Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 30.05.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši referent – informatički tehničar

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
30.05.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na temelju članka 23. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj: 49/05) i Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove broj: 01-02-1-05522/2014 od 06.02.2015 i 01-02-1-01884/2017 od 15.09.2017. godine (u daljem tekstu: Pravilnik), direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove objavljuje



J A V N I O G L A S
za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove


I

Sukladno Zaključku Vlade Federacije V broj: 552/2018 od 26.04.2018. godine kojim je Federalnoj upravi za inspekcijske poslove data suglasnost za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika, javnim oglašavanjem popunjava se sljedeće radno mjesto:





Viši referent – informatički tehničar – 1 (jedan) izvršitelj




Opis poslova: pruža prvi nivo podrške u rješavanju klijentskih, serverskih, mrežnih, softverskih i drugih IKT problema; instalira, konfigurira, testira sistemski i aplikativni softver te rješava probleme na radnim stanicama, perifernim i drugim uređajima; implementira korisničke politike i educira korisnike o istim; pomaže korisnicima u slučaju grešaka/problema kod pitanja vezanih za IMS e-inspekcije i ostalih pitanja vezanih za hardver, softver i komunikacije radnih stanica; obučava korisnike u pokretanju i korištenju softvera na radnim stanicama; provjerava ispravnost radnih stanica, evidentira uočene kvarove na hardveru; otklanja - servisira prijavljene kvarove/probleme sa računarskom opremom, aktivnom i pasivnom mrežnom opremom; učestvuje u instaliranju patche-a i upgrade-a baze podataka i aplikativnih softvera, učestvuje u instaliranju softvera za potrebe Uprave i izvještava o potrebi angažovanja servisa za otklanjanje kvarova, obavještava korisnike o otklonjenim kvarovima na opremi; vrši obradu podataka prema uputstvu za rad i po utvrđenom prioritetu; redovno obavlja funkciju arhiviranja podataka na osnovu propisanih procedura (procedure backup-a) i bezbjedonosne log-ove na radnim stanicama; obavlja sve adminitrativno – tehničke poslove grupe; obavlja poslove administracije Registra novčanih kaznih – ROF ( provjera ispravnosti veza, unos zakona i kaznenih odredbi, generise izvjestaje, poništaje prekršajne naloge, rješava eventualne probleme u radu sa ROF-om); obavlja poslove unosa propisa i kontrolnih list u IMS e-inspekcije; učestvuje u poslovima vezanim za primjenu novih procedura; vrši i druge poslove po nalogu Šefa Odsjeka i neposrednog rukovodioca Sektora koji se odnose na pitanja tog radnog mjesta.
Vrsta posla:
stalni radni odnos, rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Uslovi za vršenje posla: SSS, elektrotehnička ili mašinsko-tehnička škola, najmanje deset mjeseci radnog staža, stručni upravni ispit, poznavanje rada na računaru, znanje engleskog jezika i vozački ispit „B“kategorije



II

U svrhu dokaza o ispunjavanju općih uslova utvrđenih u članku 24. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“ broj 49/05), kandidat je dužan dostaviti sljedeća dokumenta (original ili ovjerene kopije):

Prijavu,
Kratku biografiju,
Uvjerenje o državljanstvu,
Izvadak iz matične knjige rođenih,
Dokaz o traženoj stručnoj spremi ,
Dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu,
Uvjerenje o radnom stažu,
Dokaz o poznavanju rada na računaru,
Dokaz o znanju engleskog jezika,
Vozačka dozvola,
Izjava da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u Federaciji, odnosno u Bosni i Hercegovini (ovjerenu od strane općinskog organa ne stariju od 6 mjeseci),
Izjava da lice nije obuhvaćeno odredbom člana IX.1. Ustava Bosne i Hercegovine - za sve pozicije (ovjerenu od strane općinskog organa ne stariju od 6 mjeseci).


III

Oglas ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim listovima „Avaz“, „Oslobođenje“ i „Večernji list“.

Prijave sa kratkom biografijom i potrebnom dokumentacijom (original ili ovjerene kopije) dostavljaju se na adresu:



Federalna uprava za inspekcijske poslove
Fehima ef. Čurčića br. 6.
71 000 S a r a j e v o
sa naznakom za
„Javni oglas za prijem namještenika“


Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.



IV

Kandidati koji budu izabrani dužni su dostaviti uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak izdato od strane nadležnog suda prije stupanje u radni odnos.

Kandidati koji nisu položili stručni ispit mogu se primiti u radni odnos, ali su dužni taj ispit položiti najkasnije u roku od šest mjeseci od dana prijema u radni odnos u organ državne službe sukladno članku 32. stavak 2. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji BiH.
Minimalna stručna sprema:
Srednja škola
Strani jezik:
engleski
Vozačka dozvola:
B
Poznavanje rada na računaru:
dobro