Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 15.06.2023. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Sudbeni policajac u odjelu sudbene policje

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
15.06.2023.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 8. stav 2. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine ( „ Službeni glasnik BiH“, br. 26/04,7/05, 60/10, 32/13, 93/17 i 59/22), člana 41. Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, broj: 01-02-38912/14 od 16.6.2020. godine, Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine raspisuje



J A V N I O G L A S
za prijem u radni odnos zaposlenika na neodređeno vrijeme u
Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine




1. ZAPOVJEDNIK SMJENE U ODJELU SUDBENE POLICIJE - 3 izvršitelja

Pripadajuća osnovna neto plaća iznosi 1140,00 KM



2. SUDBENI POLICAJAC U ODJELU SUDBENE POLICIJE - 14 izvršitelja

Pripadajuća osnovna neto plaća iznosi 960,00 KM



OPIS POSLOVA ZA RADNO MJESTO 1: Zapovjednik smjene sudbene policije, u obavljanju svojih poslova, u svemu postupa sukladno Zakonu o sudbene policiji, propisima ministra pravde donesenim na temelju Zakona o sudbenoj policiji i nalozima zapovjednika Odjela sudbene policije.

OPIS POSLOVA ZA RADNO MJESTO 2: Sudbena policija pruža pomoć Sudu Bosne i Hercegovine i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine kao što je propisano zakonom, u smislu pribavljanja informacija, izvršavanja naloga Suda za privođenje svjedoka, izvršavanja naloga Suda za privođenje optuženih lica, sprovođenja osuđenih lica u ustanove za sprovođenje sankcija izrečenih presudama Suda, održavanja reda u sudnici, obezbjeđivanja sudija i službenika Suda, kao i drugih lica unutar Suda, internog obezbjeđivanja zgrade Suda, te izvršavanje drugih naloga Suda. Sudska policija u skladu sa Zakonom o sudskoj policiji također pruža pomoć u obezbjeđivanju uvida u službenu dokumentaciju , uključujući sudske i upravne spise, a naročito prilikom pribavlanja neophodnih informacija , dokumenata i spisa u slučaju pružanja otpora ili nesuradnje od strane bilo kojeg službenika u toku istrage. Sudska policija provodi naloge Suda koji se odnose na pretres imovine i lica , na privremeno oduzimanje predmeta, na obezbjeđivanje provođenja izvršnih naloga Suda , kao i drugih naloga Suda čiji je cilj preduzimanje koraka kojima se osigurava uspješno odvijanje datog sudskog postupka. Sudska policija u cilju ekspertize ili operativne podrške može zatražiti pomoć službi za provođenje zakona Bosne i Hercegovine , entiteta ili Brčko Distrikta, kao i druge poslove po nalogu zapovjednika smjene i zapovjednika Odjela sudske policije sukladno Zakonu o kaznenom postupku te propisima ministra prevde donesenim na temelju Zakona o sudskoj policiji .



UVJETI: Pored općih uvjeta predviđenih u članku 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (navršenih 18 godina života , državljanin BiH , da protiv njega nije pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za kazneno djelo učinjeno s umišljajem u skladu s kaznenim zakonima u Bosni i Hercegovini i da nije obuhvaćen odredbom članka IX. stavka 1 Ustava Bosne i Hercegovine, daje fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavio kod poslodavca), kandidat treba ispunjavati i sljedeće posebne uvjete:



ZA RADNO MJESTO 1:

VŠS
najmanje 5 godina radnog iskustva kao službenik sudbene policije ili iskustva na sličnim poslovima u službi za provedbu zakona,
policijska akademija, sudbeni policajac ili Zavodski policajac ,
zdravstveni i psihofizički uvjeti suglasno standardima propisanim za službenike sudbene policije po propisima koje donosi ministar.


ZA RADNO MJESTO 2:

SSS, policijska akademija, završen tečaj za policajca ili srednja policijska škola,
zdravstveni i psihofizički uvjeti suglasno standardima propisanim za službenike sudske policije po propisima koje donosi ministar,
najmanje 3 godine radnog iskustva kao službenik sudbene policije ili iskustva na sličnim poslovima u službi za provedbu zakona.


POTREBNI DOKUMENTI:

vlastoručno potpisana prijava sa kratkim životopisom ,
diploma o završenoj školi tražene stručne spreme (nostrificirana diploma, ukoliko škola nije završena u Bosni i Hercegovini ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 6.4.1992. godine);
kopija osobne iskaznice;
uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine (ne starije od 6 mjeseci);
dokaz o radnom iskustvu u struci nakon stjecanja tražene stručne spreme ( uvjerenje ili potvrda poslodavca ili nadležne MIO službe iz koje je vidljive naziv radnog mjesta);


PRIJAVLJIVANJE NA JAVNI OGLAS:

Traženi dokumenti moraju biti original ili ovjerene kopije i isti ne podliježu vraćanju.

S kandidatima koji ispunjavaju uvjete iz javnog oglasa i koji se pravodobno prijave najavni oglas obavit će se provjera osposobljenosti ( testiranje i intervju ) za obavljanje poslova za radno mjesto za koje su aplicirali. O datumu i mjestu testiranja kandidati će biti obaviješteni .

Po završetku izborne procedure , prije zaključenja ugovora o radu, primljeni kandidati će biti obaviješteni.

Po završetku izborne procedure, prije zaključenja ugovora o radu, primljeni kandidat će dostaviti: dokaz da kandidat nije obuhvaćen odredbom članka IX. stavka 1- Ustava Bosne i Hercegovine (izjava ovjerena u općini), uvjerenje o nevođenju kaznenog postupka (ne starije od 3 mjeseca), liječničko uvjerenje ne starije od 20 dana, da je zdravstveno sposoban završenje navedenog posla.

Prijave s dokumentacijom je potrebno dostaviti najkasnije 8 dana od dana objave oglasa u dnevnim novinama, putem pošte , preporučeno na adresu:



Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine
Trg BiH br. 3
71 000 S a r a j e v o
s naznakom:
„ Javni oglas za prijem u radni odnos
zaposlenika na neodređeno vrijeme u
Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine“


Nepotpune i nepravodobne prijave neće se uzimati u razmatranje i iste se odbacuju.

O zaposleniku