Razgovarati i pregovarati - kako doći do željenog cilja?

Većina pregovaranja veoma je važna za postizanje uspjeha u karijeri. Dobre pregovaračke vještine u poslovnom svijetu oduvijek su bile važna pretpostavka kako ličnog uspjeha pojedinaca tako i poslovnog uspjeha kompanija. Gotovo svako od nas svakodnevno o nečemu pregovara. Bez obzira na to jeste li svjesno započeli pregovore ili tokom razgovora shvatite da upravo pregovarate, rezultat pregovora zavisit će o tome koliko znate o pregovaranju te koliko ste vješti i iskusni u pregovaranju.


Uprkos zajedničkim osnovnim karakteristikama, okvirnom procesu i principima koji se primjenjuju u pregovaranju, važno je shvatiti da svako pregovaranje ima specifičnu strukturu, tok i dinamiku te da je u skladu s tim potrebno odrediti specifičnu strategiju i taktike za uspješno vođenje pregovora. Da biste to bili u stanju, morate imati što jasniju sliku situacije u kojoj se nalazite i vi i druga strana u pregovorima te jasno definirana očekivanja od pregovora.

Važno je naglasiti da najvažnijeg faktora za uspješno pregovaranje – a to ste VI sami – možete u potpunosti kontrolirati: možete odlučiti kako ćete se pripremiti, kako ćete pregovarati za pregovaračkim stolom, kakve ćete odluke donositi i niz drugih stvari.

Cilj edukacije je da polaznici unaprijede i razviju vještine i alate potrebne za uspješno pregovaranje, da ovladaju vještinama pregovaranja, pregovaračkim tehnikama i pravilima pregovaranja.

 

Datum: 12. 05. 2017
Vrijeme: 10:00
Cijena: 49 KM
Vrijeme: 10:00 - 17:00 h

Cijena: 49 KM + PDV

Edukator: Mersiha Jašarević

 

PROGRAM EDUKACIJE

I modul: Unapređivanje govornog i sadržajnog razumijevanja

Aktivno slušanje
Čuti i razumjeti
Govor tijela
II modul: Razgovor

Struktura razgovora
Vrste razgovora
Jezičko izražavanje
III modul: Argumentacija

Oblici argumentacije
Modeli argumentacije
IV modul: Pregovaranje

Osnove vođenja pregovora
Vrste pregovora
Strategija i taktika

 

DODATNE INFORMACIJE

Po završetku edukacije, učesnici dobijaju certifikate o pohađanju iste. Na 2 i više prijavljenih učesnika/ca iz iste organizacije/institucije, odobravamo popust od 10%.

 

Prijava OVDJE


Utorak, 09.05.2017. / www.civilnodrustvo.ba