Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 03.09.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Volonteri

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
03.09.2015.

O poslu

Opis radnog mjesta:
POZIV ZA PRIJEM VOLONTERA – DUGOROČNI ANGAŽMAN

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) Vas poziva da se priključite našem timu. Dobrodošle su inovativne osobe, koje bi svojom pozitivnom energijom i idejama doprinijele aktivnostima civilnog društva za bolje i zdravije društvo. Iako smo svi svjesni uslova u kojima živimo, masovna je pojava da čekamo promjene, koje neće doći ukoliko ih ne pokrenemo vlastitim snagama.

Pozivamo Vas da u prijateljskom okruženju zaposlenih CPCD-a provedete dio svog slobodnog vremena i tako steknete novo iskustvo, znanje i vještine koje će vam biti od koristi u Vašem daljnjem ličnom i profesionalnom razvoju.



O Centru za promociju civilnog društva:

CPCD je bosanskohercegovačka nevladina organizacija koja djeluje na području cijele BiH i regiona Zapadnog Balkana. Tokom skoro 20 godina postojanja CPCD je izgradio prepoznatljivu poziciju lidera u radu sa građanima, izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD), kao i izgradnji demokratije i civilnog društva u BiH, kreirajući nove šanse za građane i građanke.

Zašto volontirati u CPCD-u?

Ako se pitate zašto volontirati u CPCD-u, nudimo Vam nekoliko odgovora:

unapređujete svoje znanje i vještine;
dobijate našu stručnu pomoć i podršku;
postajete dio tima jedne od vodećih organizacija u BiH sa skoro 20 godina profesionalnog iskustva iza sebe;
dobijate pisanu potvrdu o volontiranju, ili volontersku knjižicu, ukoliko je angažman dugoročan (dugoročnim volontiranjem se smatra angažman od 240 sati unutar najmanje 3 mjeseca bez prekida);
postajete sretniji jer se osjećate ispunjeno i korisno, te imate mogućnost primijeniti svoje znanje u praksi;
otkrivate u čemu ste dobri, a niste možda znali ili imali priliku da se isprobate.
Vrsta posla:
volontiranje

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Koga tražimo?

Vrata CPCD-a su otvorena svim zainteresovanim pojedincima. Pored opštih vrlina kao što odgovornost, preciznost, samoinicijativnost i kreativnost, poželjno je da posjedujete i „can do“ stav i opredjeljenost ka pronalasku rješenja u problemskim situacijama, te sljedeće specifične karakteristike:

Izrazito razvijene vještine pismenog i usmenog izražavanja;
Aktivno znanje engleskog jezika;
Organizacijske vještine.

Poželjno je i poznavanje osnovnih alata grafičkog dizajna (dizajniranje postera, flajera, logo tipova i sl.) i poznavanje digitalnih trendova, marketinga društvenih mreža i PR-a.

Prednost pri odabiru kandidata dat će se onima koji budu posjedovali jednu ili više gore navedenih karakteristika (znanje iz grafičkog dizajna i znanje iz digitalnih trendova, marketinga društvenih mreža i PR-a).

Broj volontera:
2

Plaćanje tokom volonterskog angažmana:

Tokom volonterskog angažmana volonterima će biti plaćeni osnovni troškovi.


Period angažmana:
Mogućnost dugoročnog volontiranja do 9 mjeseci.



Ukoliko ste zainteresovani, molimo Vas da popunite obavezni prijavni obrazac, kako bismo saznali Vaša interesovanja i očekivanja. Ali Vas prije toga molimo da detaljno pregledate našu stranicu i upoznate se sa aktivnostima CPCD-a i Resursnog centra. Dodatne informacije i dokumente o Vama kao što su detaljan CV, duže motivacijsko pismo, eventualne preporuke i sve dokumente koje smatrate relevantnim možete nam dostaviti na e-mail adresu: [email protected] sa naznakom „Dodatni dokumenti uz već dostavljenu online prijavu“.



Krajnji rok prijave i očekivani početak angažmana:

Poziv za prijem volontera ostaje otvoren do 03.09.2015. godine.

Očekivani početak angažmana: sredina/kraj septembra.
Strani jezik:
engleski
Poznavanje rada na računaru:
dobro