Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 15.06.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši stručni saradnik za planiranje, upravljanje ljudskim resursima i odnose sa medijima

Oglas je istekao


Na osnovu člana 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Bosansko-podrinjskog Kantona Goražde", broj 12/11 i 13/12), a na zahtjev Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko podrinjskog kantona Goražde, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, objavljuje




JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u Ministarstvu
za unutrašnje poslove Bosansko podrinjskog kantona Goražde

06 / 934/17



- Viši stručni saradnik za planiranje, upravljanje ljudskim resursima i odnose sa medijima - 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: Učestvuje u izradi programa rada i izvještaja o radu Ministarstva kao i u izradi drugih analitičkih, informativnih i drugih materijala u okviru propisane metodologije (tipski izvještaji, redovne ili periodične informacije ) ; učestvuje u pripremi sjedinca Stručnog kolegija ministra i provođenju njegovih zaključaka kao i pripremanju materijala, prijedloga i mišljenja za Vladu Kantona; prati i proučava stanje i pojave u svim oblastima iz nadležnosti Ministarstva na osnovu prikupljenih podataka ili podataka koji dostavljaju druge organizacione jedinice ili drugi organi ili pravne osobe i obrađuje te podatke sa prijedlogom mjera za rješavanje utvrđenih problema, a posebno u oblasti ljudskih resursa;prati funkcionalnost postojeće organizacije i sistematizacije Ministarstva i predlaže mjere za njenu dogradnju i učestvuje u izradi pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu; predlaže mjere za unapređenje efikasnosti organizacionih jedinica ; stara se o stručnom osposobljavanju i usavršavanju državnih službenika i namještenika i vodi evidenciju o stručnom osposobljavanju i usavršavanju državnih službenika i namještenika; sarađuje sa uposlenicima drugih organizacionih jedinica i stara se o blagovremenom dostavljanju podataka, inforamcija i materijala za potrebe Kabineta ministra ;obavlja poslove u vezi sa ostvarivanjem javnosti rada ministra i Ministarstva i s tim u vezi: izrađuje prijedloge i planove za informisanje javnosti; blagovremeno obavještava redakcije javnih glasila o aktivnostima ministra i Ministarstva; piše saopštenja i druge prijedloge za objavljivanje u sredstvima informisanja i stara se o njihovom blagovremenom objavljivanju; organizuje konferencije za štampu, intervjue i razgovore ministra sa predstavnicima sredstava za informisanje javnosti i sarađuje sa Službom za informisanje u BPK-a Goražde uključujući vođenje zapisnika i pripremu potrebnih materijala odnosno dokumenata za istupanje ministra u javnim medijima; obavlja poslove u vezi s promocijom i prezentacijom rada Ministarstva; prati informisanje javnosti u javnim glasilima o radu ministra i Ministarstvu ; vodi evidencije, sređuje i sačinjava potrebne preglede i prepise objavljenih članaka u časopisima koji se odnose na oblast unutrašnjih poslova; vrši i druge poslove u vezi sa ostvarivanjem javnosti rada ministra i Ministarstva.

Uslovi: Pored općih uvjeta predviđenih čl. 25. Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji, i to:
- VSS - najmanje VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja vrednovanog sa najmanje 240 ECTS studijskih bodova - društvenog smjera,
- najmanje dvije (2) godine radnog staža na poslovima svoje struke nakon završene visoke stručne spreme,
- položen stručni ispit,
- poznavanje rada na računaru.

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski kanton, ulica Kulovića 7. ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).

b) Ostali kandidati dužni su dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je
diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992.
godine),
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu na poslovima svoje struke nakon završene visoke stručne spreme,
3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu (za kandidate koji imaju položen navedeni ispit)
4. dokaz o poznavanju rada na računaru.
5.uredno popunjen prijavni obrazac Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski Kanton, u Sarajevu ul. Kulovića 7., ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba.).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom ispitu općeg znanja, stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u proceduri javnog natječaja, o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko podrinjski kanton,
ul. Kulovića 7, 71 000 Sarajevo
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika u Ministarstvu za unutrašnje poslove BPK-a Goražde"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje




V.D. DIREKTOR

Refik Begić, magistar uprave