Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 02.04.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik za normativno-pravne poslove u oblasti društvenih djelatnosti i gospodarstva

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Mostar
Rok prijave:
02.04.2015.


Na osnovu člana 34. i 105. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji („Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/14) a u vezi s članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Ureda za zakonodavstvo Vlade Hercegbosanske županije, objavljuje



JAVNI NATJEČAJ
za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Uredu za zakonodavstvo Vlade Hercegbosanske županije



- Stručni savjetnik za normativno-pravne poslove u oblasti društvenih djelatnosti i gospodarstva - 1 (jedan) izvršitelj


Opis poslova: Obavlja poslove temeljne djelatnosti: izrada stručnih mišljenja na prednacrte, nacrte i prijedloge zakona, drugih propisa i općih akata iz oblasti društvenih djelatnosti i gospodarstva, koje donosi Županijska Skupština, Vlada i županijska ministarstva sa aspekta njihove usklađenosti sa Ustavom i pravnim sustavom HBŽ, obavlja stručnu obradu sistemskih i drugih pitanja koja služe za izradu zakona, drugih propisa i općih akata iz oblasti društvenih djelatnosti i gospodarstva, priprema stručna pravna mišljenja i objašnjenja za primjenu zakona, drugih propisa i općih akata iz oblasti društvenih djelatnosti i gospodarstva, proučavanje i razmatranje pitanja, kao i davanje mišljenja i prijedloga na ta pitanja, izgradnje pravnog sustava HBŽ iz oblasti društvenih djelatnosti i gospodarstva, vrši i druge poslove koje mu povjeri predstojnik Ureda. Za svoj rad odgovara predstojniku ureda i podnosi izvješće o radu.

Uvjeti: pored općih uvjeta utvrđenih članom 35. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete, i to:

- završen Pravni fakultet VII stupanj stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sustava obrazovanja sa najmanje 240 ECTS bodova,
- najmanje 3 (tri) godine radnog iskustva u struci nakon završene VSS,

Prijavljivanje na javni natječaj:
Kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1. diplomu o završenom visokom obrazovanju (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine)
2. potvrdu / uvjerenje o radnom iskustvu u struci nakon sticanja VSS,
3. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton u Livnu, Ul. Gabrijela Jurkića bb, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu (javnom ispitu ili ispitu općeg znanja) pred nadležnim organom u Bosni i Hercegovini ili položenom pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatra se da je odustao od učešća u natječajnoj proceduri o čemu neće biti pismeno obavješten.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima javnog natječaja, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih uvjeta javnog natječaja.

Prijavu na taječaj, odnosno sve tražene dokumente, treba dostaviti u roku od 8 dana od objave javnog natječaja na web stranici Agencije, putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton
Ulica Gabrijela Jurkića bb
80101 Livno
sa naznakom:
«Javni natječaj za popunu radnog mjesta državnog službenika
u Uredu za zakonodavstvo Vlade Hercegbosanske županije

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo