Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 16.05.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik - psiholog

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Mostar
Rok prijave:
16.05.2016.


Na temelju članka 24. i 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12 ), a u svezi sa člankom 1. Uredbe o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu („Službene novine HNK", broj: 1/12 i 1/14), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, objavljuje


JAVNI NATJEČAJ
za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Kantonalnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona
2 / 453



- Stručni savjetnik - psiholog - 1 (jedan) izvršitelj

Opis poslova: Pomaže zamjenicima tužioca i tužiocima u radu te postupa u ime i na osnovu zahtjeva i uputa tužilaca kod kojih je raspoređen; obavlja odgovarajuće analize i druge poslove u okviru svoje struke pod nadzorom i u skladu sa uputstvima tužilaca; pomaže tužiocu i daje svoje mišljenje vezano za konkretna lica u pojedinim predmetima u svim fazama postupka, a naročito u primjeni zakona koji se tiču postupanja sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku; vrši samostalno ili pod nadzorom i uputstvima tužioca ili šefa odjela i druge stručne poslove predviđene zakonom; prilikom obavljanja poslova i zadataka, obavezan je da proučava i prati odgovarajuće zakone, a naročito one koji se odnose na postupanje sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku i druge propise iz svoje stručne oblasti, i vodi računa o primjeni istih; po potrebi izrađuje analize, izvještaje, informacije i druge analitičke materijale i utvrđuje stanja u postupajućoj oblasti i detektuje posljedice koje mogu nastati u toj oblasti; po potrebi prisustvuje radnim sastancima o sjednicama kolegija, kako bi mogao dati svoje stručno mišljenje u primjeni istih u tužilačkom radu; kao TCMS korisnik u okviru TCMS sistema ima kreiran korisnički nalog koji primjenjuje funkcionalnosti predviđene ovim sistemom; obavlja i druge poslove po nalogu i uputama glavnog tužioca, zamjenika glavnog tužioca i tužilaca.

Uvjeti: pored općih uvjeta utvrđenih člankom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uvjete, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i poslovanju Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, i to:
- VSS, VII/1 stepen složenosti ili stečeno visoko obrazovanje po Bolonjskom sustavu studiranja I, II ili III stupnja sa 240 ECTS bodova u visokoobrazovnoj ustanovi - smjer psihologija/diplomirani psiholog
- najmanje 3 (tri) godine radnog iskustva u struci i najmanje godinu dana u pravosuđu
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na natječaj:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na natječaj dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine). Diplome koje nisu ovjerene pečatom i koje nisu potpisane od strane ovlaštenog lica biti će odbačene.
2. potvrdu/uvjerenje o najmanje 3 (tri) godine radnog iskustva/staža u struci i najmanje godinu dana u pravosuđu (primjerak potvrde/uvjerenja o radnom iskustvu/stažu u struci, nakon završene VSS, nalazi se na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba )
3. dokaz o poznavanju rada na računaru
4. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH, www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uvjete natječaja, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uvjeta natječaja dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u proceduri javnog natječaja, o čemu neće biti pismeno obavješten.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima natječaja, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uvjeta natječaja.
Prijavu na natječaj, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog natječaja u „Službenim novinama Federacije BiH", putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu FBIH
Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i
Zapadnohercegovački kanton
Ante Starčevića b.b. 88 000 Mostar
sa naznakom:
„Javni natječaj za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Kantonalnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona "

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.



DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo