Konzum, Sarajevski kiseljak, Ledo, Zvijezda, PikaKartica i Mercator odlučili donirati novčana sredstva za nabavku testova za utvrđivanje zaraze korona virusom

Kompanije Fortenova grupe Konzum, Sarajevski kiseljak, Ledo, Zvijezda i PikaKartica, kojima se u donaciji pridružio i Mercator, najavili su donaciju od ukupno 30.000 konvertibilnih maraka u svrhu nabavke testova za dokazivanje zaraze korona virusom stanovnika Bosne i Hercegovine.

Donacija će biti uručena Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća koje je, u saradnji sa entitetskim ministarstvima, uključeno u nabavku testova.

Tako su Konzum, Sarajevski kiseljak, Ledo, Zvijezda, PikaKartica i Mercator među prvim kompanijama u BiH koje su se u kratkom roku organizirale i prikupile sredstva, kako bi novčanom donacijom pridonijeli što hitnijoj nabavci testova za utvrđivanje bolesti COVID-19 na području Bosne i Hercegovine.

Te su kompanije još jednom pokazale visoku razinu svoje društvene odgovornosti i u ovoj visoko izazovnoj situaciji koja je pogodila sva tržišta na kojima Fortenova grupa i Mercator posluju te na najkonkretniji način pomogli zajednici.

Ponedjeljak, 23.03.2020.