Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 02.10.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši stručni saradnik za upravno rješavanje

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
02.10.2014.


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (»Službene novine Federacije BiH», broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05 , 8/06 i 4/12), te člana 1. Zakona o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 8/11) Agencija za državnu službu Federacije BiH, a na zahtjev Općine Novo Sarajevo, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Novo Sarajevo

06 / 715




01. Stručni savjetnik za pravna pitanja u oblasti nabavke roba i usluga -1 (jedan) izvršilac,
02. Stručni saradnik za geodetske poslove u oblasti urbanizma -1 (jedan) izvršilac,
03. Viši stručni saradnik za upravno rješavanje -1 (jedan) izvršilac,
04. Rukovodilac Kabineta - šef Kabineta -1 (jedan) izvršilac

01. Opis poslova: učestvuje u izradi propisa i akata iz oblasti nabavke roba i usluga; učestvuje u izradi plana nabavke roba i usluga; priprema tendere i tendersku dokumentaciju za nabavku roba i usluga; koordinira rad i pruža neposrednu stručnu pomoć Komisiji za provođenje postupka za izbor najpovoljnijih ponuda u postupku sprovođenja tendera; vodi prvostepeni upravni postupak u pitanjima odabira najpovoljnijeg ponuđača i izrađuje rješenja o odabiru najpovoljnijeg ponuđača; učestvuje u izradi ugovora o nabavci roba i usluga;vrši i sve druge poslove koji se odnose na ovo radno mjesto , koje odredi šef Odsjeka .
02. Opis poslova: vrši uviđaj i potrebna mjerenja na licu mjesta u pogledu pitanja koja se odnose na izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradnju objekta; identifikuje parcele i objekte u katastru nekretnina; vrši izradu lokacija objekata i izvoda iz planske dokumentacije; vrši izradu prijedloga građevinske parcele; vrši iskolčenje objekata i kontrolu temelja građevinskih objekata; obezbjeđuje čuvanje planske dokumentacije; prima stranke i daje im stručna objašnjenja i upute u skladu sa zakonskim propisima o pitanjima iz nadležnosti Odsjeka; vrši i sve druge poslove koji se odnose na ovo radno mjesto, koje odredi šef Odsjeka.

03. Opis poslova: vodi prvostepeni upravni postupak za izdavanje odobrenja za zauzimanje javne površine, prokop javne površine, sječu, orezivanje i sadnju stabala i u vezi s tim vrši izradu nacrta prvostepenih rješenja, zaključaka i drugih akata; vrši izradu nacrta rješenja o visini troškova naknade za zauzimanje javne površine; priprema pisane obavijesti za fizička ili pravna lica i druge subjekte o činjenicama i podacima kojim raspolaže Odsjek; radi na izradi nacrta ugovora kojim se reguliše način naplate korištenja javnih površina na području Općine; sastavlja izvještaje, informacije i obavijesti, koji se odnose na poslove iz nadležnosti Odsjeka; učestvuje u izradi nacrta i prijedloga općinskih i drugih propisa iz nadležnosti Odsjeka; vodi internu evidenciju upravnih predmeta; sastvalja mjesečne i druge izvještaje o toku rješavanja i riješenosti upravnih predmeta; prima stranke i daje im stručna objašnjenja i upute u skladu sa zakonskim propisima o pitanjima iz nadležnosti Odsjeka; vrši i druge poslove iz nadležnosti Odsjeka, koje odredi šef Odsjeka.

04. Opis poslova: Rukovodi Kabinetom sa ovlaštenjima koja su utvrđena u članu 57. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Jedinstvenog općinskog organa uprave i stručnih službi Općine Novo Sarajevo i neposredno vrši sljedeće poslove:
prima, otvara i signira poštu iz nadležnosti Kabineta načelnika; sa načelnikom razmatra dnevne obaveze i sastanke i priprema mu materijale, dokumente i podatke za sastanke; obavlja protokolarne poslove koji se odnose na vršenje funkcije načelnika, po nalogu načelnika učestvuje u radnim grupama međunarodnih i domaćih organizacija kada se radi o pitanjima koja se odnose na povećanje efikasnosti i modernizacije javne uprave; vrši poslove za potrebe načelnika koji se odnose na pripreme i ostvarivanje kontakata sa gostima, poslove u vezi dolaska pojedinaca i grupa iz zemlje i inostranstva, pripreme protokola posjeta stranih i domaćih delegacija, privrednih delegacija, programe posjeta drugim gradovima i državama sa primjerima dobre prakse lokalne samouprave; organizuje prevođenje i poslove informisanja i propagande; prikuplja podatke vezane za Općinu koji se odnose na odobrene projekte u primjeni i ostvaruje saradnju sa pomoćnicima načelnika u vezi apliciranja projekata stranim i domaćim donatorima; ostvaruje saradnju sa pomoćnicima načelnika u vezi blagovremenog dostavljanja materijala stručnoj službi Općinskog vijeća koje predlaže načelnik; prati propise i daje stručna objašnjenja službenicima i namještenicima u Kabinetu; predlaže edukacione programe za sve državne službenike i namještenike; predlaže mjere na poboljšanju kvaliteta rada i radne discipline; izrađuje plan nabavke roba, usluga i radova i pokreće i provodi postupak javne nabavke iz nadležnosti Kabineta; izrađuje plan edukacije službenika i namještenika u okviru Kabineta; daje prijedlog ocjena rada za šefove Odsjeka; vrši i druge poslove iz nadležnosti Kabineta koje odredi Općinski načelnik.

Uslovi: Pored općih uslova predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji, i to:

Za poziciju 01:
- VSS - najmanje VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova, fakultet pravne struke,
- najmanje 3 (tri) godine radnog staža u struci nakon završene VSS,
- poznavanje rada na računaru
Za poziciju 02:
- VSS - najmanje VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 180 ECTS bodova, fakultet geodetske struke,
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci nakon završene VSS,
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 03:
- VSS - najmanje VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova, fakultet pravne struke,
- najmanje 2 (dvije) godine radnog staža u struci nakon završene VSS,
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 04:
- VSS - najmanje VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova, fakultet pravne ili ekonomske struke, filozofski ili fakultet političkih nauka,
- najmanje 5 (pet) godina radnog staža u struci nakon završene VSS,
- poznavanja rada na računaru.

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu FBiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski kanton, ulica Hamdije Kreševljakovića 19/V ili na web stranici Agencije).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS,
3. kandidati za stručnog saradnika (pozicija 02) koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje najmanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 180 ECTS bodova dužni su dostaviti i:
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika,
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika (za poziciju 02),
4. dokaz o poznavanju rada na računaru,
5. uredno popunjen prijavni obrazac Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski Kanton, u Sarajevu ul. Hamdije Kreševljakovića br.19/V, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će bit obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatraće se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavješten.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko podrinjski kanton
Hamdije Kreševljakovića 19/v
71 000 Sarajevo
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika
u Općini Novo Sarajevo"
Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.



DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo