Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 29.05.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši stručni saradnik - glasnogovornik Grada

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Zenica
Rok prijave:
29.05.2017.


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, ("Službene novine Federacije BiH", broj 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona" broj 3/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Grada Zenica, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Gradu Zenica
5 / 586
Sektor za odnose sa javnošću
23. Viši stručni saradnik - glasnogovornik Grada - 1 (jedan) izvršilac
24. Stručni saradnik - novinar - 1 (jedan) izvršilac

23. Opis poslova: Blisko sarađuje s medijima. Priprema i javnosti daje informacije o radu Gradonačelnika, Gradskog vijeća i gradskih službi, te s tim u vezi kontinuirano prati rad istih s ciljem kvalitetnog izvršavanja zadataka iz opisa radnog mjesta. Učestvuje u poslovima informisanja javnosti putem saopštenja za javnost, informacija za medije (elektronske i printane) i obavještenja. Učestvuje u medijskom praćenju aktuelnih događaja u gradu Zenici. Radi na poslovima interne i eksterne prepiske. Učestvuje u organizovanju i istovremeno vodi konferencije za novinare i medijske nastupa zvaničnika Grada. Vodi konferans svih manifestacija koje organizuje Grad. Učestvuje u izradi gradskog biltena kao i drugih informativnih materijala, brošura, kataloga. Učestvuje u sačinjavanju izvještaja, informacija i sličnog iz domena rada Sektora. Odgovara za stručno, savjesno i ažurno obavljanje povjerenih poslova. Za svoj rad neposredno odgovara šefu Sektora. U skladu sa zakonom obavlja i druge poslove iz djelokruga Sektora, koje istom povjeri šef Sektora, shodno njegovoj stručnoj spremi i poziciji radnog mjesta.
24. Opis poslova: Obavlja poslove novinara za Gradonačelnika i njegov kabinet i u tom smislu blisko sarađuje s medijima. Kontinuirano prati, prikuplja i obrađuje informacije iz medija o radu Gradonačelnika i gradske uprave. Učestvuje u organizovanju obilježavanja kulturnih i sportskih događaja od značaja za grad Zenicu, kao i u organizovanju press konferencija i medijskog praćenja rada Gradskog vijeća, Gradonačelnika i gradske uprave. Učestvuje u pripremi i organizaciji kontakata Gradonačelnika i njegovih pomoćnika sa sredstvima javnog informisanja. Odgovara za stručno, savjesno i ažurno obavljanje povjerenih poslova. Za svoj rad neposredno odgovara šefu Sektora. U skladu sa zakonom obavlja i druge poslove iz djelokruga Sektora, koje istom povjeri šef Sektora, shodno njegovoj stručnoj spremi i poziciji radnog mjesta.