Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 01.03.2021. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Direktor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Prijedor
Rok prijave:
01.03.2021.

O poslu

Opis radnog mjesta:
JU OŠ "BRANKO ĆOPIĆ" PRIJEDOR

ul. Rudnička br. 13

79101 Prijedor

KONKURS

za izbor i imenovanje direktora JU Osnovna škola

"Branko Ćopić" Prijedor



I Predmet



Školski odbor JU Osnovna škola "Branko Ćopić" Prijedor, raspisuje konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovna škola "Branko Ćopić" Prijedor.

II Opis poslova

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima . Za svoj rad je odgovoran Vladi, školskom odboru i ministru.

III Mandat

Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

IV Uslovi za učešće na konkursu:

Za direktora JU OŠ "Branko Ćopić" Prijedor, može biti izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava uslove utvrđene Ustavom BiH, Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole i Statutom škole i to:



(1) Opšti uslovi:

- da je stariji od 18 godina.

- da je državljanin BiH - RS,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

- da nije otpušten iz državne službe, na bilo kojem nivou vlasti u BiH (bilo na nivou države ili entiteta) kao rezultat disciplinske mjere, u periodu od tri godine prije objavljivanja konkursa.



(2) Posebni uslovi:

1. da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili da ispunjava uslove iz člana 177. stav 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ,

2. da ima najmanje 5 godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1. ovog stava,

3. da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.



(3)



1. Pored opštih i posebnih uslova koje kandidat mora da ispunjava, za direktora ne može da bude izabrano lice na koje se odnosi član IDž stav 1. Ustava BiH, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred sudom.

2. Kandidati ne mogu obavljati dužnosti, aktivnosti ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa, kako je propisano odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske" , broj 73/08 i 52/14), Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske" , broj 41/03), kao i drugim zakonima koji regulišu sukob interesa i nespojivost funkcija.

V Potrebna dokumentacija

Kao dokaz o ispunjenosti opštih i posebnih uslova, kandidati su dužni da prilože:

Prijavu u kojoj kandidat, između ostalog, navodi svu dokumentaciju koju prilaže kao dokaz o ispunjenosti opštih i posebnih uslova traženih konkursom, i:

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje o državljanstvu,

- diplomu o završenoj stručnoj spremi,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

- potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,

- ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od šest mjeseci), koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

- uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, (škola će pribaviti uvjerenje službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost)

- uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 3 mjeseca),

- potpisane i od nadležnog organa ovjerene izjave o ispunjavanju uslova iz glave IV stav 1. tačka (1) alineja 4 i tačke (3) podtačke 1. i 2,

- prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

- preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

- kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu



Dokumenta se dostavljaju u originalu ili ovjerenoj fotokopiji u skladu sa zakonom.

VI Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja

Prijave se dostavljaju lično ili putem pošte na sljedeću adresu: JU Osnovna škola "Branko Ćopić" Prijedor, ul. Rudnička br. 13, Prijedor, sa naznakom "Za konkurs za izbor direktora škole".

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu "Glasu Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.



VII Napomena

Školski odbor razmatra prijave kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, Ministru prosvjete i kulture dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora u roku od 8 (osam) dana od dana razmatranja prijava. Na prijedlog ministra Vlada Republike Srpske imenuje za direktora jednog od kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa. Ukoliko ministar ne predloži za direktora ni jednog kandidata sa dostavljenog spiska, o tome obavještava školski odbor, koji donosi odluku o raspisivanju novog konkursa. U tom slučaju Vlada imenuje vršioca dužnosti direktora do završetka konkursne procedure za izbor direktora, a najduže na 90 dana.

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade o imenovanju direktora u roku od osam (8) dana od dana dostavljanja rješenja.

O zaposleniku