Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 07.08.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik za normativno - pravne poslove u Odsjeku za pravne i ekonomske poslove privrednog sistema u sastavu Sektora za pravne i ekonomske poslove

Oglas je istekao


Na osnovu čl. 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), Agencija za državnu službu Federacije BiH, u ime Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije
2/394

Stručni savjetnik za normativno - pravne poslove u Odsjeku za pravne i ekonomske poslove privrednog sistema u sastavu Sektora za pravne i ekonomske poslove
- 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: izrađuje prednacrte, nacrte i prijedloge zakona, drugih propisa i općih akata; vrši nomotehničku obradu tih propisa, kao i pripremanje izmjena i dopuna istih; daje stručna mišljenja o prednacrtima, nacrtima i prijedlozima zakona, drugih propisa i općih akata iz nadležnosti Ministarstva i obavlja i druge poslove koje mu odredi rukovodilac Odsjeka.
Pripadajuća osnovna neto plaća za radno mjesto: 1. 291,50 KM.

Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih čl. 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, i to:

- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koje se
vrednuje sa 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema
studiranja, diploma visokog obrazovanja pravne struke
- najmanje 3 (tri) godine radnog staža u struci, nakon sticanja VSS


Prijavljivanje na konkurs:

a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetska diploma (nostrifikovana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BIH ili je
diploma stečena u nekoj drugoj državi nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992.
godine)
2. potvrda/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS
3. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu Federacije BiH (može se
preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i
Zapadnohercegovački kanton, u Mostaru, A. Buća bb, ili na web stranici Agencije
www.adsfbih.gov.ba)
Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu, izuzimaju se od polaganja ispita opšteg znanja.
Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita opšteg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita opšteg znanja ili stručnog ispita smatraće se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH" putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu FBiH
Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton
Adema Buća bb, 88000 Mostar
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika u Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije"


Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave, neće se uzeti u razmatranje.


Po ovlaštenju direktora
SEKRETAR
Zinka Salihagić, dipl. pravnik