Uči, misli i djeluj! Budi dio UMiD Generacije 10!

Uči, misli i djeluj! Budi dio UMiD Generacije 10!

Uči, misli i djeluj! Budi dio UMiD Generacije 10!

KO? Jednogodišnji program obuke omladinskih lidera/ki UMiD (Uči, misli i djeluj!) realizira Institut za razvoj mladih KULT.

ŠTA? Obuka UMiD tebi i tvojim prijateljima/cama omogućava da postanete aktivni u svojoj lokalnoj zajednici i rješavate probleme mladih.

KAKO? Tokom obuke održat će se 8 dvodnevnih radionica i ljetna škola na kojima ćeš naučiti mnogo o sljedećim temama:

  • građanski aktivizam i volonterstvo,
  • demokratski principi i Evropska unija,
  • ljudska prava,
  • pisanje projekata,
  • timski rad i liderstvo,
  • namicanje sredstava,
  • javno zagovaranje,
  • mirno rješavanje konflikata,
  • saradnja s privrednim sektorom.

Kada tvoja grupa napiše projekt kojim želite riješiti problem u lokalnoj zajednici, podržat ćemo vas da ga realizirate! Osim toga, kroz radionicu saradnje s privrednim sektorom saznat ćeš kako da uvjeriš poslodavca da si ti idealan kandidat/kinja za posao! Uz sve navedeno upoznaj nove prijatelje, stekni nova znanja, iskustva i putuj!

Sa svim polaznicima/ama će biti potpisan ugovor o pohađanju obuke. Svi polaznici/e će nakon obuke dobiti certifikat, a Institut će pratiti tvoj aktivistički razvoj i poslije obuke. Pored svega upoznat ćeš i ranije UMiD polaznike/ce.

KADA? Radionice će se održavati jednom mjesečno, počevši od kraja maja, tokom petka, subote i nedjelje. Tokom ljeta održat će se i ljetna škola.

GDJE? Naša druženja bit će organizirana u Obrazovnom-razonodnom centru za mlade SPAJALICA u Ilidži.

TROŠKOVI? Nemaš razloga da brineš za troškove putovanja, ishrane i smještaja! Ove troškove snosi organizator.

PRIJAVA! Ukoliko si zainteresiran/a za obuku, imaš između 18 i 30 godina, živiš u BiH i želio/ljela bi da učestvuješ na radionicama i budeš dio generacije 10, potrebno je da u paru sa prijateljem/icom iz općine/grada osnujete svoju grupu sa cool nazivom, pošaljete nam vaš video ili sliku putem elektronskog prijavnog obrasca koji se nalazi web stranici http://mladi.org/url/umid10.

Pored svega potrebno je da nam pošaljete i pismo podrške lokalne organizacije čiji ste član/ica.

Dodatne informacije možeš dobiti i putem telefona 033 778 762 ili na mail [email protected]. Prijaviti se možete do 10. maja 2016. do 16.00 sati.

Budi dio UMiD-a 10!

Srijeda, 04.05.2016. / http://mladi.org/