MailChimp - Izrada newslettera

MailChimp predstavlja najpoznatije softversko rješenje za upravljanje e-mail kampanjama te omogućava da ostanete u kontaktu sa svojim klijentima te potaknete interes za novu kupovinu. Sa preko tri miliona korisnika širom svijeta ovaj softwer predstavlja jedan od moćnih kanala internet marketinga koji omogućava da se lako šalju marketinške newsletter kampanje.

Brojni su razlozi zbog kojih se firme odlučuju na korištenje MailChimp softvera za upravljanje e-mail kampanjama. Odlike kojim se karakteriše se u prvom redu odnose na jednostavnost njegovog korištenja za korisnike što im omogućava da na brz i lagan način stvaraju i šalju newsletter marketinške kampanje. Korištenje ovog softvera za kreiranje e-mail kampanje je besplatno ukoliko lista primaoca newslettera ne prelazi 2000 mail adresa te 12 000 email poruka mjesečno. Formu MailChimpa je lako ugraditi na Facebook ili web stranicu kompanije a pristup MailChimpu je moguć preko Iphone i Android aplikacija što ga čini dodatno pristupačnim za korištenje. Da bi e-mail kampanja uspjela potreban je angažman korisnika ovog softvera te vrijeme slanja newslettera. MailChimp pruža opciju praćenja statistike kada je u pitanju broj otvorenih mailova te je moguće definirati vrijeme slanja newslettera prema vremenskoj zoni.

Edukacija je namjenjena pojedinicima iz nevladinog i poslovnog sektora koji žele steći znanje i vještine izrade newsletter kampanje, ugrađivanja forme za prijavu na newsletter na Facebook stranici, optimizaciju kampanje te izradu izvještaja o kampanji.

Edukacija će trajati od 14:00h do 17:00h.

Datum: 31. 01. 2017
Vrijeme: 14:00
Cijena: 0 KM
Đana Jasika, ekonomistica

PROGRAM RADA

Kreiranje računa na platformi

Šta su kampanje i liste?

Kreiranje liste pretplatnika

Kako privući ljude da se prijave na newsletter?
Dizajniranje forme za prijavu

Kreiranje sadržaja za newsletter

Na koji način će Vaš newsletter koristiti ciljanoj publici?

Kako će newsletter privući ljude na stranicu?

Analiziranje izvještaja kampanje (Open rate / click rate)

Tips and tricks

DODATNE INFORMACIJE

Polaznici edukacije će steći vještine izrade newslettera a poželjno je da sa sobom ponesu laptop kako bi lakše mogli pratiti korake izrade newslettera.

Prijava OVDJE

Četvrtak, 05.01.2017. / www.civilnodrustvo.ba