Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 07.08.2021. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
07.08.2021.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 11. stav 1. tačka g) Zakona o Sudu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj: 49/09, 74/09 i 97/09), člana 1. Poslovnika o radu Suda BiH („Službeni glasnik BiH“, broj: 82/05, 60/11, 25/17 i 38/20), člana 8. Zakona o radu u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“, broj: 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17), a u vezi sa Odlukom o potrebi prijema zaposlenika broj: Su: 03-5732/21 od 29.07.2021. godine, raspisuje se



J A V N I O G L A S

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u Sudu Bosne i Hercegovine



1. Stručni saradnik Pravnog odjeljenja Ureda registrara



Opis poslova: pod direktnim nadzorom pravnog savjetnika i pravnog savjetnika-asistenta pomaže sudijama i vijećima u vođenju predmeta i pripremama za suđenja, pruža pomoć stranama u postupku prilikom planiranja suđenja, prisustvuje suđenju i koordinira podršku drugih službi za potrebe održavanja suđenja, vodi zapisnike i evidencije pitanja koja zahtijevaju dalja postupanja, preduzima sve radnje kako bi se zaštitila tajnost povjerljivih informacija i spriječilo otkrivanje takvih informacija, vodi evidencije i stara se o poštivanju zakonskih, kao i ostalih važnih rokova vezanih za efikasno i blagovremeno postupanje u predmetima, po potrebi pomaže u prikupljanju i analizi statističkih podataka, kao i u pripremi izvještaja, obavlja i druge poslove po nalogu rukovodioca/zamjenika rukovodioca Odjeljenja i sudija.

Uslovi: završen pravni fakultet (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova), položen stručni upravni ispit, 1 (jedna) godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, odlično poznavanje propisa iz krivične oblasti i propisa koji uređuju sudsku upravu.

Broj izvršilaca: 2 (dva), na određeno vrijeme - do povratka zaposlenica sa porodiljskog odsustva, a najduže do jedne godine;



Uz prijavu na javni oglas, koja sadrži kratku biografiju, adresu i kontakt telefon, kandidati trebaju dostaviti original ili ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

Diplomu o završenom fakultetu (nostrifikovanu diplomu ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine);
Uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu, (mogu se prijaviti i kandidati koji nemaju položen stručni upravni ispit, uz obavezu polaganja ispita nakon zasnivanja radnog odnosa, u Zakonom predviđenom roku);
Potvrdu o radnom iskustvu;
Izvod iz matične knjige rođenih;
Uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine, ne starije od šest mjeseci;
Izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.


Napomena za sve kandidate:

Pored posebnih uslova navedenih u javnom oglasu, kandidati moraju ispunjavati i opće uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH.
Na web stranici Suda Bosne i Hercegovine /www.sudbih.gov.ba/, na mjestu namijenjenom za objavu konkursa, nalaze se smjernice za kandidate koji se prijavljuju na oglase pred ovim Sudom.


Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijem zaposlenika će se obaviti uz obavezno provođenje prethodne provjere znanja kandidata.

Po završetku izborne procedure, odabrani kandidati su dužni dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta, kao i uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina.

Javni oglas je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.



Prijave na javni oglas podnose se na adresu:

Sud Bosne i Hercegovine

Ulica Kraljice Jelene br. 88

71 000 Sarajevo

sa naznakom: „Javni oglas za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta broj...“

O zaposleniku