Predstavljamo govornike konferencije Brzorastuće kompanije u BiH – Kako skalirati biznis?

Predstavljamo govornike konferencije Brzorastuće kompanije u BiH – Kako skalirati biznis?

Rast biznisa i model poslovanja važno je konstantno prilagođavati, što pred vlasnike i direktore kompanija postavlja nove izazove, ali i prijetnje. Želite privući ulaganje u svoju kompaniju i pritom ostvariti značajnu dobit. Imate potencijala za širenje ali ne i dovoljno sredstava. Kada je pravi trenutak za skaliranje biznisa i da li je to preduvjet za uspjeh, samo su neke od tema o kojima će se govoriti na konferenciji pod nazivom “Brzorastuće kompanije – Kako skalirati biznis?” koja se održava 11. maja, u GREENPARK SPACE, Tehnološkom centru koji se nalazi u srcu olimpijske planine Trebević, sa jedinstvenim pogledom na Sarajevo.
Konferenciju šestu godinu zaredom organizuju Poslovne novine d.o.o. Sarajevo sa analitičkim partnerom bonitetnom agencijom LRC BIS.
Konferencija će okupiti više od 200 vlasnika, direktora i članova uprava kompanija koje su u proteklom periodu zabilježile Složenu godišnju stopu rasta (Compound Annual Growth Rate – CAGR).
Kako odabrati prave investicijske prilike i koji su to rigorozni selekcijski procesi i analize pojasniće na konferenciji Kemal Sikirić, koji ima gotovo 20 godina radnog iskustva s rizičnim kapitalom, privatnim kapitalom, spajanjima i akvizicijama te u upravljanju projektima/financijama u jugoistočnoj Europi. Sikirić je managing partner u Invera Private Equity Fund-u, vodećoj savjetodavnoj kompaniji za spajanje i akvizicije u regiji jugoistočne Europe.
Invera Private Equity Fund ima na raspolaganju 60 miliona eura koje želi uložiti u kompanije koje ostvaruju značajan novčani tok ili imaju potencijal rasta na globalnom tržištu. U potrazi su za vlasnicima kompanija koje ostvaruju godišnju dobit od najmanje milion eura prije kamata, poreza i amortizacije ili imaju godišnji prihod od najmanje 5 miliona eura.
U potrazi su za kompanijama koje imaju snažan tržišni položaj ili su prisutne u rastućoj industriji ili industrijskoj niši. Također, traže kompanije s potencijalom konsolidacije, vertikalno ili horizontalno, na međunarodnom ili domaćem tržištu.
Tokom konferencije relevantni govornici, vizionari, poduzetnici i ljudi nadahnuti idejama će na temelju vlastitog iskustva otkriti šta im je to pomoglo da skaliraju biznis i predočit će drugačiji pristup svakodnevnim situacijama.
Berin Alagić, CEO kompanije XYLLION tokom svog bogatog menadžerskog iskustva s više od 15 godina u privatnom sektoru, radio je u različitim oblastima poput bankarske i farmaceutske industrije, a sada nastavlja karijeru u real estate industriji.
O tome kako pomiriti dosljednost principima i inovativnost, a uz to konstantno podizati ljestvicu govoriće direktor i prvi zaposlenik investicijske kompanije XYLLION, vlasnik projekta ROOF GARDENS, ovog jedinstvenog stambeno-poslovnog kompleksa na Trebeviću.
Kako skalirati biznis stotinama malih preduzeća i ujedno voditi računa o važnosti unapređivanja kvaliteta i sigurnosti poslovanja, kao i izazovima širenja obima djelovanja govoriće Ermin Brkić, CEO u Korpa.ba, koja je vodeća domaća digitalna platforma za dostavu.
Bachelor i MBA diplome stekao je na studijima u Sjedinjenim Američkim Državama u oblasti makroekonomije i finansija. E-Commerce karijeru je započeo prije osam godina u OLX grupaciji, tačnije u vodećoj kupoprodajnoj platformi u Bosni i Hercegovini, olx.ba, na poziciji CFO. Tu je stekao iskustvo e-commerce ekosistema u finansijskim i operativnim aktivnostima. Danas, pored trenutne okupacije, također radi kao business developer za OLX.ba, a ponosan je i na svoj angažman u kompaniji eKupon.ba u kojoj obavlja funkciju CEO-a.
Učesnici Konferencije na Trebeviću imaće priliku poslušati zanimljivo predavanje Dalibora Šumige, stručnjaka za bihevioralni i gerila marketing te potrošačku psihologiju, osnivača i direktora agencije Promosapiens, prve specijalizirane agencije za bihevioralni marketing u Adria regiji. Ovaj Google Growth Engine ambasador te član svjetske neuromarketinške asocijacije (NMSBA), certifikovani Google AdWords i YouTube stručnjak gostovaće na Konferenciji na Trebeviću, a učesnici će imati priliku dobiti odgovore na postavljenja pitanja.


I na kraju sumirajmo 13 razloga zašto doći na ovu konferenciju:


• Ovo je prilika da poslušate govornike koji će podijeliti s vama svoje znanje i iskustvo.
• Dobit ćete uvid u najnovije trendove i tehnologije koje koriste brzorastuće kompanije.
• Saznati kako efikasnije upravljati svojim poslovanjem i upravljati svojim timovima.
• Steći nova saznanja o marketingu, prodaji i tehnologiji.
• Kroz B2B razgovore predstavite svoje poslovanje i pokažete zašto biste bili idealni kandidati za ulaganje.
• Poslušajte uspješne priče o tome kako su se druge kompanije uspjele skalirati i rasti.
• Upoznajte se i umrežite s direktorima i vlasnicima uspješnih kompanija koje bilježe brzi rast.
• Razmijenite ideje i iskustava.
• Ovo je mjesto za pronalazak novih poslovnih prilika.
• Ova konferencija je odlična za kompanije koje žele unaprijediti svoje poslovanje i proširiti se na nova tržišta.
• Invera Private Equity Fund ima mnogo iskustva u poslovanju s kompanijama širom svijeta, a ulaganje ovog fonda u vaš biznis može vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve i rastete na globalnoj razini.
• BBQ i DJ party
• Degustacija delicija i pića naših partnera
Zato vas pozivamo da nam se pridružite na konferenciji, te kroz B2B networking predstavite svoje poslovanje drugim uspješnim biznismenima s kojima dijelite viziju i želite rasti na globalnom tržištu.

Utorak, 04.04.2023.