Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 20.04.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Volonter - arhitektonske struke

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sanski Most
Rok prijave:
20.04.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 47. Zakona o državnoj službi u Unsko-sanskom kantonu („Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona", br.14/17, 16/17), u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", br.29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12), a u skladu sa članom 3. Pravilnika o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema pripravnika i volontera sa visokom stručnom spremom u organe državne službe u Unsko-sanskom kantonu („Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona", br.23/17), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine na zahtjev Općine Sanski Most, objavljuje


JAVNI KONKURS
za prijem volontera u Općini Sanski Most
3/352



02. volonter sa diplomom visokog obrazovanja VII stepena arhitektonske struke ili diplomom visokog obrazovanja prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja arhitektonske struke -1 (jedan) izvršilac



Uslovi: Pored općih uslova predviđenih članom 35. Zakona o državnoj službi u Unsko-sanskom kantonu, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove utvrđene Godišnjim planom utvrđivanja broja pripravnika i volontera u Jedinstvenom općinskom organu uprave Općine Sanski Most br.05-34-1-1476/18 od 23.03.2018.god., i to:


za poziciju 02.
-posjedovanje diplome visokog obrazovanja VII stepena arhitektonske struke ili diplome visokog obrazovanja prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja arhitektonske struke.


Izbor i prijem volontera izvršit će se na osnovu jedinstevnih kriterija utvrđenih u Pravilniku o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema pripravnika i volontera sa visokom stručnom spremom u organe državne službe u Unsko-sanskom kantonu.

Napomena: Stručno osposobljavanje za samostalan rad u struci volontera trajat će (1) jednu godinu. Lice koje nakon stečene visoke stručne spreme ima ostvaren radni staž u struci ili radno iskustvo u struci stečeno volontiranjem od jedne godine ili više, ne može se primati u radni odnos kao pripravnik, niti se može primati na stručno osposobljavanje za samostalan rad bez zasnivanja radnog odnosa kao volonter, u skladu sa odredbama Pravilnika.

Potrebni dokumenti (originali ili ovjerene kopije):
1. diploma o završenom visokom obrazovanju (nostrificirana diploma, ukoliko diploma nije stečena u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. uvjerenje visokoškolske institucije o prosjeku ocjena nakon završenog studija,
3. uvjerenje Zavoda za zapošljavanje o dužini trajanja nezaposlenosti nakon sticanja diplome visokog obrazovanja VII stepena ili prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja (ukoliko se kandidat nalazi na evidenciji Zavoda),
4. rješenje o utvrđenom stepenu invalidnosti (ukoliko je kod kandidata utvrđen stepen
invalidnosti 60% i više),
5. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu Federacije BiH (može se preuzeti u Odjeljenju Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton -prostorijama Ureda za postavljenja u Bihaću, ul.Alije Đerzeleza br.6, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).

Ostale dokumente kojima se dokazuje ispunjavanje općih uslova konkursa, izabrani kandidati će biti dužni dostaviti Općini Sanski Most u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa.
Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente potrebno je dostaviti u roku od 8 dana od dana objave javnog konkursa na web stranici Agencije, putem pošte, preporučeno na adresu:



AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU FEDERACIJE BIH
ODJELJENJE AGENCIJE ZA KANTON 10 I UNSKO-SANSKI KANTON
Ured za postavljenja u Bihaću
Ul. Alije Đerzeleza br.6
77 000 Bihać


sa naznakom
„Javni konkurs za prijem volontera u Općini Sanski Most: 36/18"
Nepotpune, neuredne i nepravovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.


V. D. DIREKTOR


Refik Begić, magistar uprave
Vrsta posla:
stručno osposobljavanje

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet