Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 03.12.2020. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Direktor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Jezero
Rok prijave:
03.12.2020.

O poslu

Opis radnog mjesta:
JAVNI KONKURS
Za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Jezero
I-Predmet

Školski odbor JU OŠ“Vuk Karadžić“ Jezero raspisuje javni konkurs za izbor direktora JU OŠ“Vuk Karadžić“ Jezero

II- Opis poslova
Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa odredbama Zakona o osnovnom vaspitawu i obrazovanju.Za svoj rad odgovara Vladi, Školskom odboru i ministru.Direktor škole odgovaran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi i Statutom škole.

III- Mandat
Direktor Javne ustanove Osnovna škola “Vuk Karadžić” Jezero se bira na period od 4 (četiri) godine, tj. mandat direktora traje 4-godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

IV-Status
Direktor škiole zasniva radni odnos i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutum škole i Pravilnikom o radu.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
V-Uslovi za učešće na konkurs
Za direktora Javne ustanove Osnovna škola “Vuk Karadžić” Jezero može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Ustavom Bosne i Hercegovine, Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i statutom škole i Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole i to:

Opšti uslovi:
-da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,
-da je državljanin Bosne i Hercegovine/Republike Srpske i
-da je stariji od 18 godina.
2. Posebni uslovi:-da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, a na raspisani konkurs za direktora škole mogu konkurisati i lica iz člana 177. stav (2) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.
-da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome.
-da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.
VI – Potrebna dokumentacijaKao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su dužni priložiti:
-Pijavu – u kojoj kandidat, između ostalog, taksativno navodi svu dokumentaciju koju prilaže kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova traženih konkursom,

-Kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima rada,
-Izvod iz matične knjige rođenih,
-Uvjerenje o državljanstvu,
-Dokaz odnosno diploma o stečenom stepenu stručne spreme ili ekvivalenta,
-Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
-Dokaz odnosno uvjerenje o dužini radnog iskustva u prosvjeti nakon sticanja diplome (najmanje pet godina),
-Preporuku ranijeg poslodavca odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,
-Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od šest mjeseci koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost),
-Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,(navedeno uvjerenje škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost).
-Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili drugim maloljetnim licem.
-Prijedlog programa rada direktora u naredno četvorogodišnjem mandatu.
Dokazi (dokumenta) se dostavljaju u originalu ili ovjerenom prepisu u skladu sa zakonom.


VII- Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijavePrijave se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu: Javna ustanova Osnovna škola ” Vuk Karadžić” Jezero Ul. Vuka Karadžića bb70 206 Jezerosa naznakom ‘’Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovna škola “Vuk Karadžić” Jezero”.
Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama koje izlaze na području Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

VIII- Napomena
Školski odbor će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o rješenju o izboru i imenovanju direktora Javne ustanove Osnovna škola “Vuk Karadžić” Jezero u roku od osam (8) dana od dana dostavljanja rješenja školi.

O zaposleniku