Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 20.02.2020. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za analizu i upravljanje rizicima

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
bana
Rok prijave:
20.02.2020.

Na osnovu čl. 19. stav (4) i 32a. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH”, br. 19/02, 35/03, 4/04, 26/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12 i 93/17), Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine, u ime Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, raspisuje



JAVNI OGLAS

za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika

u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine

SREDIŠNJI URED

KABINET DIREKTORA


Odjeljenje za analizu i upravljanje rizicima

1/02 Stručni saradnik za analizu i upravljanje rizicima

Opis poslova: Obavlja poslove prikupljanja, upoređivanja, procjenjivanja i analiziranja svih relevantnih podataka o prometu roba, o obveznicima indirektnih poreza, prikupljenih obavještajnih podataka; informacija o krivičnim djelima i prekršajima iz oblasti indirektnih poreza, učestvuje u provođenju stručne analize i kreiranju i predlaganju modula rizika za provođenje kontrolnih aktivnosti u cilju suzbijanja prijevara i nezakonitih postupanja obveznika indirektnih poreza; obavlja analitičke poslove vezane za carinske i PDV prijevare i priprema potrebne analitičke podatke potrebne za predlaganje mjera i određivanje parametara koji će doprinijeti sprječavanju prijevara; vrši i druge strateške analize potrebne za kreiranje kriterija za unaprjeđenje rada i dosljednu primjenu propisa iz oblasti indirektnih poreza; vrši analizu rizika i prati efekte primjene istih, vrši i druge strateške i operativne analize potrebne u prikupljanju podataka za kvalitetno kreiranje kriterija i upravljanje rizicima; sarađuje sa drugim organizacionim jedinicama Uprave po pitanjima iz nadležnosti Odjeljenja; analizira efekte obavještavanja i izrađuje izvještaje iz djelokruga rada Odjeljenja; obavlja i druge poslove koje mu odredi načelnik Odjeljenja; za svoj rad odgovoran je načelniku Odjeljenja.

Posebni uslovi: VSS-VII stepen, završen fakultet društvenog ili tehničkog smjera; najmanje jedna godina radnog iskustva; položen stručni upravni ispit i stručni ispit za rad na poslovima indirektnih poreza; poznavanje rada na računaru.

Status: državni službenik.

Pripadajuća osnovna neto plata: 998,95 KM

Broj izvršilaca: 1

Mjesto rada: Banja Luka