Djevojka je odbila posao za 280 eura mjesečno; optužili su je da ne voli raditi; evo što im je odgovorila

Djevojka je odbila posao za 280 eura mjesečno; optužili su je da ne voli raditi; evo što im je odgovorila

Objavila je prepiske i video, koji je postao viralan te izazvao hrpu komentara. Javile su se i neke slavne ličnosti

Mladoj su Talijanki ponudili 280 eura mjesečno za deset sati dnevno, dok bi subotom radila i više od deset sati. Njoj se to s razlogom činilo nepihvatljivim, a nakon što je odbila posao svoju je raspravu nastavila na Tik Toku, kako javlja Corriere della Sera.

“Već sam radila u jednom dućanu kao prodavačica, no nikad za takvu bijednu plaću. Zarađivala sam 200 eura tjedno, a subotom sam radila samo pola dana”, napisala je 22-godišnja Francesca.

Francesca Sebastiani je djevojka iz Secondigliana, u okolici Napulja i javila se na jedan oglas za radno mjesto objavljen na društvenoj mreži. Nakon toga započela je raspravu s vlasnicom dućana nedaleko od svog doma, koja je isprva tekla u smirenom i pristojnom tonu. Kada je djevojka upitala za plaću, vlasnica dućana je odgovorila da bi dobivala 70 eura tjedno. Francesca je uljudno odgovorila: “Hvala vam, ali nisam zainteresirana”. No komentar vlasnice dućana ju je šokirao. “Vi mladi stvarno ne želite raditi”, napisala je poslodavka. Tada se Francesca osjetila uvrijeđenom te joj je odlučno odgovorila putem Tik Toka, objavivši screenshot prepiske i video, koji je postao viralan te izazvao hrpu komentara pa i komentare nekih slavnih ličnosti.

“Zar vam se ovakva plaća od 280 eura mjesečno za deset sati dnevno čini normalnom? Upravo vi ne želite da radimo, jer takva plaća ne bi odgovarala ni vama, a kad biste imali djecu ne biste želejli takvu plaću ni za njih”, napisala je Francesca. “To je naknada, koja mi da živim daleko od radnog mjesta ne bi niti bila dovoljna za trošak puta ili za hranu, piće te izlazak subotom uvečer, jednu kutiju cigareta ili liječnički pregled”, napisala je Francesca.

Cijeli članak pročitajte na portalu: www.novilist.hr

Ponedjeljak, 27.06.2022. / posao.hr