Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 05.09.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši stručni saradnik za pravne poslove u Sektoru za vanjsku trgovinu

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Mostar
Rok prijave:
05.09.2016.


Na osnovu čl. 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12 i 99/15), Agencija za državnu službu Federacije BiH, na zahtjev Federalnog ministarstva trgovine, objavljuje



JAVNI KONKURS

za popunu radnih mjesta državnih službenika u Federalnom ministarstvu trgovine 2/463



Stručni savjetnik za pravne poslove u Službi za pravne i opće poslove – 1 (jedan) izvršilac
Viši stručni saradnik za pravne poslove u Sektoru za vanjsku trgovinu – 1 (jedan) izvršilac
Stručni saradnik za zaštitu potrošača u Službi za zaštitu potrošača – 1 (jedan) izvršilac


01. Opis poslova: Izrađuje prednacrt i nacrt zakona i drugih propisa i općih akata, te priprema izmjene i dopune tih propisa, primjenjuje i izvršava zakone i druge propise iz oblasti radno - pravnih odnosa, učestvuje u izradi općih akata Ministarstva koje, na osnovu zakonskih ovlaštenja radi provođenja zakona, donosi rukovodilac organa, izrađuje pojedinačne akte koji se odnose na prava, dužnosti i odgovornosti iz radnog odnosa državnih službenika i namještenika, vodi matične evidencije svih uposlenih, učestvuje u poduzimanju poslova i priprema dokumentaciju u vezi pravne zaštite imovine i imovinskih interesa Ministarstva, formira, ažurira i čuva personalne dosjee zaposlenih, vodi upravni postupak, rješava u upravnim stvarima po žalbama u drugostepenom postupku, vrši i druge poslove koje mu odredi neposredni rukovodilac.

Pripadajuća osnovna netto plaća za radno mjesto:1379,86 KM

02. Opis poslova: Vrši stručnu obradu sistemskih i drugih pitanja koja služe za izradu zakona, drugih propisa i općih akata iz djelokruga rada Sektora, priprema stručna pravna mišljenja i objašnjenja za primjenu zakona, drugih propisa i općih akata povodom upita građana, pravnih osoba i drugih subjekata, ili po službenoj dužnosti, priprema prečišćene tekstove zakona i drugih propisa, kao i ispravke propisa iz djelokruga rada Sektora, rješava predmete i akte u prvostepenom postupku iz oblasti vanjske trgovine, priprema informacije, izvještaje i druge materijale o primjeni propisa i stanja upravnog rješavanja u oblastima iz nadležnosti Sektora, prati negativne pojave kroz primjenu propisa i predlaže mjere za otklanjanje istih, vrši i druge poslove koje mu odredi neposredni rukovodilac.

Pripadajuća osnovna netto plaća za radno mjesto:1306,09 KM

03. Opis poslova: Vrši poslove koji se odnose na zaštitu potrošača u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini i to: vrši stručnu obradu sistemskih rješenja od značaja za odgovarajuću oblast zaštite potrošača, izrađuje analitičke, informativne i druge materijale u okviru propisane metodologije (tipske izvještaje, redovne ili periodične informacije i sl.) o radu udruženja potrošača i radu službe, vrši prikuplja, evidentiranje, sređivanje i obrađivanje podataka prema odgovarajućim uputstvima i vrši uspostavljnje odgovarajućih dokumentacionih materijala o prijavama potrošača, udruženja potrošača i nadležnih inspekcijskih organa, uređuje informacijske i druge materijale, vodi registar udruženja potrošača kojima su preneseni javni poslovi obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

Pripadajuća osnovna netto plaća za radno mjesto:1232,97 KM



Uslovi: pored opštih uslova utvrđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva trgovine, i to:

Za poziciju 01:

- VSS,VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja pravne struke,

- najmanje 3 (tri) godine radnog staža u struci, nakon sticanja VSS

- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 02:

- VSS,VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja pravne struke,

- najmanje 2 (dvije) godine radnog staža staža u struci nakon sticanja VSS

- poznavanje engleskog jezika.

- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 03:

- VSS, VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja pravne struke ili ekonomski fakultet, ili drugi fakultet društvenog smjera,

- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci nakon sticanja VSS

- poznavanje rada na računaru,



Prijavljivanje na konkurs:

a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).

b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1. fakultetska diploma (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine)

Napomena: diplome koje nisu ovjerene pečatom obrazovne institucije i koje nisu potpisane od ovlaštenih lica izdavaoca, neće se uzeti u razmatranje

2. potvrda/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS (primjer potvrde/uvjerenja o radnom stažu u struci nalazi se na web stranici Agencije)

3. Kandidati za radno mjesto stručnog saradnika (pozicija 03. ), koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VSS, VII stupanj stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog sa najmanje 240 ECTS bodova, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, dužni su dostaviti i:

- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika, izdati nakon objave javnog konkurs

- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika

4. Dokaz o poznavanju rada na računaru

5. Dokaz o poznavanju engleskog jezika (za poziciju 2) – prema odredbama Pravilnika o dokumentaciji kojom se dokazuje poznavanje ili znanje i aktivno znanje stranog jezika u postupcima sprovođenja konkursa u organima državne službe u Federaciji BiH-prečišćeni tekst („Službene novine Federacije BiH“ broj:51/16)

6. Popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH, www.adsfbih.gov.ba).



Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja ili stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog konkursa u Službenim novinama Federacije BiH, putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu F BIH

Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton

Ante Starčevića bb

88 000 M o s t a r

sa naznakom za „Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u

Federalnom ministarstvu trgovine“





Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.