Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 22.06.2023. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Direktor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Prijedor
Rok prijave:
22.06.2023.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 149. stav (1) tačka 6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj: 81/22) i člana 2. Pravilnika o uslovima i postupku izbora i razrešenja direktora osnovne škole (''Službeni glasnik Republike Srpske '' broj :49/18 ), Školski odbor JU Osnovna škola '' Dositej Obradović '' Prijedor, r a s p i s u j e:

KONKURS
za izbor i imenovanje direktora JU Osnovna škola „Dositej Obradović“ Prijedor

I Predmet
Školski odbor JU Osnovna škola „Dositej Obradović“ Prijedor, raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovna škola „Dositej Obradović“ Prijedor.

II Opis poslova
Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima. Za svoj rad je odgovoran Vladi, školskom odboru i ministru.

III Mandat
Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.


Posebni uslovi radnog mjesta
IV Uslovi za učešće na konkursu:
Za direktora JU OŠ „Dositej Obradović „ Prijedor, može biti izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole i Statutom škole i to:

(1) Opšti uslovi:
- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,
-da je državljanin Republike Srpske/Bosne i Hercegovine,
-da je stariji od 18 godina.

(2) Posebni uslovi:
1. da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,
2. ima najmanje 5 godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1. ovog stava,
3. da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Na mjesto direktora škole ravnopravno mogu konkurisati i lica iz člana 198. stav (2) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj: 81/22).
Radni staž ostvaren na poslovima direktora škole uračunava se u radni staž tražen članom 150. stav 2. tačka 2) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj: 81/22).

Pored opštih i posebnih uslova za direktora ne može da bude izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava BiH, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred sudom.

V Potrebna dokumentacija
Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, i to:
-izvod iz matične knjige rođenih,
-uvjerenje o državljanstvu,
- diplomu o završenoj stručnoj spremi,
- potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,
- ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,
- uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, (škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost)
- uvjerenje da protiv njega nije pokrenut postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem ( ne starije od šest mjeseci),
- prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,
- preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,
- kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu,
- ovjerenu izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

Dokumenta se dostavljaju u originalu ili ovjerenoj fotokopiji u skladu sa zakonom.

VI Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja
Prijave se dostavljaju lično ili putem pošte na sljedeću adresu: JU Osnovna škola „Dositej Obradović“ Prijedor, Mitropolita Petra Zimonjića 14, Prijedor, sa naznakom „za konkurs za izbor direktora škole“.
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama „Glas Srpske“.
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

VII Napomena
Školski odbor razmatra prijave kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora u roku od 8 (osam) dana od dana razmatranja prijava. Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa. Ukoliko ministar ne predloži za direktora nijednog kandidata sa dostavljenog spiska, o tome obavještava školski odbor, koji donosi odluku o raspisivanju novog konkursa. U tom slučaju Vlada imenuje vršioca dužnosti direktora do završetka konkursne procedure za izbor direktora, a najduže na 90 dana.
Školski odbor će pisanim putem obavjestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade o imenovanju direktora u roku od osam (8) dana od dana prijema odluke.

O zaposleniku