Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 27.07.2021. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Sudski pripravnik/vježbenik-volonter

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Mostar
Rok prijave:
27.07.2021.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 46. stav 1. Zakona o sudovima u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“ broj 38/05, 22/06, 63/10, 72/10, 7/13 i 52/14), člana 46. stav 1. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Općinskog suda u Mostaru br. 058-0-Su-1373/19 od 08. 07. 2019. godine i člana 4. Pravilnika o uslovima i načinu prijema sudskog pripravnika/vježbenika i sudskog pripravnika/vježbenika - volontera u Općinskom sudu u Mostaru br. 058-0-Su-497/17 od 17. 03. 2017. godine, predsjednik suda objavljuje



J A V N I K O N K U R S
za prijem sudskih pripravnika/vježbenika-volontera u
Općinski sud u Mostaru


Sudski pripravnik/vježbenik-volonter, 10 (deset) izvršilaca


Opis poslova: poslovi i zadaci s ciljem osposobljavanja za samostalan rad u okviru svoje struke, bez zasnivanja radnog odnosa (volonterski rad) u trajanju do 2 (dvije) godine.

Uslovi: Pored općih uslova iz člana 25. stav 1. Zakona o državnoj službi Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“ broj 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove i to:

visoka stručna sprema, diplomirani pravnik VII stepena ili prvog ciklusa (koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja pravne struke.
Izbor i prijem pripravnika/vježbenika-volontera izvršit će se na osnovu jedinstvenih kriterija utvrđenih u Pravilniku o uslovima i načinu prijema sudskog pripravnika/vježbenika i sudskog pripravnika vježbenika -volontera u Općinskom sudu u Mostaru.



Kandidati su dužni uz prijavu, koja sadrži kraću biografiju, adresu i kontakt-telefon, dostaviti i odgovarajuću dokumentaciju u originalu ili ovjerenoj kopiji:

diplomu o završenom traženom visokom obrazovanju ili uvjerenje o diplomiranju koje je izdala visokoškolska ustanova, ne starije od jedne godine (nostrificirana diploma ukoliko diploma nije stečena u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06. 04. 1992. godine),
uvjerenje fakulteta/visokoškolske ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena u toku studiranja
uvjerenje Zavoda za zapošljavanje o dužini trajanja nezaposlenosti nakon sticanja diplome visokog obrazovanja VII stepena, odnosno visokog obrazovanja prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranje, ukoliko se kandidat nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje,
rješenje nadležnog instituta/ustanove/organa o utvrđenom stepenu invalidnosti kandidata (ukoliko je kod kandidata utvrđen stepen invalidnosti od 60% i više)
uvjerenje/potvrda ukoliko su kandidati već negdje volontirali odnosno obavljali pripravnički/vježbenički staž sa naznakom dužine trajanja obavljanja pripravničkog/vježbeničkog staža
uvjerenje da je državljanin BiH, ne starije od šest mjeseci
izjava da nije obuhvaćen odredbama člana IX stav 1. Ustava BiH- ovjerena kod nadležne općinske/gradske službe
Ovaj konkurs ostaje otvoren 15 dana nakon dana objavljivanja u jednom dnevnom listu koji izlazi na teritoriji BiH i oglasnoj ploči Općinskog suda u Mostaru.

Prijave na javni konkurs sa dokazima o ispunjavanju uslova, kandidati mogu dostaviti putem prijemnog ureda pisarne Suda ili putem pošte na adresu:



Općinski sud u Mostaru
Maršala Tita br. 94
88 104 Mostar
Sa naznakom
„Za javni konkurs za prijem sudskih pripravnika/vježbenika-volontera“


Izabrani kandidati će biti dužni dostaviti uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od tri mjeseca, od nadležnog suda) nakon odluke o odabiru kandidata.

Nepotpune, neuredne i nepravovremene prijave neće se razmatrati.

Dokumenti se vraćaju samo na osobni zahtjev i uz osobno preuzimanje.

O zaposleniku