Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 05.08.2021. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Direktor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Naseobina
Rok prijave:
05.08.2021.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 136. stav 1 tačka 6 i člana 137. stav 3 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS“ , broj 44/17, 31/18, 84/19 i 63/20), člana 2. i 3. Pravilnika o uslovima izbora i razrješenja direktora osnovne škole („Službeni glasnik RS“ , broj 49/18), Školski odbor Javne ustanove Osnovne škole „Meša Selimović“ Naseobina Lišnja raspisuje

JAVNI KONKURS
ZA IZBOR I IMENOVANjE DIREKTORA JAVNE USTANOVE OSNOVNE ŠKOLE „MEŠA SELIMOVIĆ“ NASEOBINA LIŠNjA

Ⅰ – Predmet
Školski odbor JU OŠ „Meša Selimović“ Naseobina Lišnja raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU OŠ „Meša Selimović“ Naseobina Lišnja.

Ⅱ – Opis poslova
Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara Vladi, školskom odboru i ministru.

Ⅲ – Mandat
Direktor JU OŠ „Meša Selimović“ Naseobina Lišnja imenuje se na period od četiri godine. Školski odbor ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava. Na prijedlog ministra, Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska kandidata koji ispunjavaju uslove tražene konkursom.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:
Za direktora JU OŠ „Meša Selimović“ Naseobina Lišnja, može biti izabrano lice koje ispunjava opšte uslove propisane Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske“ br: 1/16 i 66/18), i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ br: 44/17, 31/18, 84/19, i 63/20) i Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole („Službeni glasnik Republike Srpske“ br: 49/18).
Potrebna dokumentacija koju kandidat prilaže:
1) Izvod iz matične knjige rođenih;
2) Uvjerenje o državljanstvu Republike Srpske odnosno Bosne i Hercegovine;
3) Diplomu o završenoj stručnoj spremi;
4) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi odnosno za obavljanje vaspitno-obrazovnog rada;
5) Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome;
6) Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost;
7) Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora;
8) Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem;
9) Prijedlog programa rada direktora i narednom četvorogodišnjem mandatu;
10) Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen;
11) Prijavu sa kratkom biografijom sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.
Nastavnici i stručni saradnici koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ br: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme, mogu ravnopravno konkurisati za direktora škole.

Uvjerenje iz stava 7) škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost.
Dokumenti kojima se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj fotokopiji i ne smiju biti stariji od šest mjeseci. Dostavljena dokumentacija neće biti vraćena kandidatima.

Ⅴ – rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave
Prijave sa dokumentacijom i kontakt telefonom dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu škole: JU OŠ „Meša Selimović“ 78434 Naseobina Lišnja, sa naznakom za „Javni konkurs za izbor direktora škole“.
Rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama „Glas Srpske“.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Ⅵ – način i rok obavještavanja kandidata o rezultatima konkursa
Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade o imenovanju direktora u roku od osam dana od dana prijema odluke Vlade.

O zaposleniku