Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 28.03.2024. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Referent za administrativno tehničke poslove

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
28.03.2024.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br.: 24/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13, 93/17, 59/22 i 88/23), Uputstva o postupku prijema zaposlenika u Ministarstvu odbrane BiH i civilnih osoba na službi u Oružanim snagama BiH, broj: 10-02-3-2145-23/19 od 30.12.2019. godine i Odluke o raspisivanju javnog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta zaposlenika u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine, broj: 10-34-1-583-1/24 od 09.02.2024. godine, kao i Odluke o izmjeni odluke o raspisivanju javnog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta zaposlenika u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine, broj: 10-34-1-583-2/24 od 21.02.2024. godine, Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine, r a s p i s u j e



J A V N I O G L A S
za popunu upražnjenih radnih mjesta zaposlenika u
Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine


Ministarstvo odbrane BiH, Odjelјenje za opšte i zajedničke poslove, Pisarnica, arhiva i podregistar:

1/01 Viši referent za arhivu

Opis radnih zadataka: Obavlјa poslove vezano za čuvanje dokumenata koji se arhiviraju u skladu sa postojećim propisima. Odgovoran je za propisno i uslovno odlaganje arhivske građe i njenu bezbjednost. Vodi osnovnu knjigu evidencije – arhivsku knjigu u skladu sa Uputstvom o arhivskoj knjizi. Obavlјa i druge poslove i zadatke po nalogu Šefa pisarnice, arhive i predregistra. Za svoj rad odgovoran je Šefu pisarnice, arhive i predregistra.

Posebni uslovi: SSS, IV stepen gimnazija ili druga srednja škola društvenog ili tehničkog smjera, stručni arhivistički ispit, poznavanje rada na računaru i najmanje 1 godina radnog iskustva u struci.

Status: Zaposlenik u MO BiH

Broj izvršilaca: jedan (1)

Mjesto rada: Sarajevo

Radni odnos: neodređeno vrijeme



Ministarstvo odbrane BiH, Sektor za finansije i budžet, Odsjek za obračun plata i naknada:

1/02 Referent za obračun plata i naknada

Opis radnih zadataka: Radi unos podataka za obračun plata i drugih ličnih primanja, priprema baze i izvještaje potrebne za realizaciju isplate plate zaposlenih, vodi lične kartone primanja zaposlenih (po kategorijama) u Ministarstvu odbrane i OS BiH, izrađuje propisane izvještaje i obrasce (M4, M8, porezne kartone), vodi evidenciju i priprema obrasce potrebne za realizaciju povrata sredstava za bolovanje preko 42 dana, vodi evidencije kreditne opterećenosti zaposlenika kao i ovjeru kreditnih i kartičnih obrazaca, izvršava sve druge zadatke koje mu odredi neposredno nadređeni. Za svoj rad odgovoran je šefu odsjeka. Poslovi osnovne djelatnosti: administrativno – tehnički, jednostavni.

Posebni uslovi: SSS, IV stepen ekonomskog smjera, društvenog ili tehničkog smjera, stručni ispit, poznavanje rada na računaru i 6 mjeseci radnog iskustva.

Status: Zaposlenik u MO BiH

Broj izvršilaca: jedan (1)

Mjesto rada: Sarajevo

Radni odnos: neodređeno vrijeme



Ministarstvo odbrane BiH, Sektor za politiku i planove, Odsjek za strukturu i organizaciju Oružanih snaga BiH:

1/03 Referent za administrativno tehničke poslove

Opis radnih zadataka: Prima i evidentira službene akte, dokumente i poštu iz djelokruga rada Odsjeka. Uručuje akte nositelјima poslova, arhivira ih po okončanju obrade i čini dostupnim nositelјima poslova. Prima i otprema službene akte, dokumente i druge pisane materijale. Vodi i ažurira jednostavnije standardne baze podataka i evidencije te na osnovu njih radi sistemske periodične i vanredne izvještaje i radne materijale. Vrši računarsku obradu materijala, obezbjeđuje njegovo umnožavanje i dostupnost. Prima i šalјe elektronsku poštu i s tim u vezi potrebne arhive. Obavlјa tehničku pripremu i podršku realizaciji radnih sastanaka, prezentacija i posjeta. Vodi računa o ažuriranju rezervnih kopija radnih dokumenta u elektronskoj formi. Obavlјa i druge poslove i zadatke po nalogu šefa Odsjeka. Za svoj rad odgovoran je šefu Odsjeka. Poslovi: pomoćno tehnički, operativno-tehnički, jednostavniji.

Posebni uslovi: SSS, IV stepen, birotehnička škola, tehnička ili druga škola društvenog smjera, stručni ispit, poznavanje rada na računaru i 6 mjeseci radnog iskustva u struci.

Status: Zaposlenik u MO BiH

Broj izvršilaca: jedan (1)

Mjesto rada: Sarajevo

Radni odnos: neodređeno vrijeme

1. Opšti uslovi propisani članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br.: 24/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17):

da ima navršenih 18 godina života,
da je državlјanin Bosne i Hercegovine,
da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina,
da nije obuhvaćen odredbama člana 9, stav (1). Ustava Bosne i Hercegovine,
da je fizički i psihički sposoban za obavlјanje poslova radnog mjesta na koje se prijavlјuje kod poslodavca.


2. Posebni uslovi (propisani su Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine)

Zaposlenici se primaju na neodređeno vrijeme uz obavezan probni rad u trajanju od 6. mjeseci.

Za provođenje konkursne procedure po ovom javnom oglasu formirat će se 1 (jedna) Komisija.

Potrebni dokumenti:

I Prijavni obrazac:

1. Popunjen i potpisan prijavni obrazac, (isti se može preuzeti na web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine www.mod.gov.ba.).

II Originali ili ovjerene fotokopije:

1. Dokaz o stečenoj stručnoj spremi (ukoliko škola nije završena u BiH ili je stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine diploma mora biti nostrifikovana)

2. Uvjerenje o državlјanstvu (ne starije od 6 mjeseci)

3. Izvod iz matične knjige rođenih

4. Potvrda ili uvjerenje o traženom radnom iskustvu

5. Dokaz o poznavanju rada na računaru, (samo za pozicije kojima se traži u posebnim uslovima)

6. Uvjerenje od nadležnog suda o nevođenju krivičnog postupka - ne starije od 3 mjeseca (samo za kandidate koji budu izabrani putem Javnog konkursa)

7. Ljekarsko uvjerenje (samo za kandidate koji budu izabrani putem Javnog konkursa);

8. Dokaz o položenom stručnom, odnosno stručnom upravnom ispitu, samo za pozicije u kojima se traži u posebnim uslovima (kandidat koji u vrijeme prijema u radni odnos nema položen stručni, odnosno stručni upravni ispit, dužan je da taj ispit položi najkasnije u roku od šest mjeseci od dana prijema u radni odnos)

Napomena za kandidate:

Konkursna procedura po ovom Javnom konkursu se provodi u skladu sa Uputstvom o postupku prijema zaposlenika u Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine i civilnih lica na službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, broj:10-02-3-2154-23/19 od 30.12.2019. godine. O mjestu i datumu provjere znanja kandidati će biti blagovremeno obaviješteni
Izabrani kandidat je dužan prije potpisivanja ugovora o radu dostaviti lјekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavlјanje poslova radnog mjesta na koje se prijavio, kao i Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka - ne starije od 3 mjeseca
Kandidat koji u vrijeme prijema u radni odnos nema položen stručni, odnosno stručni upravni ispit, dužan je taj ispit položiti najkasnije u roku od šest mjeseci od dana prijema u radni odnos u Ministarstvu odbrane BiH
Kandidati su dužni dostaviti tražene dokumente javnim konkursom (potrebni dokumenti), a dokumenti koji nisu u skladu sa istim neće se uzimati u razmatranje
Izabrani kandidati prolaze sigurnosne provjere u skladu sa postupkom za izdavanje dozvole za pristup tajnim podacima određenog stepena povjerlјivosti, shodno odredbi čl. 30. i 31. Zakona o zaštiti tajnih podataka, kao i odredbama podzakonskih akata donesenih na osnovu navedenog Zakona
Nacionalna struktura radnih mjesta regulisana je članom 8. stav (9) Zakona o radu u institucijama BiH i poglavlјem VI Odluke o veličini, strukturi i lokacijama Oružanih snaga BiH.


Priprema dokumentacije:

Skreće se pažnja kandidatima da su potrebnu dokumentaciju definisanu Javnim oglasom dužni dostaviti u skladu sa Uputstvom o postupku prijema zaposlenika u Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine i civilnih lica na službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, broj: 10-02-3- 2154-23/19 od 30.12.2019. godine, te s tim u vezi, kandidati se upućuju da isti mogu pronaći na službenoj web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine www.mod.gov.ba.

Potpisane prijave sa naznačenim pozicijama na koju se aplicira i traženu dokumentaciju dostaviti isklјučivo putem poštanske službe, preporučeno, na adresu:

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine
„Javni oglas za popunu upražnjenih
radnih mjesta zaposlenika u
Ministarstvu odbrane BiH“
Ul. Hamdije Kreševlјakovića br. 98
71 000 S a r a j e v o


Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja.

Ispunjavanje uslova utvrđenih ovim Javim oglasom računa se danom predaje prijave.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove ovog oglasa, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.

Natječaj je preuzet iz drugih izvora oglašavanja. Služba za zapošljavanje HNŽ/HNK ne odgovara za navode iz natječaja, izmjene i dopune za vrijeme trajanja natječaja, niti za greške nastale prilikom prenošenja teksta natječaja.

Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči i na www.szzhnz-k.ba Službe za zapošljavanje HNŽ/HNK.

Mostar, 13.03.2024.

O zaposleniku