Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 09.11.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši referent – tehnički sekretar u Kabinetu ministra

Oglas je istekao

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu čl. 23. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 49/05), člana 20. Privremenog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, broj: 05-34-6506/13 od 20.10.2014., broj: 05-34-4944/14 od 27.11.2015., broj: 05-34-5123/15 od 13.11.2015. godine, Zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine V. broj: 1868/2016 od 13.10.2016. godine, Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, o b j a v lj u j e



J A V N I O G L A S
za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika na neodređeno vrijeme u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata




1. Viši referent – tehnički sekretar u Kabinetu ministra - 1 (jedan) izvršilac



2. Vozač u Grupi za organizovanje prevoza – 1 (jedan) izvršilac







Opći uslovi koje kandidati moraju ispunjavati:

da je državljanin Bosne i Hercegovine
da je punoljetan
da ima opću zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta
da ima vrstu i stepen školske spreme potrebnu za obavljanje poslova radnog mjesta prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji organa državne službe
da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u Federaciji, odnosno u Bosni i Hercegovini.




1. Viši referent – tehnički sekretar u Kabinetu ministra - 1 (jedan) izvršilac





Uslovi za vršenje poslova: SSS, Gimnazija, Srednja upravna ili druga srednja škola, poznavanje rada na računaru, položen stručni upravni ispit i 10 mjeseci radnog staža

Vrsta djelatnosti: dopunski poslovi osnovne djelatnosti

Naziv grupe poslova: administrativno-tehnički

Složenost poslova: djelomično složeni



2. Vozač u Grupi za organizovanje prevoza – 1 (jedan) izvršilac





Uslovi za vršenje poslova: SSS, Srednja saobračajna ili neka druga srednja škola, položen ispit za vozača B kategorije i 10 mjeseci radnog staža

Vrsta djelatnosti: pomoćna djelatnost

Naziv grupe poslova: operativno-tehnički

Složenost poslova: djelomično složeni





Uz prijavu na Javni oglas, koja sadrži kratku biografiju, adresu i kontakt telefon, kandidati su dužni priložiti i slijedeće dokumente ( original ili ovjerene fotokopije ):

uvjerenje o državljanstvu ( ne starije od 6 mjeseci )
izvod iz matične knjige rođenih
CIPS-ova prijava o mjestu boravka ili ovjerena kopija lične karte
Diploma/svjedočanstvo o stručnoj spremi ( nostrificirana diploma, ukoliko škola nije završena u BiH ili je stečena u nekoj od država nastalih raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine )
Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za poziciju po rednim brojem 1.
Dokaz o poznavanju rada na računaru za poziciju pod rednim brojem 1.
Dokaz o položenom ispitu za vozača B kategorije (ovjerena kopija vozačke dozvole) za poziciju radnog mjesta po rednim brojem 2.
dokaz o radnom stažu (uvjerenje iz službenih evidencija poslodavca ili uvjerenje FZ PIO/MIO BiH)
ovjerena izjava da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja oglasa nije otpuštena iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u F BiH, odnosno u BiH
izjava kandidata ovjerena u općini ili sudu kojom kandidat potvrđuje da nije obuhvaćen odredbom čl. IX 1. Ustava BiH




NAPOMENA: Nakon proteka roka za dostavljanje prijava po objavljenom Javnom oglasu nadležna Komisija će sa svim kandidatima koji ispunjavaju sve potrebne uslove predviđene Javnim oglasom obaviti intervju.



U razmatranje će se uzeti i prijave kandidata koji nemaju položen stručni ispit i ukoliko kandidat bude primljen u radni odnos, dužan je taj ispit položiti najkasnije u roku od šest mjeseci od dana prijema u radni odnos.



Izabrani kandidat će biti dužan dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti prije preuzimanja dužnosti namještenika.



Sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnim listovima (računajući posljednji dan objave), putem pošte, preporučeno na adresu:

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata
Alipašina 4
71 000 Sarajevo
sa naznakom: „Javni oglas za popunu radnog mjesta namještenika u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata"


Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Srednja škola
Poznavanje rada na računaru:
dobro