Konzum d.o.o.

Konzum d.o.o.

Rajlovačka bb., 71000 Sarajevo

033/754-000

www.konzum.co.ba

Ukratko

Konzum je danas tržišni lider u BiH sa:

- više od 110 maloprodajnih objekata na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, koji su prema svojim karakteristikama svrstani u tri formata: super, maxi i male prodavnice, a koje svojom ponudom odgovaraju različitim potrebama potrošača;

- 2 veleprodajna centra - u Sarajevu i Čitluku;

Planiramo i dalje širiti našu maloprodajnu i veleprodajnu mrežu na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Konzum je kompanija u usponu, te vjerujemo da su ljudi pokretači i nosioci svih naših sadašnjih i budućih uspjeha. Konzumov uspjeh počiva na vrijednom radu, stručnosti i motiviranosti njegovih zaposlenika. Vrhunska usluga, kvalitetni i ljubazni odnosi sa kupcima i poslovnim partnerima predstavljaju neizostavan dio poslovanja Konzuma. Naš prvenstveni cilj je postizanje zadovoljstva zaposlenika, pozitivna organizacijska klima i kultura koja vrednuje i cijeni uspjeh na svim područjima. Stvaranje dobrih odnosa jedno je od bitnih polazišta uspješnog poslovanja.

PRIJAVE MOŽETE SLATI NA www.konzum.co.ba u rubrici Zaposlenje/Tražite posao

Naša vizija i ciljevi
Kreiranje poslovne strategije, jačanje konkurentske pozicije, uvođenje novih znanja i tehnologija, kvalitet naše usluge uz pomoć ljubaznog i educiranog osoblja, čime nastojimo zadovoljiti zahtjeve svih naših potrošača.

Zapošljavanje

Šta očekujemo od novih saradnika
Očekujemo visokomotivirane, dinamične osobe koje su sklone timskom radu, sa izraženom radnom etikom, integritetom, fleksibilnošću, organizacijskim vještinama. Spremnost na lični i profesionalni razvoj, te odanost kompaniji su, također, bitni kriteriji pri izboru novih zaposlenika.

Nagrađivanje i ocjenjivanje zaposlenih
Sektor ljudskih resursa polaže izuzetnu pažnju u praćenju rada svakog pojedinog zaposlenika, gdje prepoznajemo inovativne, perspektivne i proaktivne pojedince, čiji daljnji razvoj želimo poticati.

Odgovornost prema zaposlenim
Poštujemo sve obaveze koje su propisane Zakonom o radu, trudimo se da u svim situacijama iznađemo rješenja koja su najadekvatnija za naše zaposlenike. A Kolektivni ugovor sa Sindikatom radnika trgovine BiH garantuje visoke standarde zaštite radničkih prava.

Edukacija i osposobljavanje
Konzum je ozbiljan poslodavac koji svoje zaposlenike konstantno educira i brine o njihovom dugoročnom karijernom i ličnom razvoju.
Organizujemo interne treninge, radionice i seminare za sve zaposlenike, sa fokusom na konkretne poslovne zadatke i svakodnevnu praksu.
Također, nudimo i mogućnost stipendiranja, odnosno finansiranja stručnog usavršavanja, a sve u cilju pružanja prilike za osposobljavanje i napredovanje naših zaposlenika.

Proizvodi i usluge

Konzum gradi jedinstvenu poziciju u odnosu na glavne konkurente na tržištu BiH nudeći prihvatljive cijene uz istovremeno nastojanje da se diferencira optimalnom ponudom – asortimanom (preko 25.000 proizvoda) prilagođenim različitim regijama unutar BiH sa visokim učešćem domaćih proizvoda, prije svega proizvoda koji spadaju u kategoriju svježe hrane, te visokim standardima uređivanja objekata, ljubaznosti osoblja, kvalitetom lokacije i općenito ugodnosti kupovine.

Asortiman privatne marke sadrži oko 1000 SKU-a uključujući i prehranu i neprehranu. Postoji nekoliko linija privatne robne marke od kojih je glavna K plus, kvalitetom veoma slična lideru na tržištu, a cjenovno pozicionirana i do 30% niže od branda. Pored navedenih, postoje i privatne marke K home i K style – odjevni tekstil, tekstil za dom, posuđe, mali kućanski aparati, te linija proizvoda STANDARD koja svojim jednostavnim i unificiranim dizajnom čini da bude prepoznatljiva na polici, a Standard proizvodi imaju najpovoljniju cijenu unutar svoje grupe proizvoda. U proteklih godinu dana Konzum BiH je razvio sa bosanskohercegovačkim proizvođačima preko 200 artikala privatne marke. Konzum nastoji i marketinškim aktivnostima izgraditi jedinstvenu poziciju u odnosu na glavne konkurente na tržištu BiH. Rezultat toga su brojna sniženja cijena, kataloške akcije koje se oglašavaju dva puta mjesečno, tematski katalozi vezani za posebne prigode (praznične, sezonske ponude), cijene dana, vikend akcije, te projekat trajno niske cijene sa 1000 SKU.

Portali:
boljiposao.com
Pomozite poboljšati BoljiPosao.com Pošaljite nam svoje komentare