3 najveće izravne posljedice manjka zaposlenika

3 najveće izravne posljedice manjka zaposlenika

Manjak zaposlenika u svim granama industrije izazov je koji utječe na poslovanje kompanija, te se procjenjuje da će se kompanije i naredne godine nastaviti suočavati s gorućim problemom nedostatka kvalitetne radne snage. Nedostatak zaposlenika utječe na postizanje ESG ciljeva, što gotovo svi financijski direktori kompanija (99 posto) dugoročno smatraju najvećim izazovom, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Horváth u kojem je sudjelovalo 80 financijskih direktora europskih kompanija koje ostvaraju prihode i iznad milijardu eura.

Uz postizanje održivosti, financijski direktori su kao najveće izazove naveli nedostatak vještina i kibernetičke prijetnje. Očekivano je da se nedostatak radne snage odražava na poslovanje i ispunjavanje strateških ciljeva, organski rast kompanije i dugoročno stvaranje vrijednosti, a više od 50% ispitanika je priznalo kako je pesimistično oko pronalaska odgovarajućih zaposlenika.

”Kao izravne posljedice takve situacije, povećat će se opseg posla za postojeće zaposlenike, cijena rada će nastaviti rasti te se očekuje usporavanje implementacije novih poslovnih rješenja unutar kompanija”, izjavio je Robert Ćuzela-Piljac iz konzultantske kuće Horváth.

Ovu i slične vijesti pronađite na poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 17.08.2023.