Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 26.08.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Direktor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Srbac
Rok prijave:
26.08.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
REPUBLIKA SRPSKA

OPŠTINA SRBAC

SKUPŠTINA OPŠTINE

raspisuje

JAVNI KONKURS

za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Turistička organizacija opštine Srbac

I - Skupština opštine Srbac raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Turistička organizacija opštine Srbac.

II - Opis poslova

Direktor: rukovodi ustanovom, predstavlja i zastupa ustanovu i odgovoran je za zakonitost njenog rada, vrši i druge poslove utvrđene aktom o osnivanju i statutom ustanove.

III - Mandat

Mandat traje četiri godine.

Imenovano lice po isteku perioda na koji je imenovano ima mogućnost ponovnog izbora i imenovanja.

IV - Status

Radno-pravni status direktora i druga pitanja po osnovu rada utvrđuju se aktom ustanove.

V - Opšti uslovi:

1. da je državljanin Republike Srpske, Bosne i Hercegovine,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da nije otpušten iz državne službe na bilo kojem nivou u BiH kao rezultat disciplinske mjere u periodu od 3 godine prije dana objavljivanja konkursa,

4. da nije osuđivan na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje dužnosti, odnosno da se protiv njega ne vodi krivični postupak,

5. da se na njega ne odnosi član IX. 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

VI - Posebni uslovi:

1. završen prvi ciklus visokog obrazovanja sa ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova ili ekvivalentom,

2. najmanje dvije godine radnog iskustva u struci, od čega najmanje jedna godina na rukovodećim poslovima u turističkom sektoru i

3. aktivno znanje jednog stranog jezika na nivou B2, C1 ili C2 u skladu sa CEF standardima.

VII - Nespojivost i sukob interesa

Kandidati za upražnjenu poziciju ne mogu obavljati dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa u skladu sa Zakonom o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske i Zakonom o sistemu javnih službi.

VIII - Potrebna dokumenta

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to: biografiju, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci), diplomu, potpisanu i ovjerenu izjavu da se na njih ne odnosi član IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine, uvjerenje o radnom iskustvu u struci, uvjerenje da nisu osuđivani na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ih čini nepodobnim za obavljanje dužnosti, odnosno da se protiv njih ne vodi krivični postupak, potpisanu i ovjerenu izjavu da nisu otpušteni iz državne službe na bilo kojem nivou u BiH kao rezultat disciplinske mjere u periodu od tri godine prije dana objavljivanja konkursa i uvjerenje o aktivnom znanju jednog stranog jezika na nivou B2, C1 ili C2 u skladu sa CEF standardima.

Kandidati su dužni da dostave original ili ovjerenu kopiju traženih dokumenata.

Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće izabrani kandidat za direktora do okončanja izbornog postupka.

IX - Sa svim kandidatima koji uđu u uži izbor Komisija će obaviti intervju o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

Imajući u vidu ovlaštenja ombudsmana, iz člana 16. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima u vezi sa prigovorima na konačno imenovanje postoji stalna potreba uvida u priložena dokumenta pa se sva dokumenta priložena uz prijavu na konkurs neće vraćati kandidatima.

X- Objavljivanje konkursa

Javni konkurs će biti objavljen u “Službenom glasniku Republike Srpske” i dnevnom listu “Glas Srpske”.

XI - Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja, ako se konkurs ne objavi istovremeno. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje. Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu: Opština Srbac, Odsjek za skupštinske poslove, Trg boraca broj 1, sa naznakom Komisiji za izbor direktora.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Potrebno radno iskustvo:
dvije godine