Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 25.09.2019. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši referent

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
25.09.2019.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 11. stav 1. tačka g) Zakona o Sudu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“ broj: 49/09, 74/09 i 97/09), člana 1. Poslovnika o radu Suda BiH („Službeni glasnik BiH“ broj: 82/05, 60/11 i 25/17), člana 8. Zakona o radu u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“ broj: 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17), a u vezi sa Odlukom o potrebi prijema zaposlenika broj Su: 03-4857/19 od 16.09.2019. godine, raspisuje se



J A V N I O G L A S
za popunjavanje upražnjenog radnog
mjesta u Sudu Bosne i Hercegovine


Viši referent pripremnog postupka u Sekretarijatu Upravnog odjeljenja


Opis poslova: koristi informatičku bazu podataka–softwer za CMS (vrši pohranjivanje i ažuriranje u bazi podataka), koristeći informatičku bazu podataka prati podatke i pravi nacrte zbirnih periodičnih i godišnjih izvještaja o kretanju predmeta i dostavlja ih sekretaru Upravnog odjeljenja, učestvuje u izradi redovnih statističkih izvještaja za potrebe suda i drugih institucija, obavlja usmenu i pismenu eksternu komunikaciju sa drugim institucijama i tijelima, obavlja administrativne poslove u vezi sa pripremnim postupkom a naročito se stara o naplati takse u upravnom sporu i parničnom postupku, vodi evidenciju o naplati sudske takse, ulaže podneske u spise, prati kretanje predmeta i stara se o urednosti spisa, vrši i druge poslove koje odredi sekretar Upravnog odjeljenja.

Uslovi: završena srednja škola IV stepena, položen stručni upravni ispiti, poznavanje rada na računaru, 1(jedna ) godina iskustva

Broj izvršilaca: 1 (jedan) na neodređeno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 6 (šest) mjeseci



Uz prijavu na javni oglas, koja sadrži kratku biografiju, adresu i kontakt telefon, kandidati trebaju dostaviti original ili ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

Diplomu o završenoj srednjoj školi IV stepena;
Uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu, (mogu se prijaviti i kandidati koji nemaju položen stručni upravni ispit, uz obavezu polaganja ispita nakon zasnivanja radnog odnosa, u Zakonom predviđenom roku);
Potvrdu o radnom iskustvu;
Izvod iz matične knjige rođenih;
Uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine, ne starije od šest mjeseci ;
Izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijem zaposlenika će se obaviti uz obavezno provođenje prethodne provjere znanja kandidata.

Po završetku izborne procedure, odabrani kandidat je dužan dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta, kao i uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina.

Napomena za sve kandidate:

Pored posebnih uslova navedenih u javnom oglasu, kandidati moraju ispunjavati i opće uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH.
Na web stranici Suda Bosne i Hercegovine /www.sudbih.gov.ba/, na mjestu namjenjenom za objavu konkursa, nalaze se smjernice za kandidate koji se prijavljuju na oglase pred ovim Sudom.


Javni oglas je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Prijave na javni oglas podnose se na adresu:

Sud Bosne i Hercegovine
Ulica Kraljice Jelene br. 88
71 000 S a r a j e v o
sa naznakom:
„Javni oglas za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta...“

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet