2 mil. pregleda: Otkrila genijalni trik s AI-jem koji pomaže na razgovoru za posao

2 mil. pregleda: Otkrila genijalni trik s AI-jem koji pomaže na razgovoru za posao

U videu koji je pregledan više od 2.2 milijuna puta Hanna je podijelila kako se uspješno pripremiti za razgovor za posao služeći se umjetnom inteligencijom.

Razgovori za posao mogu biti prilično stresni, a može se dogoditi da uprskate cijelu stvar već na samom ulasku u zgradu. Zbog toga se jedna tiktokerica dosjetila genijalnog trika kako se pripremiti za intervju služeći se umjetnom inteligencijom.

Hanna Goefft 28-godišnja je marketinška menadžerica na vodećem tržištu za zapošljavanje u tehnološkoj industriji.

"U svojem poslu usko sam povezana s tržištem zapošljavanja, posebno u tehnološkoj industriji, tako da mogu podijeliti vrijedne strategije traženja posla i najbolje prakse s našom bazom korisnika", objasnila je.

Trik s ChatGPT-jem

U videu koji je pregledan više od 2.2 milijuna puta Hanna je podijelila kako se uspješno pripremiti za razgovor za posao služeći se umjetnom inteligencijom.

"Ovo je najlakši način da se pripremite za intervjue i funkcionirat će za svaki pojedini posao", rekla je na početku videa i zatim objasnila postupak.

"Počnite s opisom posla. Želimo kopirati i zalijepiti cijelu stvar u ChatGPT. Bum. A onda ćemo mu reći da generira pitanja za intervju za svaku točku u opisu posla i analizira opis posla prema 10 ključnih riječi."

"Pogledajte sva ta pitanja za intervju. Zatim trebate smisliti odgovore na svako pitanje i osigurati da primjeri koje dajete u svojim odgovorima odgovaraju ovih 10 ključnih riječi", objasnila je.

"Ne morate ih nužno izričito izgovarati, ali želite da vaši primjeri pokažu da imate te vještine. Na taj ćete način znati da ističete najrelevantnije dijelove svog iskustva, a ne samo projekte na koje ste možda ponosni, što možda nije uvijek ista stvar", dodala je.

Izgleda da metoda funkcionira

Njezin je video prikupio 243 tisuće lajkova i stotine komentara tiktokera koji se šale kako ispada da je pronalaženje posla zapravo posao za sebe.

Brojni tiktokeri javili su joj se u komentarima podijelivši kako im je njezin savjet pomogao, a jedna je osoba čak podijelila da joj je ova metoda pomogla na razgovoru te da je uspjela dobiti svoj "posao iz snova".

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/boljiposao-com

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 06.06.2023.