Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 23.04.2024. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik za projektovanje i programiranje

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
23.04.2024.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 20a. stav (2) Zakona o radu („Službene novine Federacije BiH“, br. 26/16, 89/18 i 44/22), Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, br. 13/19, 9/21 i 53/21), Pravilnika o načinu i postupku izbora kandidata za prijem u radni odnos, broj: 02-02-3169-1/19 od 09.09.2019. godine, broj: 02-30-1-792-1/2020 od 10.03.2020. godine i broj: 02-30-1-9892-1/2023 od 03.05.2023. godine, te Odluke o potrebi prijema u radni odnos, broj: 07-30-4-1274-1/2024 od 02.04.2024. godine, Finansijsko-informatička agencija raspisuje



JAVNI OGLAS
za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta
u Finansijsko-informatičkoj agenciji


I RADNO MJESTO:

1.Stručni savjetnik za projektovanje i programiranje, u Sektoru za informatičko-komunikacione tehnologije, Odsjek za softverski inžinjering i razvoj proizvoda, dva izvršioca, na neodređeno vrijeme uz ugovoreni probni rad u trajanju od šest mjeseci, sa mjestom rada u Sarajevu


Opis poslova: Analiziranje složenijih projektnih zahtjeva, te izrada konceptualnog, logičkog i fizičkog dizajna programskih rješenja korištenjem standardnih programa i alata; razvijanje programskih aplikacija; testiranje funkcioniranja i izrada prateće dokumentacije; razvijanje aplikacija neophodnih za rad Agencije; pružanje podrške korisniku; samostalno pripremanje složenijih analiza, razvojnih projekata, informacija, izvještaja i drugih najsloženijih materijala; pružanje pomoći voditelju Odsjeka; obavljanje i drugih poslova po nalogu direktora i neposrednog rukovodioca.

Uslovi: da je državljanin Bosne i Hercegovine, da je stariji od 18 godina, da je zdravstveno sposoban za obavljanje poslova utvrđenih za to radno mjesto, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, VSS – VII stepen stručne spreme odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja-završen fakultet tehničkog smjera-područje tehničkih nauka, polje Računarstvo i informatika, najmanje jedna godine radnog iskustva u struci, poznavanje engleskog jezika.

Broj izvršilaca: 2 (dva).

Mjesto rada: Sarajevo.

2. Stručni savjetnik za pravne poslove, u Sektoru za pravne i zajedničke poslove, dva izvršioca, na neodređeno vrijeme uz ugovoreni probni rad u trajanju od šest mjeseci, sa mjestom rada u Sarajevu

Opis poslova: Praćenje relevantnih propisa i sudske prakse, zauzetih pravnih stavova i mišljenja koja se odnose na pravna pitanja koja se postavljaju u konkretnom slučaju u Agenciji; pripremanje stručnih pravnih mišljenja i objašnjenja za primjenu zakona, drugih propisa i općih akata iz nadležnosti Agencije; izrada propisa i općih akata iz nadležnosti Agencije; pripremanje odgovarajućih podnesaka kao i informacija i izvještaja o određenim pravnim pitanjima; rješavanje po prigovorima; saradnja sa nadležnim institucijama i drugim pravnim subjektima vezano za rješavanje pravnih pitanja iz nadležnosti Agencije; obavlja i druge poslove po nalogu direktora ili neposrednog rukovodioca.

Uslovi: da je državljanin Bosne i Hercegovine, da je stariji od 18 godina, da je zdravstveno sposoban za obavljanje poslova utvrđenih za to radno mjesto, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, VSS – VII stepen stručne spreme odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova, ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja-završen pravni fakultet, najmanje tri godine radnog iskustva u struci, poznavanje rada na računaru.

Broj izvršilaca: 2 (dva).

Mjesto rada: Sarajevo.


3. Stručni saradnik za pravne poslove, u Sektoru za pravne i zajedničke poslove, jedan izvršilac, na neodređeno vrijeme uz ugovoreni probni rad u trajanju od šest mjeseci, sa mjestom rada u Sarajevu

Opis poslova: Učestvovanje u izradi propisa i opštih akata; učestvovanje u izradi pojedinačnih akata iz oblasti radnih odnosa; učestvovanje u pripremi odluka i drugih akata u skladu sa potrebama posla; saradnja sa nadležnim institucijama i drugim pravnim subjektima vezano za rješavanje pravnih pitanja iz nadležnosti Agencije; obavljanje poslova iz oblasti zaštite i zdravlja na radu; obavljanje i drugih poslova po nalogu direktora ili neposrednog rukovodioca.

Uslovi: da je državljanin Bosne i Hercegovine, da je stariji od 18 godina, da je zdravstveno sposoban za obavljanje poslova utvrđenih za to radno mjesto, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, VSS – VII stepen stručne spreme odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova, ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja-završen pravni fakultet, najmanje jedna godina radnog iskustva u struci, poznavanje rada na računaru.

Broj izvršilaca: 1 (jedan).

Mjesto rada: Sarajevo.

4. Referent za administrativno-tehničke poslove, u Poslovnoj jedinici Travnik, Ispostava Travnik, jedan izvršilac, na neodređeno vrijeme uz ugovoreni probni rad u trajanju od šest mjeseci, sa mjestom rada u Travniku

Opis poslova: Obavljanje poslova prijema, ovjere i kontrole finansijskih izvještaja pravnih lica; vršenje prodaje federalnih taksi i mjenica i izdavanje faktura; vršenje dnevno uplate gotovine na račun banke uz odgovarajuću dokumentaciju; vođenje evidencije o zaprimanju i izdavanju taksi i mjenica i sačinjavanje izvještaja nadležnoj poslovnoj jedinici, odnosno direktoru; vršenje poslova verifikacije stare devizne štednje iz svoje nadležnosti; provođenje obnovljenog postupka i saslušanje stranke po nalogu suda ili Komisije za verifikaciju računa stare devizne štednje; u slučaju ukazane potrebe, povećanog obima posla ili odsustva radnika obavljanje i drugih poslove po nalogu direktora i neposrednog rukovodioca.

Uslovi: da je državljanin Bosne i Hercegovine, da je stariji od 18 godina, da je zdravstveno sposoban za obavljanje poslova utvrđenih za to radno mjesto, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, SSS – IV stepen stručne spreme-završena srednja škola općeg, administrativnog, društvenog, prirodnog ili tehničkog smjera, najmanje šest mjeseci radnog iskustva, poznavanje rada na računaru.

Broj izvršilaca: 1 (jedan).

Mjesto rada: Travnik.



II POTREBNI DOKUMENTI:

Prijava na javni oglas se dostavlja na uredno popunjenom i svojeručno potpisanom prijavnom obrascu Finansijsko-informatičke agencije, a koji se može preuzeti ovdje.

Pored prijave na javni oglas, kandidati koji se prijavljuju na radno mjesto pod rednim brojem 1., 2. i 3. dužni su priložiti originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata:

Diploma o završenom fakultetu, a u slučaju da fakultet nije završen u Bosni i Hercegovini ili je diploma stečena u jednoj od država nastalih raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine strana diploma mora biti nostrifikovana (dokaz o nostrifikaciji - ovjerena fotokopija);
Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci od dana izdavanja od strane nadležnog organa);
Potvrda ili uvjerenje kao dokaz o radnom iskustvu sa visokom stručnom spremom (Napomena: u predmetnoj potvrdi/uvjerenju obavezno treba biti navedeno radno iskustvo sa visokom stručnom spremom);
Dokaz o poznavanju engleskog jezika (isključivo za radno mjesto pod rednim brojem 1.)
Dokaz o poznavanju rada na računaru (isključivo za radna mjesta pod rednim brojem 2. i 3.).


Pored prijave na javni oglas, kandidati koji se prijavljuju na radno mjesto pod rednim brojem 4. dužni su priložiti originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata:

Svjedočanstvo o završenoj školi, a u slučaju da srednja škola nije završena u Bosni i Hercegovini ili je svjedočanstvo stečeno u jednoj od država nastalih raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine svjedočanstvo mora biti nostrifikovano (dokaz o nostrifikaciji - ovjerena kopija);
Potvrda ili uvjerenje kao dokaz o radnom iskustvu;
Dokaz o poznavanju rada na računaru.
NAPOMENA: Prilikom prijema u radni odnos, pod jednakim uslovima (ako je ostvaren isti ukupan broj bodova), prednost će se dati onom nezaposlenom kandidatu sa liste uspješnih kandidata ukoliko je demobilizirani branilac ili član porodice demobiliziranog branioca u smislu čl. 2. i 3. Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica („Službene novine Federacije BiH“ broj 54/19). U skladu sa navedenim, kandidat koji se prilikom prijave na javni oglas poziva na prednost prilikom prijema u radni odnos, dužan je uz prijavu, pored ostalih potrebnih dokumenata, dostaviti i sljedeće dokaze:

Dokaz o statusu demobiliziranog branioca ili člana porodice demobiliziranog branioca koji izdaje Federalno ministarstvo za pitanje boraca/branitelja i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Domovinskog rata i
Dokaz da se demobilizirani branilac ili član porodice demobiliziranog branioca, a koji se prijavljuje na javni oglas, vodi na evidenciji nezaposlenih lica (potvrda ili uvjerenje ne starije od 15 dana).
Izabrani kandidati su dužni da, na dan stupanja na rad, dostave i ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti ne starije od šest mjeseci i uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak ne starije od tri mjeseca.



III NAPOMENE

Proces izbora kandidata će se provesti putem pismenog, praktičnog i usmenog ispita (za radno mjesto pod rednim brojem 1.), odnosno pismenog i usmenog ispita (za radna mjesta pod rednim brojem 2., 3. i 4.) o čemu će kandidati biti detaljno i blagovremeno obavješteni.

O rezultatima javnog oglasa i načinu odabira kandidati će biti pismeno obavješteni.

Ako se na javni oglas ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane i objavljene uslove iz javnog oglasa, ili iz nekih drugih opravdanih razloga, direktorica Finansijsko-informatičke agencije može obustaviti postupak izbora po ovom javnom oglasu.

Rok za podnošenje prijava na javni oglas je 15 dana od dana njegove posljednje objave.

Ako posljednji dan roka za podnošenje prijava na javni oglas pada u nedjelju ili na dan državnog praznika, rok ističe istekom prvog narednog radnog dana.

Javni oglas će se objaviti u dnevnom listu “Dnevni avaz“, na web stranici Finansijsko-informatičke agencije (www.fia.ba), te će se dostaviti i Javnoj službi za zapošljavanje prema sjedištu poslodavca, najkasnije na dan njegove objave.

Ispunjavanje uslova utvrđenih ovim javnim oglasom računa se danom predaje prijave.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove ovog javnog oglasa, kao i fotokopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.

Sve prijave, kao i dostavljeni podaci se smatraju strogo povjerljivim i sa istim se postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka („Službeni glasnik BiH“, br. 49/06, 76/11 i 89/11), a dostavljena dokumentacija, nakon provedenog procesa izbora, neće se vraćati kandidatima.

Prijavu na ovaj javni oglas, sa svim potrebnim dokumentima osim ljekarskog uvjerenja o radnoj sposobnosti i uvjerenja nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, a koji se dostavljaju danom stupanja na rad, kandidati trebaju dostaviti najkasnije u roku od 15 dana od dana njegove posljednje objave, putem pošte preporučeno na adresu:

Finansijsko-informatička agencija
Ul. Ložionička br. 3
71000 Sarajevo
sa obaveznom naznakom:
„Prijava na Javni oglas za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u Finansijsko-informatičkoj agenciji
za radno/a mjesto/a_______________ /obavezno navesti radno/a mjesto/a/“


Natječaj je preuzet iz drugih izvora oglašavanja. Služba za zapošljavanje HNŽ/HNK ne odgovara za navode iz natječaja, izmjene i dopune za vrijeme trajanja natječaja, niti za greške nastale prilikom prenošenja teksta natječaja.

Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči i na www.szzhnz-k.ba Službe za zapošljavanje HNŽ-HNK.

Mostar, 08.04.2024.

O zaposleniku