Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 23.02.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Voditelj postupka akreditiranja - stručni savjetnik

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
23.02.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17), a u vezi sa članom 28a. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12 i 93/17) i Odluke o potrebi prijema u radni odnos broj: 06-34-1-172-3/18 od 14.02.2018. godine, direktor Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine,

r a s p i s u j e:


JAVNI OGLAS

za popunu upražnjenog radnog mjesta državnog službenika u statusu zaposlenika u Institutu za akreditiranje Bosne i Hercegovine na određeno vrijeme



Služba za akreditiranje

1/01 – Voditelj postupka akreditiranja - stručni savjetnik 1 izvršitelj



Uvjeti: Pored općih uvjeta propisanih članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, kandidati za navedeno radno mjesto trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uvjete:

-VSS (VII/1 stepen) završen Tehnički ili Prirodno-matematički ili Medicinski ili Veterinarski ili Farmaceutski ili Poljoprivredno-prehrambeni fakultet; najmanje 3 godine radnog iskustva u struci; poznavanje Sistema akreditiranja BiH; poznavanje engleskog jezika; poznavanje rada na računaru; položen stručni upravni ispit.

Poslovi i zadaci: - učestvuje u pripremanju stručnih mišljenja o prednacrtima, nacrtima i prijedlozima zakona, drugih propisa koji donose državne, entitetske i institucije Distrikta Brčko, a koji su u vezi sa ocjenjivanjem usklađenosti; učestvuje u pripremanju stručnih mišljenja i objašnjenja za primjenu zakona i drugih propisa i standarda koji se odnose na Sistem akreditiranja BiH; učestvovanje u pripremi propisa u području akreditiranja; pripremanje analiza, izvještaja, razvojnih projekata i drugih akata u području akreditiranja tijela za ocjenjivanje usklađenosti; stručna obrada sistematskih rješenja u području akreditiranja tijela za ocjenjivanje usklađenosti; izrada analitičkih, informativnih i drugih materijala u okviru propisane metodologije; provođenje politike i izvršavanje zakona, drugih propisa i općih akata; organizovanje rada i praćenje rada odgovarajućih stručnih tijela Instituta; vođenje i održavanje evidencija u području akreditiranja tijela za ocjenjivanje usklađenosti; učestvuje u ocjenjivanju tijela za ocjenjivanje usklađenosti.



Mjesto rada: Sarajevo

Napomena za sve kandidate:

Javni oglas se provodi u skladu sa odredbama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine.

Svi prijavljeni kandidati koji ispunjavaju uvjete iz javnog oglasa i koji su se prijavili na javni oglas, podliježu proceduri provjere osposobljenosti za obavljanje poslova za radno mjesto za koje su aplicirali, koju provodi Komisija za izbor kandidata.

Kandidati za navedena radna mjesta primaju se na određeno vrijeme, do povratka državnog službenika sa bolovanja, u skladu sa članom 28a. stav (2) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12 i 93/17).

Potrebni dokumenti:

Prijava na konkurs sa osnovnim i kontakt podacima i ovjerene fotokopije:

fakultetske diplome (nostrifikovane diplome ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u BiH nakon 06.04.1992. godine) odnosno, za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po bolonjskom procesu uz fakultetsku diplomu i dodatak diplomi; uvjerenja o državljanstvu BiH ne starije od šest mjeseci; uvjerenja o položenom stručnom upravnom ispitu odnosno javnom ispitu, potvrde ili uvjerenja kao dokaza o traženoj vrsti radnog iskustva u struci, dokaz o poznavanju rada na računaru; dokaza o traženom nivou znanja stranog jezika; Izjava da kandidat nije obuhvaćen odredbom člana IX. stav (1) Ustava Bosne i Hercegovine (Izjava ovjerena u općini).

Sve tražene dokumente, osim uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka koji dostavlja najuspješniji kandidat prije zaključivanja ugovora, treba dostaviti najkasnije u roku od 8 dana od dana objavljivanja na web stranici Agencije za državnu službu, putem pošte preporučeno na adresu:

Institut za akreditiranje Bosne i Hercegovine

"Javni oglas za popunu upražnjenog radnog mjesta državnih službenika u Institutu za akreditiranje BiH",

ul. Hamdije Čemerlića 2/VII, 71000 Sarajevo



Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzeti u razmatranje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon broj: 033/721-330, fax 033/721-311.
Vrsta posla:
stalni radni odnos, rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Strani jezik:
engleski
Poznavanje rada na računaru:
dobro
Potrebno radno iskustvo:
tri godine