Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 10.08.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni savjetnik na izgradnji, rekonstrukciji, sanaciji i održavanju instalacija jake i slabe struje

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
10.08.2017.


Na osnovu člana 34. a u vezi sa članom 67. Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“ br. 31/16), a na zahtjev Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, objavljuje
JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika
u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo
06 / 947

01. Stručni savjetnik na izgradnji, rekonstrukciji, sanaciji i održavanju instalacija jake i slabe struje – 1(jedan) izvršilac
02. Stručni savjetnik na izgradnji, rekonstrukciji, sanaciji i održavanju objekata niskogradnje – 1(jedan) izvršilac

01.Opis poslova: vrši tehnički nadzor nad izvođenjem radova instalacija jake i slabe struje pri obnovi i izgradnji složenih objekata, javne rasvjete, semaforizacije, kontaktne mreže, PTT instalacija i kontrolnih mreža; aktivno sarađuje sa nadzornim timom objekta; sarađuje sa investitorima i krajnjim korisnicima do primopredaje objekta i arhiviranja dokumentacije, poštujući struku i pridržavajući se Zakona o prostornom uređenju; učestvuje u radu ekipe za obračun orijentacionih troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta u segmentu struke; povremeno učestvuje u izradi projektnih zadataka, internih revizija projektne dokumentacije u Službi pripreme i ugovaranja; obavlja i druge stručne poslove koje mu odredi pomoćnik direktora i šef službe; za svoj rad odgovara pomoćniku direktora i šefu službe.

02.Opis poslova: vrši tehnički nadzor nad izvođenjem radova na rekonstrukciji i izgradnji objekata niskogradnje, koordinira rad svih nadzornih inžinjera na gradilištu; sarađuje sa investitorima i krajnjim korisnicima do primopredaje objekta i arhiviranja dokumentacije, poštujući struku i pridržavajući se Zakona o prostornom uređenju; učestvuje u radu ekipe za obračun orijentacionih troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta u segmentu struke; povremeno učestvuje u internoj reviziji projektne dokumentacije u Službi pripreme i ugovaranja; po potrebi obavlja tehnički nadzor na sanaciji klizišta; obavlja i druge stručne poslove koje mu odredi pomoćnik direktora i šef službe; za svoj rad odgovara pomoćniku direktora i šefu službe.

Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih članom 35. Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i to:

Za poziciju 01.
- VSS/VII stepen stručne spreme, odnosno Visoko obrazovanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 240 ECTS studijskih bodova ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, završen Elektrotehnički fakultet,
- najmanje 5 godine radnog staža u struci,
- položen stručni ispit iz oblasti elektrotehnike
Za poziciju 02.
- VSS/VII stepen stručne spreme, odnosno Visokog obrazovanja prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 240 ECTS studijskih bodova ili drugog ili trećeg ciklus Bolonjskog sistema studiranja, završen Građevinski fakultet,
- najmanje 5 godine radnog staža u struci,
- položen stručni ispit iz oblasti građevinarstva

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski kanton, ulica Kulovića br. 7. ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1.fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrda / uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS, (primjer uvjerenja se nalazi na web stranici Agencije)
3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu(stručnom upravnom ispitu, ispitu općeg znanja ili javnom ispitu) položenom pred nadležnim organom u Bosni I Hercegovini, ili pravosudnom ispitu, ukoliko ga posjeduje
4. uvjerenje o položenom stručnom ispitu iz oblasti elektrotehnike (za poziciju 01.)
5. uvjerenje o položenom stručnom ispitu iz oblasti građevinarstva (za poziciju 02.)
6. uredno popunjen prijavni obrazac Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko – podrinjski Kanton Goražde, u Sarajevu ul.Kulovića br.7, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba.).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja ili stručnog ispita smatraće se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavještavan.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.
Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:

AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU FEDERACIJE BiH
ODJELJENJE AGENCIJE ZA KANTON SARAJEVO I BOSANSKO PODRINJSKI KANTON, UL. KULOVIĆA BR. 7
71000 SARAJEVO
sa naznakom
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika
u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo “
Nepotpune. neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

V.D. DIREKTOR

Refik Begić, magistar uprave