Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 20.04.2024. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Referent specijalist – upisničar

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
20.04.2024.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 5. stav 1. Zakona o Tužilaštvu BiH, („Sl. glasnik BiH“ broj: 24/02, 3/03, 37/03, 42/03, 9/04, 35/04, 61/04 i 97/09), člana 8. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine-službeni prečišćeni tekst („Sl. glasnik BiH broj: 74/22), a u vezi sa članom 8., 16. i 18. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Sl. glasnik BiH“ broj: 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13, 93/17, 59/22 i 88/23), članom 6. 18. 20. i 33. Pravilnika o radu Tužilaštva BiH (broj: A – 379/11) i Odluke o potrebi prijema zaposlenika u radni odnos broj: A – 105/24 od 19.03.2024. godine, glavni tužilac raspisuje



J A V N I O G L A S
za popunu upražnjenog radnog mjesta u okviru Projekta
„Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH“ – IPA 2022


1. Referent specijalist – upisničar



Broj izvršilaca: 1 (jedan)

Status: određeno vrijeme (do 31.12.2024. godine)

Probni rad: 1 (jedan) mjesec

Opis poslova:

Upravlja predmetima upotrebom softvera za TCMS; Koristi informatičku bazu podataka – softver za TCMS prilikom pohranjivanja podataka, ažuriranja podataka u istoj, kontrole kretanja predmeta, arhiviranja spisa i preduzimanja drugih radnji iz okvira svojih poslova; Koristeći informatičku bazu podataka prati podatke i pravi zbirne periodične i godišnje izvještaje o kretanju predmeta za čije praćenje je zadužen i dostavlja ga šefu pisarne; Obavlja usmenu internu komunikaciju sa tužiocima i drugim zaposlenicima i eksternu komunikaciju sa drugim institucijama i organima; Vodi upisnike za sve odjele Tužilaštva; Vodi pomoćne knjige za sve upisnike; Pravi periodične izvještaje o kretanju predmeta; Daje spise u rad tužiocu po nalogu glavnog tužioca ili rukovodilaca tužilačkih odjeljenja; Ulaže podneske u spise i arhivira sve predmete; Prati kretanje predmeta i o tome informiše šefa pisarne, kao i rukovodioca odjeljenja; Obavlja poslove dostavljanja predmeta u priručnu i trajnu arhivu; Stara se o načinu, sistematizaciji i slaganju predmeta hronološki te dostavlja predmete iz priručne u trajnu arhivu; Dostavlja predmete iz arhive na zahtjev glavnog tužioca, sekretara ili rukovodioca odjeljenja Tužilaštva, te ih nakon upotrebe ponovo dostavlja u arhivu; Pomaže u radu na finalnoj obradi predmeta; Stara se i odgovoran je za blagovremeno i zakonito arhiviranje predmeta; Vodi statističke i druge podatke za potrebe Tužilaštva; Obavlja i druge poslove po nalogu šefa pisarne.

Posebni uslovi:

- srednja stručna sprema upravnog smjera ili gimnazija,

- 2 (dvije) godine radnog iskustva nakon sticanja tražene stručne spreme,

- položen stručni upravni ispit

- poznavanje rada na računaru.

Potrebni dokumenti:

Uz prijavu na Javni oglas kandidati su dužni dostaviti svojeručno potpisan CV i ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

Diploma/svjedočanstvo o završenom srednjoj školi (nostrifikovana diploma/svjedočanstvo, ukoliko srednja škola nije završena u BiH ili je diploma/svjedočanstvo stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine),
Potvrde ili uvjerenja kao dokaz o traženoj vrsti radnog iskustva – (U pogledu radnog iskustva ne dostavljati: radnu knjižicu koja dokazuje samo radni staž, te ne može biti dokaz za radno iskustvo; ugovor o radu, ugovor o obavljanju privremenih i povremenih poslova, ugovor o djelu i dr. ugovore, rješenje ili odluku o zasnivanju radnog odnosa - isti dokazuju samo početak radnog angažmana i naziv radnog mjesta, ne i kontinuitet istog; sporazum, rješenje ili odluku o prestanku radnog odnosa - dokazuju samo momenat prestanka radnog angažmana i sl. budući da ista iz navedenih razloga ne mogu biti valjan dokaz o radnom iskustvu. Takođe, ne dostavljati dokumenta koja ne sadrže elemente potvrde ili uvjerenja, odnosno dokumenta u kojima nije decidno navedeno sljedeće: osnovne generalije, vrsta školske spreme u okviru radnog mjesta tj. stručna sprema predviđena za konkretno radno mjesto, naziv radnog mjesta, preciziran period radnog angažovanja, te ostalim relevantnim podacima za dokazivanje tražene vrste radnog iskustva),
Uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu (nije eliminatoran uslov),
Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci od dana izdavanja od strane nadležnog organa),
Izvod iz matične knjige rođenih,
Dokaz o poznavanju rada na računaru,
Ovjerena izjava kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.


Traženi dokumenti ne podliježu vraćanju.

Napomena za sve kandidate:

Pored posebnih uslova navedenih u javnom oglasu kandidati moraju ispunjavati i opšte uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH.
Oglašeno radno mjesto popunjava se u okviru Projekta „Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH“ – IPA 2022.
Ugovor o radu, koji bude zaključen sa izabranim kandidatom kao i njegovo trajanje zavisiti će od odobrenih sredstava po ovom Projektu, odnosno budžeta odobrenog u okviru Projekta.
Ugovor o radu će se zaključiti nakon što finansijska sredstva Projekta postanu operativna.
Ukoliko dođe do promjene prebivališta ili broja kontakt telefona kandidat je dužan da blagovremeno obavijesti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine o promjenama.


Dokumenti koji se dostavljaju naknadno:

- Izabrani kandidat dužan je prije potpisivanja Ugovora o radu dostaviti uvjerenje o radnoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje) kao dokaz da je zdravstveno sposoban za vršenje poslova radnog mjesta na koje se prijavio i Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak izdato od nadležnog suda (ne stariji od 3 mjeseca), u protivnom neće doći do potpisivanja ugovora o radu, odnosno, kandidat se skida sa liste uspješnih kandidata.

Prilikom odabira kandidata, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, u skladu sa članom 8. tačkom 9. Zakona o radu u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“ broj: 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13, 93/17 i 59/22) vodit će računa da struktura zaposlenika kod poslodavca okvirno odražava nacionalnu strukturu stanovništva Bosne i Hercegovine prema posljednjem popisu stanovništva.

Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnim novinama i web stranici Tužilaštva. Neblagovremene, nepotpune i neuredne prijave, prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove ovog oglasa, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.

Kandidati koji ispunjavaju uslove raspisanog javnog oglasa i čije prijave su blagovremene i kompletne podliježu provjeri znanja koju određuje Komisija za izbor zaposlenika.

Dodatna napomena:

Prije postavljenja, odnosno prijema u radni odnos, za sve kandidate sa liste uspješnih kandidata, obaviće se sigurnosne provjere u skladu sa postupkom za izdavanje dozvole za pristup tajnim podacima određenog stepena povjerljivosti, shodno odredbi čl. 30. i 31. Zakona o zaštiti tajnih podataka („Službeni glasnik BiH“ br. 54/04 i 12/09), kao i odredbama podzakonskih akata donesenih na osnovu navedenog Zakona.

U skladu sa članom 31. Zakona o zaštiti tajnih podataka neće se izvršiti postavljenje, odnosno imenovanje kandidata, za kojeg se nakon plasmana na listu uspješnih kandidata utvrdi sigurnosna smetnja.

Prijave sa dokumentacijom potrebno je dostaviti na adresu:



Tužilaštvo Bosne i Hercegovine
Kraljice Jelene br. 88
71 000 S a r a j e v o
sa naznakom:
„Za javni oglas broj:
A –105/24 za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta
(navesti broj i naziv pozicije)“


Natječaj je preuzet iz drugih izvora oglašavanja. Služba za zapošljavanje HNŽ/HNK ne odgovara za navode iz natječaja, izmjene i dopune za vrijeme trajanja natječaja, niti za greške nastale prilikom prenošenja teksta natječaja.

Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči i na www.szzhnz-k.ba Službe za zapošljavanje HNŽ-HNK.

Mostar, 21.03.2024.

O zaposleniku