Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 18.09.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik za cijene u Sektoru za cijene i analizu tržišta

Oglas je istekao


Na osnovu člana 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, u ime Federalnog ministarstva trgovine, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Federalnom ministarstvu trgovine
2 / 403




- Stručni savjetnik za cijene u Sektoru za cijene i analizu tržišta - Odsjek za cijene - 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: učestvuje u izradi prednacrta zakona, drugih propisa i općih akata u oblasti cijena; prati kretanje svjetskih cijena energenata; učestvuje u izradi analiza koje služe kao osnova za utvrđivanje mjera ekonomske politike u oblasti cijena; analizira cijene na malo i snabdjevenost tržišta i o tome izrađuje informacije i materijale iz oblati cijena, na osnovu prikupljenih podataka koje dostavljaju drugi organi i pravna lica; obrađuje iste sa prijedlogom mjera za rješavanju problema; prati i analizira efekte mjera neposredne kontrole cijena; učestvuje u postupku donošenja programa, planova i procjena u oblasti cijena; prati i provodi druge propise i opće akte i s tim u vezi utvrđuje stanje u oblasti cijena i posljedice koje mogu nastati u toj oblasti; obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

Pripadajuća osnovna neto plaća za radno mjesto: 1.291,50 KM.

Uvjeti: pored općih uvjeta utvrđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u F BiH, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove, utvrđene Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji, i to:
- VSS, VII stepenj stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koji se vrednuje sa 240 ETC bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, ekonomski fakultet
- najmanje 3 ( tri ) godine radnog staža u struci, nakon završene VSS
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Adema Buća b.b, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine)
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon stjecanja VSS
3. dokaz o poznavanju rada na računaru
4. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Adema Buća b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH, www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uvjete konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uvjeta konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, koji ispunjavaju uvjete konkursa, biti će obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obaviješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uvjeta konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH", putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu FBIH
Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton
Adema Buća b.b.
88000 Mostar
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Federalnom ministarstvu trgovine"
Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.


DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo