Jahorina ekonomski forum u znaku inicijative udruživanja tržišta Zapadnog Balkana

Jahorina ekonomski forum u znaku inicijative udruživanja tržišta Zapadnog Balkana

Ovogodišnji Jahorina ekonomski forum pod nazivom Regionalne integracije i Bosna i Hercegovina "Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan" od 26. Do 28. aprila 2023.g okupiće značajne ličnosti političkog, ekonomskog i društvenog života regiona sa ambicijom da u uslovima globalne krize utiče na kreiranje zajedničkih inicijativa, proizvoda i usluga usmerenih ka kreatorima javnih politika u svim oblastima moderne ekonomije koji doprinose boljem i bržem boljitku i podizanju kvaliteta života svih građana regiona.

"Nalazimo se pred nepoznatim. Primjer ovakve lančane globalne krize nismo imali u istoriji i nemamo rješenja na koje možemo da se pozovemo. Na nama je da ih pronađemo...

Zato smo koz teme ovogodišnjeg Foruma obuhvatili sve segmente od značaja ne samo za ekonomiju, već i cjelokupan društveni sistem. Pored tema regionalnih integracija, energetske krize, inflacije bavićemo se i temama moderne poljoprivrede, preduzetništva, zelene agende, obrazovnog sistema, novim migracijama i posljedicama na tržište radne snage, kretanjem inflacije, sportom, i ali i novim tehnologijama i rastućim kreativnim industrijama.

Čvrsto vjerujemo da se značajna rješenja okolnosti i nepoznanica sa kojima se suočavamo nalaze u novoj ekonomskoj solidarnosti i u regionu, ekonomiji znanja i novim industrijama koji naše nacionalne, ali i regionalnu ekonomiju, mogu učiniti konkurentnijom i otpornijom na krize. Želimo da budemo prepoznati kao mjesto odakle se kreiraju regionalne inicijative, proizvodi i usluge usmjereni ka zajedničkom tržištu, zajedničkom ekosistemu i zajedničkim, širim interesima zajednice Zapadnog Balkana" izjavio je Goran Račić, predsednik organizacionog odbora JEF.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 20.04.2023.