Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 27.04.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Bijeljina
Rok prijave:
27.04.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:

I – U Gradsku upravu Grada Bijeljina prima se u radni odnos, u statusu službenika, na radno mjesto:

Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu:

Stručni savjetnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu (na neodređeno vrijeme) - 1 izvršilac

II – Opis poslova:

Opis poslova koje obavlja stručni savjetnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu: pruža stručnu pomoć načelniku Odjeljenja u obavljanju poslova iz nadležnosti Odjeljenja, zamjenjuje načelnika Odjeljenja u granicama datih ovlašćenja, učestvuje u organizaciji izvršenja poslova iz nadležnosti Odjeljenja, i o tome daje informacije i podnosi izvještaj načelniku Odjeljenja, pruža stručnu pomoć radnicima u Odjeljenju, učestvuje u izradi opštih i pojedinačnih akata, učestvuje u pripremi i izradi godišnjeg plana rada Odjeljenja koji uključuje poslove i zadatke koji proizilaze iz Strategije razvoja Grada i drugih dugoročnih planova i programa, koordinira pripremu i izradu periodičnih izvještaja i godišnjeg izvještaja o realizaciji godišnjeg plana rada Odjeljenja, priprema i organizuje izradu godišnjeg izvještaja o radu Odjeljenja, kao sastavnog dijela godišnjeg izvještaja o radu Gradske uprave, prati moguće izvore finansiranja mjera, programa i projekata iz djelokruga rada Odjeljenja, učestvuje u pripremi planova i programa iz oblasti civilne zaštite, po nalogu Gradonačelnika odnosno načelnika Odjeljenja vrši stručne analize pojedinih pitanja iz djelokruga rada Odjeljenja i o tome podnosi izvještaje i prijedloge, daje prijedloge o načinu rješavanja pojedinih stručnih pitanja iz djelokruga rada Odjeljenja, učestvuje u pripremi i izradi projekata iz djelokruga rada Odjeljenja, obavlja i druge poslove iz nadležnosti Odjeljenja, u skladu sa zakonom i po nalogu Gradonačelnika odnosno načelnika Odjeljenja.
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
III – Opšti uslovi:

Opšti uslovi koje moraju ispunjavati kandidati:
1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,
2. da je stariji od 18 godina,
3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u gradskoj upravi jedinice lokalne samouprave,
5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja Konkursa,
6. da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom - član 9. tačka 1. Ustava BiH,
7. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u gradskoj upravi u skladu sa članom 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 97/16).

IV – Posebni uslovi:

Posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto stručni savjetnik u Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu su: VSS, završen fakultet ili završen prvi ciklus studija koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova; najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja; položen stručni ispit za rad u gradskoj upravi; kreativnost i sposobnost preuzimanja inicijative; visok stepen vještina interpersonalne komunikacije; poznavanje rada na računaru.

Izuzetno status gradskog službenika može steći lice koje je u drugim organima i organizacijama radilo, a nema položen stručni ispit za rad u gradskoj upravi ukoliko u roku od šest mjeseci od dana zaposlenja položi stručni ispit za rad u gradskoj upravi. Ukoliko ne položi stručni ispit za rad u gradskoj upravi u roku od šest mjeseci prestaje mu radni odnos.

V – Potrebna dokumenta:

Uz prijavu (sa adresom prebivališta i brojem telefona), kandidat prilaže biografiju sa opisom poslova koje je kandidat do sada obavljao i foto-kopije dokaza o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, kako slijedi.
Opšti uslovi:
Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova kandidat prilaže foto-kopiju lične karte ili pasoša i izjavu u pisanoj formi:
1) da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,
2) da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom (član 9. stav 1. Ustava BiH),
3) da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u gradskoj upravi,
4) da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja Konkursa,
5) da ne postoji nespojivost i sukob interesa u skladu sa članom 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 97/16).
Posebni uslovi:
Foto-kopije isprava o ispunjavanju posebnih uslova, kako slijedi:
1) diploma o završenoj stručnoj spremi,
2) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u upravi, odnosno izjava kojom se kandidat obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni ispit ukoliko bude zaposlen ili rješenje o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 68/11, 85/11 i 7/15),
3) dokaz o radnom iskustvu u struci,
4) dokaz o poznavanju rada na računaru.

Prvorangirani kandidat, po prijedlogu konkursne komisije, dužan je da, u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja komisije, dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji, uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, kao i ovjerene izjave. Ako prvorangirani kandidat ne dostavi navedene dokaze u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata da dostavi navedene dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i odgovarajuće ovjerene izjave.
Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali uslove komisija će obaviti intervju, na kome će se vršiti provjera znanja kandidata o opštem upravnom postupku, poznavanju načina funkcionisanja i organizacije jedinice lokalne samouprave i poznavanju poslova radnog mjesta za koje je kandidat konkurisao.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

VI – Rok, mjesto, način podnošenja prijave i druge informacije releventne za javni konkurs:

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa. Javni konkurs biće objavljen u „Službenom glasniku Republike Srpske“ i dnevnom listu „Glas Srpske“. Ako Konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

Prijave se mogu podnositi neposredno u prijemnoj kancelariji Gradske uprave Grada Bijeljina (prijemna kancelarija) svakim radnim danom od 08 do 16 časova ili putem pošte na adresu: Gradonačelnik Grada Bijeljina, Trg Kralja Petra I Krađorđevića br. 1, 76300 Bijeljina (sa naznakom: Prijava na Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u statusu službenika u Gradsku upravu Grada Bijeljina).
Dokumenta priložena uz prijavu na Javni konkurs neće se vraćati kandidatima.

Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja o Javnom konkursu je Dejan Blagojević, šef Odsjeka za upravljanje ljudskim resursima, kontakt telefon: 055/233-186.

Ukoliko više kandidata na rang-listi ima isti broj bodova, prednost će imati kandidat koji ima status člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i boraca, kako je propisano članom 36, 54. i 73. Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 134/11, 9/12 i 40/12). Da bi ostvarili navedene prednosti, kandidati su dužni da prilože odgovarajući dokaz o ispunjavanju uslova iz člana 39. i 60. Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.
Minimalna stručna sprema:
Fakultet