Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 29.09.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši saradnik za naplatu prihoda

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
29.09.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH”, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13) i Odluke direktora Uprave za indirektno oporezivanje broj: 01-34-2-1712-/17 od 07.09.2017.godine, Uprava za indirektno oporezivanje raspisuje

JAVNI OGLAS
za prijem zaposlenika
u radni odnos na neodređeno vrijeme

Viši saradnik za naplatu prihoda
Broj izvršilaca: 1
REGIONALNI CENTAR SARAJEVO
Odsjek za poslovne usluge


Opis poslova: Obavlja poslove praćenja naplate indirektnih poreza i drugih prihoda koji se naplaćuju u Centru; u aplikaciji "program račun" evidentira zaduživanje obveznika prema obračunatim prihodima i razduživanje po uplatama istih; vrši prihvat i protest garancije kao sredstva obezbjeđenja naplate dugovanja u carinskom postupku; izrađuje rješenja o gotovinskom depozitu; sačinjava potrebne informacije i izvještaje o radu iz svog djelokruga, te iste, prema propisanim procedurama, dostavlja Središnjem uredu; obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka; za svoj rad odgovoran je šefu Odsjeka.

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Posebni uvjeti: VŠS VI stepen pravnog ili ekonomskog smjera, 1 godina radnog iskustva, položen stručni upravni ispit, poznavanje rada na računaru.


Opšti uslovi (propisani članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine):

navršenih 18 godina,
državljanstvo BiH,
da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo učinjeno s umišljajem u skladu sa krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini,
da nije obuhvaćen članom IX. stav 1. Ustava BiH,
da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se kandidat prijavio.


Posebni uslovi su konkretno navedeni za svako radno mjesto.

Prijavljivanje na oglas vrši se dostavljanjem prijave na potpuno i uredno popunjenom obrascu (koji se može pribaviti putem web stranice Uprave www.uino.gov.ba, sa svim potrebnim dokumentima, putem pošte preporučeno, na adresu:



Uprava za indirektno oporezivanje
Ulica Bana Lazarevića bb
78 000 Banja Luka
sa naznakom
«Javni oglas za prijem zaposlenika»


Potrebni dokumenti (originali ili ovjerene fotokopije):

Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci);
Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od tri mjeseca);
Izjava kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, odnosno, da nije pod optužnicom Međunarodnoga tribunala za bivšu Jugoslaviju u Hagu i da nije odbio povinovati se naredbi da se pojavi pred Tribunalom, ovjerena u opštinskom organu uprave;
Izjava kandidata da u mjestu življenja ne obavlja samostalnu profesionalnu djelatnost, odnosno nema zanatsku radnju ili firmu, ovjerena u opštinskom organu uprave;
Svjedočanstvo-diploma o stečenoj stručnoj spremi navedenoj u posebnim uslovima za radno mjesto, te rješenje o nostrifikaciji, ukoliko je navedena isprava stečena van Bosne i Hercegovine nakon 06.04.1992.godine;
Uvjerenje o traženom radnom iskustvu (navedenom u tekstu javnog oglasa);
Dokaz o poznavanju rada na računaru;
Uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu (ukoliko je kandidat isti položio).
Zaposlenik koji u vrijeme prijema u radni odnos nema položen stručni upravni ispit, dužan je taj ispit položiti najkasnije u roku od šest mjeseci od dana prijema u radni odnos.

Kandidati koji se prijavljuju za radna mjesta za koja je u posebnim uvjetima naveden položen stručni ispit za rad na poslovima indirektnih poreza, nisu u obavezi dostavljati dokaz o istom.

Primljenim kandidatima će posebnim aktima naknadno biti utvrđena obaveza polaganja navedenog ispita.

Napomene:

Postupak po javnom oglasu provodi se na osnovu Odluke o potrebi prijema zaposlenika broj: 01-34-2-1712-/17 od 07.09.2017.godine, a primjenom odredbi Pravilnika o radu broj: 02-2-2472/14 od 02.10.2014.godine (objavljen na službenoj internet stranici Uprave za indirektno oporezivanje).
Proceduru za izbor kandidata provodi komisija imenovana od strane direktora Uprave.
Komisija ispituje blagovremenost, urednost i potpunost prijava, te ispunjenost uslova iz javnog oglasa.
Neblagovremene, neuredne i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uvjete, biće odbačene.

U proceduri za izbor, kandidati podliježu postupku provjere osposobljenosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje su se prijavili.
Na osnovu rezultata provjere osposobljenosti kandidata, komisija sačinjava Listu uspješnih kandidata, koju dostavlja direktoru Uprave.
Na osnovu Liste uspješnih kandidata, direktor Uprave donosi Odluku o prijemu kandidata u radni odnos.
Sa primljenim kandidatom zaključit će se ugovor o radu na neodređeno vrijeme.
Prije zaključivanja ugovora o radu, primljeni kandidat je dužan donijeti uvjerenje da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje je primljen (ljekarsko uvjerenje).
Obavještavanje kandidata vršit će se u skladu sa odredbama Pravilnika o radu, prema podacima navedenim u prijavi na javni oglas. Ukoliko u toku procedure po javnom oglasu nastane promjena kontakt podataka u odnosu na podatke navedene u prijavi, kandidat je dužan dostaviti pismeno obavještenje o nastaloj promjeni i navesti potpune i tačne nove podatke.
Po okončanju procedure po javnom oglasu, dokumenta priložena prijavi neće se vraćati kandidatima, osim na osnovu pismenog zahtjeva kandidata.

Natječaj ostaje otvoren do 29.09.2017. godine.
Minimalna stručna sprema:
Fakultet