Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 29.05.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Zatvorski policajac - stražar pripravnik

Oglas je istekao

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na temeiju ćiana 123. stav. 7. i čiana 137. Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u Federacij Bosne i Hercegovine (..Siužbone novine F BiH" broj; 44/98.42/99 112/09 ćlana 23. Zakona o namještenicima u organima državne sitižbe u Federaciji Bosne i Hercegovine (..Službene novine F BiH", broj: 49/05), i prethodno pribavljene saglasnosti Federalnog ministarstva pravde broj; 04-49-4572/17 od dana 05.12.2017. godine, direktor Kazneno - zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu objavljuje:

JAVNI OGLAS
za popunu upražnjenih radnih mjesta
namještenika - pripravnika

01.Zatvorski policajac - stražar pripravnik 4 (četiri)
izvršioca

Opis poslova za poziciju 01.:
-Vrši jednostavnije poslove osiguranja u skladu sa Uputstvom o radu za svako stražarsko mjesto, utvrđene članom 134. F BiH. članom 4. Pravilnika o načinu vršenja službe osiguranja, naoružanju i opremi, upotrebi vatrenog oružja. siužbenoj legitimaciji i obliku uniforme zatvorske policije - straže u Federalnim zavodima za izvršenje kazne zatvora. aktima zavoda i naređenjima direktora Zavoda, zapovjednika i šefa odsjeka, te druge posiove osiguranja utvrdenim u skladu i načinu propisanim članom 3. do 10. Pravilnika o načinu vrsenja službe:
-Vrši i druge poslove iz djelokruga službe osiguranja po dnevnom rasporedu vršenja posiova, kao i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.
Vrsta posla:
stalni radni odnos, rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Uslovi za vršenje:
Pored općih uvjeta propisanih članom 24. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine ( državljanstvo Bosne i Hercegovine. navršenih 18 godina starosti i ne stariji od 25 godina, opća zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog miesta, da u posljednje dvije godine od dana objavijivanja javnog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezuitat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u Federaciji, odnosno Bosni i Hercegovini i da nije obuhvaćen odredbom člana IX. stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine), kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uvjete i to:
-SSS. gimnazija. ekonomska, mašinska ili neka druga srednja škola;
-Položen stručni ispit za stražara utvrden ZIKS-om i Pravilnikom o uvjetima načinu polaganja stručnog ispita službenika i zatvorskih policajaca - stražara u federainim ustanovama za izvršenje kazne zatvora (kandidati koji nemaju položen stražarski ispit utvrden Zakonom o izvršenju kaznenih sankcija u Federaciji BiH i Pravilnikom o uvjetima i načinu polaganja stručnog ispita službenika i zatvorskih u federalnim ustanovama za izvršenje kazne zatvora, isti su dužni položiti u roku od šest mjeseci, od dana zasnivanja radnog odnosa).


Uz prijavu na Javni oglas potrebno je priložiti sljedeće dokumente (original ili ovjerene kopije):
l.Uvjerenje o držvljanstvu BiH (ne starije od šest mjeseci
2.izvod iz matične knjige rođenih.
3.Svjedočanstvo o završenoj školi (SSS
4.0vjerenu izjavu kandidata da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti
u Federaciji. odnosno Bosni i Hercegovini,
S.Ovjerenu izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana
IX. stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.
Izabrani kandidat će biti dužan dostaviti liječničko uvjerenje o zdravsfvenoj sposobnosti (ne starije od 3 rnjeseca) prije preuzimanja dužnosti namještenika.


NAPOMENA:
Prijavu i sve tražene dokumente (original iii ovjerene kopije) treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objavljivanja Javnog oglasa pufem pošte, preporučeno na adresu:
Kazneno popravni zavod poluotvorenog tipa u Sarajevu
Ul. Branilaca Sarajeva br. 8.
71000 Sarajevo
SA NAZNAKOM: «Javni oglas za popunu radnlh mjesta namjeitenika - Zatvorski policajac - stražar pripravnik - 4 izvršioca »

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razrnatranje.
Direktor dipl.iur. Faruk Zubčević
Minimalna stručna sprema:
Srednja škola