Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 01.06.2023. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Direktor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Banja Luka
Rok prijave:
01.06.2023.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 128. stav 1. tačka 8) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 41/18 i 92/20), člana 44. stav 1. tačka 6) Statuta JU Centar “Zaštiti me“ Banja Luka, broj 3018/20 od 15.12.2020. godine i Odluke Školskog odbora JU Centar «Zaštiti me» Banja Luka o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora JU Centar «Zaštiti me» Banja Luka, broj: 701-2/23 od 03.04.2023. godine, Školski odbor JU Centar „Zaštiti me“ Banja Luka r a s p i s u j e

JAVNI KONKURS
ZA IZBOR I IMENOVANjE DIREKTORA JU CENTAR „ZAŠTITI ME“ BANjA LUKA

I – Predmet
Školski odbor JU Centar «Zaštiti me» Banja Luka raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Centar „Zaštiti me“ Banja Luka.

II - Opis poslova
Direktor Centra rukovodi radom Centra i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti Centra. Za svoj rad odgovara Vladi, Školskom odboru i Ministru.
Direktor Centra odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih zakonom kojim se uređuje sistem javnih službi, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Statutom Centra.

III - Mandat
Direktora Škole imenuje Vlada na prijedlog Ministra. Mandat direktora traje 4 godine i počinje od momenta stupanja na dužnost.

IV – Status
Direktor Centra zasniva radni odnos i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutom Centra te Pravilnikom o radu.

V - Uslovi za učešće na konkursu
Za direktora Centra može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Statutom Centra, i to:

1. Opšti uslovi:
- da je državljanin Bosne i Hercegovine,
- da je punoljetan,
-da je zdravstveno sposoban za vršenje poslova na navedenom radnom mjestu.

2. Posebni uslovi:
- da ima završen najmanje prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,
- da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,
- da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, niti je protiv njega pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
- da ima predložen program rada i ističe se svojim radom i sposobnostima za organizovanje obrazovno-vaspitnog rada škole i
- da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše.

Pored opštih i posebnih uslova, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

VI – Potrebna dokumentacija
Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su, uz prijavu na konkurs sa naznačenom adresom prebivališta i brojem kontakt telefona, dužni priložiti:
- kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima rada,
- izvod iz matične knjige rođenih,
- uvjerenje o državljanstvu,
- ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ( ne starije od 6 mjeseci ),
- diplomu o stečenoj stručnoj spremi ili ekvivalentu,
- potvrdu, odnosno uvjerenje kojima se dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,
- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
- uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog inegriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
- prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,
- ovjerenu izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava BiH.

Sva dokumenta koja kandidati prilažu uz prijavu na konkurs moraju biti originali ili ovjerene kopije, i neće se vraćati kandidatima.
Uvjerenje da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora Centar će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost.

VII – Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave
Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu:
JU Centar „Zaštiti me“ Banja Luka, Poljokanov park bb, Banja Luka, sa naznakom Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Centar „Zaštiti me“ Banja Luka (NE OTVARATI). Obavezno na poleđini koverte navesti ime, prezime i tačnu adresu stanovanja kandidata.
Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama, putem Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.
Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

VIII – Napomene
Školski odbor će razmotriti prijave svih kandidata i dostaviti Ministru dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora Centra, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.
Školski odbor će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade o imenovanju direktora JU Centar „Zaštiti me“ Banja Luka u roku od osam (8) dana od dana prijema odluke od resornog ministarstva.

O zaposleniku