Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 21.10.2021. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši stručni saradnik za statistiku obrazovanja, zdravstva, kulture i kriminaliteta

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
21.10.2021.

Na osnovu člana 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17), a u vezi sa članom 28a. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12 i 93/17), Odluke o potrebi prijema zaposlenika u radni odnos na određeno vrijeme broj:11-34-2-106-1/21 od 02.02.2021. godine i uz prethodnu dobijenu saglasnost Agencije za državnu službu BiH, broj: 05-34-2-123-1/21 od 04.02.2021. godine, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine raspisuje:



JAVNI OGLAS
za popunjavanje radnog mjesta na određeno vrijeme u Agenciji za statistiku
Bosne i Hercegovine do povratka državne službenice sa porodiljskog odsustva



Sektor za demografiju i socijalne statistike
Odsjek za statistiku razvoja društva

1/01 Viši stručni saradnik za statistiku obrazovanja, zdravstva, kulture i kriminaliteta

Opis radnih zadataka:
Praćenje propisa iz područja rada, samostalna priprema prijedloga rješenja i mjera, vođenje i odlučivanja sukladno utvrđenim postupcima u području rada, vođenje i surađivanje u projektnim grupama, izrada rezultata statističkih istraživanja iz oblasti statistike obrazovanja, zdravstva, kulture i kriminaliteta za nivo BiH, samostalno obavljanje drugih zahtjevnih zadataka, obavlja i druge poslove iz djelokruga Odsjeka, po nalogu neposrednog rukovodioca; za svoj rad odgovara šefu Odsjeka.
Poslovi osnovne djelatnosti, najsloženiji studijsko-analitički i stručno-operativni poslovi.
Posebni uslovi: VSS – VII stepen stručne spreme – Fakultet društvenih, tehničkih ili prirodnih nauka, najmanje dvije (2) godine radnog iskustva u struci, položen stručni upravni ispit, znanje engleskog jezika i poznavanje rada na računaru.
Broj izvršilaca: jedan (1) izvršilac
Mjesto rada: Sarajevo

Napomene za sve kandidate:
Javni oglas se sprovodi u skladu sa odredbama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.
Svi prijavljeni kandidati koji ispunjavaju uslove iz javnog oglasa i koji su se prijavili na javni oglas, podliježu proceduri provjere osposobljenosti za obavljanje poslova za radno mjesto za koje su aplicirali, koju sprovodi Komisija za izbor.
Izabrani kandidat obavezan je dostaviti uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka (ne starije od tri mjeseca), najkasnije do momenta zaključivanja ugovora o radu, u suprotnom skida se sa liste uspješnih kandidata.
Kandidat za navedeno radno mjesto prima se na određeno vrijeme, do povratka državne službenice sa porodiljskog odsustva, i imaće status zaposlenika, a u skladu sa članom 28a. stavom (2) Zakona o državnoj službi u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“, br. 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12 i 93/17).

Potrebni dokumenti:
-prijava sa kratkom biografijom
Ovjerene kopije:
-fakultetske diplome (nostrifikovana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine), odnosno za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po bolonjskom procesu uz fakultetsku diplomu i dodatak diplomi; iznimno, samo u slučaju da visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala, niti za jednog diplomca, kandidat je dužan da uz ovjerenu kopiju fakultetske diplome dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije uopšte izdat, niti za jednog diplomca;
- uvjerenja o državljanstvu Bosne i Hercegovine, ne starije od šest mjeseci od dana izdavanja od strane nadležnog organa;
-dokaza o poznavanju engleskog jezika;
-dokaza o poznavanju rada na računaru;
-uvjerenja o položenom stručnom – upravnom ispitu, odnosno uvjerenje o položenom javnom ispitu;
- potvrde ili uvjerenja kao dokaz o traženom radnom iskustvu u struci,
te
-dokaz da kandidat nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine (izjava ovjerena u opštini),
-dokaz o fizičkoj i psihičkoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavi (ne starije od 6 mjeseci) – kandidat dostavlja samo u slučaju, ako bude izabran.

Javni oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja oglasa.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.
Kandidat koji nema položen stručni upravni ispit dužan je taj ispit položiti najkasnije u roku od šest mjeseci od dana prijema u radni odnos, u skladu sa članom 56. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine.


Sve tražene dokumente treba dostaviti najkasnije u roku od 8 dana od dana objavljivanja oglasa, putem pošte preporučeno na adresu:

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine
Zelenih beretki br. 26
71 000 Sarajevo
Sa naznakom „Javni oglas za popunjavanje radnog mjesta na određeno vrijeme“