Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 03.11.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Volonter sa završenom visokom stručnom spremom i stručnim zvanjem diplomirani ili profesor u određenom naučnom polju ili oblasti

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Rudo
Rok prijave:
03.11.2016.

O poslu

Opis radnog mjesta:
I- Načelnik opštine Rudo raspisuje javni konkurs za prijem:

1. pripravnika sa završenim ekonomskim fakiltetom i stručnim nazivom diplomirani ekonomista, na određeno vrijeme, radi obavljanja pripravničkog staža u trajanju do jedne godine - 3 izvršioca,
2. volontera sa završenom visokom stručnom spremom i stručnim zvanjem diplomirani ili profesor u određenom naučnom polju ili oblasti (vaspitno obrazovna-prosvjetna struka), radi obavljanja pripravničkog staža, bez zasnivanja radnog odnosa, u trajanju do jedne godine - 6 izvršilaca.

II- Opšti uslovi za prijem pripravnika
da je državljanin RS, odnosno BiH,
da je stariji od 18 godina,
da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest
mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,
da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo
kojem nivou vlasti u BiH, u periodu od tri godine prije dana objavljivanja konkursa i
da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na
području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se pojavi pred Tribunalom- član IX stav 1. Ustava BiH.

III - Posebni uslovi za prijem
Pored opštih uslova, prijavljeni kandidati moraju ispunjavati sledeće posebne uslove:
-I-1. VSS diplomirani ekonomista –VII stepen ili završen prvi ciklus studija koji je vrednovan sa 240 ECTS, da se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje sa statusom nezaposlenog lica, bez radnog iskustva u struci.
-I-2. VSS –VII stepen ili završen prvi ciklus studija koji je vrednovan sa 240 ECTS i stručnim zvanjem diplomirani ili profesor u određenom naučnom polju ili oblasti (vaspitno obrazovna-prosvjetna struka), da se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje sa statusom nezaposlenog lica, bez radnog iskustva u struci.
IV- Nespojivost i sukob interesa
Izabrani kandidat ne može obavljati dužnosti, aktivnosti ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa, kako je propisano članom 151. i 151a. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik RS broj: 101/04, 42/05, 118/05 i 98/13).

V- Potrebna dokumenta
    Uz prijavu (sa adresom prebivališta i brojem telefona) kandidat je dužan dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, i to:
1.foto-kopiju lične karte ili pasoša;
2. izjavu u pisanoj formi:
a) da je državljanin RS, odnosno BiH,
b) da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom- član IX stav 1. Ustava BiH,
v) da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi jedinice lokalne samouprave,
g) da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa i
d) da ne postoji nespojivost i sukob interesa u skladu sa članom 151. i 151a. Zakona o lokalnoj samoupravi.
3.foto-kopiju diplome o stručnoj spremi sa prosjekom ocjena u toku studija;
4.uvjerenje biroa za zapošljavanje da se vodi i od kada, na evidenciji nezaposlenih, sa zanimanjem koje se traži konkursom;
5.fotokopiju radne knjižice (stranice sa ličnim podacima, podacima o završenoj školi i podacima o zaposlenju);
6.uvjerenje o statusu člana porodice poginulog borca (dijete) -dostavljaju samo kandidati koji imaju taj status.

VI- Postupak odabira kandidata
Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa, Komisija za prijem obaviće intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obavješteni.
Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije za prijem, dužan je, u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Komisije, dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji i ovjerenu izjavu o ispunjenosti uslova iz poglavlja VI tačka 2. podtačke b), g) i d), kao i uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.
Ako prvorangirani kandidat u propisanom roku ne dostavi dokaze iz predhodnog stava ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili posebne uslove, pozvaće sledećeg kandidata, po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata, da dostavi tražene dokaze.

VII- Način i rok za podnošenje prijava

Javni konkurs će biti objavljen u „Službenom glasniku RS“, dnevnom listu „Glas Srpske“, oglasnoj tabli Zavoda za zapošljavanje RS-biro Rudo, Televiziji Rudo i oglasnoj tabli i veb stranici Opštine Rudo.
     Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u „Službenom glasniku Republike Srpske“ i dnevnom listu „Glas Srpske“. Ukoliko konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana poslednjeg objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.
Prijave na konkurs sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, mogu se dostaviti lično na šalter pisarnice ili putem pošte na adresu: Opština Rudo-Komisija za prijem pripravnika, sa naznakom „Prijava na konkurs“, 73260 Rudo.
Vrsta posla:
volontiranje

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet