Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 15.07.2020. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Mlađi istraživač (m/ž)

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Bosna i Hercegovina
Rok prijave:
15.07.2020.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Centar za razvojne evaluacije i društvena istraživanja (CREDI) objavljuje konkurs za radno mjesto mlađeg istraživača/analitičara koji će učestvovati u istraživačkim projektima centra.

O organizaciji

CREDI je neovisni, neprofitni i nestranački think-tank s ciljem jačanja kulture vođenja politike utemeljene na dokazima u BiH i regiji Zapadnog Balkana. To činimo proizvodnjom visoko kvalitetnih evaluacija programa i politika, kao i istraživanja u društvenim naukama, koristeći najsavremenije metodološke pristupe. Naša misija je da kvalitetnim empirijskim dokazima doprinesemo poboljšanju učinkovitosti širokog spektra projekata, programa, politika i organizacija. Također smo posvećeni izgradnji kapaciteta za provođenje evaluacija kroz niz programa obuke koje nudimo evaluatorima i kreatorima politika.

Obrazloženje

CREDI u narednom periodu planira implementirati niz projekata, te je zbog povećanog obima posla, organizaciji potrebna visoko motivisana osoba za poziciju mlađeg istraživača/analitičara koje će provoditi aktivnosti istraživanja i analize podataka, i učestvovati na istraživačkim projektima centra.

Opis posla i zaduženja:

Samostalno provođenje istraživanja i učestvovanje u obavljanju istraživanja koje provodi CREDI;
Analiza podataka i pisanje analitičkih izvještaja na osnovu prikupljenih podataka;
Prikupljanje i analiza dokumentacije i relevantnih informacija i činjenica u vezi sa projektima koje implementira CREDI;
Priprema prezentacija istraživanja, kratkih članaka (eng. policy brief), materijala za web-stranicu i infografika;
Učešće u organizaciji treninga, radionica i drugih događaja;
Redovna komunikacija sa partnerima koji učestvuju u implementaciji projekata, te sa eksternim konsultantima angažovanim na projektima.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Kvalifikacije i iskustvo:

Prednost će imati kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

Imaju završen stepen bachelora ili mastera iz neke oblasti društvenih nauka (ekonomija, politologija, sociologija, psihologija, socijalni rad, javna uprava, pravo, itd.);
Aktivno se služe engleskim jezikom;
Poznaju rad u nekom od statističkih softvera, poželjno u STATA-i.
Način prijavljivanja

Svi zainteresovani kandidati trebaju svoj CV zajedno sa pratećom dokumentacijom kojom dokazuju gore navedene uslove dostave na e-mail adresu: [email protected]. Konkurs ostaje otvoren do popunjavanja radnog mjesta.
Minimalna stručna sprema:
Fakultet