Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 26.05.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za vođenje zemljišnih knjiga - zemljišnoknjižni referent

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Bihać
Rok prijave:
26.05.2016.


Na osnovu člana 35. i 90. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona („Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona", broj: 5/12), a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12 i 99/15), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Općinskog suda u Bihaću, o b j a v lj u j e



JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u Općinskom sudu u Bihaću





- Stručni saradnik za vođenje zemljišnih knjiga - zemljišnoknjižni referent - 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: rješava i provodi pravomoćne odluke sudova i nadležnih organa, te ugovore o prometu nekretnina na osnovu kojih se traži upis u zemljišne knjige; donosi rješenja u zemljišnoknjižnim predmetima; radi rješenja u KPU predmetima; izrađuje zemljišnoknjižne izvatke; obrađuje zahtjeve za izdavanje uvjerenja, prijepisa, kopija i zemljišnoknjižnih izvadaka sa istorijatom; po zahtjevu stranaka omogućuje uvid u zemljišne knjige; vrši kontrolu zaprimljenih zahtjeva i dokumentacije za uknjižbu i daje strankama obavještenja i upute u vezi zemljišnoknjižnog postupka; rješava predmete oznake „RZ" i „Nar"; vrši unos podataka iz pisanog u elektronski medij, te verifikuje i potpisuje zemljišnoknjižne uloške preuzete u elektronsku bazu podataka; usaglašava podatke preuzetog katastra nekretnina sa Zakonom o zemljišnim knjigama i otklanja greške; preuzima podatke novog katastarskog premjera u zemljišnu knjigu; sačinjava izvještaje o radu; obavlja i druge poslove iz djelokruga rada ZK odjeljenja utvrđene zakonom; obavlja i druge poslove iz djelokruga radnog mjesta po nalogu predsjednika, sekretara suda i šefa odjeljenja.

Uslovi: Pored općih uslova utvrđenih članom 36. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Općinskog suda u Bihaću, broj: 017-0-Su-12-000384 od 25.05.2012. godine, i to:

- diploma visokog obrazovanja - VII stepen pravne struke ili diploma visokog obrazovanja prvog (180 ili 240 ECTS bodova), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studija pravne struke;
- najmanje 1 (jedna) godina radnog iskustva u struci nakon sticanja visoke stručne spreme;
- položen ispit za zemljišnoknjižnog referenta;
- poznavanje rada na računaru.

Prijavljivanje na konkurs:
Kandidati koji se prijavljuju na konkurs dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko diploma nije stečena u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastalih raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine); Napomena: diplome koje nisu ovjerene pečatom obrazovne institucije i koje nisu potpisane od ovlaštenih lica neće se uzeti u razmatranje;
2. potvrdu/uvjerenje o radnom iskustvu/stažu u struci nakon sticanja visoke stručne spreme; primjer uvjerenja se nalazi na web stranici Agencije: http://www.adsfbih.gov.ba/uploaded/prijave/UvjerenjeRadniStaz.pdf;
3. kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe na poslovima i zadacima za čije je obavljanje uslov položen stručni ispit i koji su stekli univerzitetsku diplomu ili diplomu druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stepena stručne spreme ili visoko obrazovanje Bolonjskog sistema studiranja dužni su dostaviti:
- dokaz da su u vrijeme i nakon objavljivanja javnog konkursa zaposleni u organu državne službe kao namještenici na poslovima i zadacima za čije je obavljanje uslov položen stručni ispit i dokaz o (2) dvije godine radnog iskustva u organima državne službe,
- dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu za namještenika;
4. dokaz o položenom ispitu za zemljišnoknjižnog referenta;
5. dokaz o poznavanju rada na računaru;
6. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton - Uredu za postavljenja u Bihaću, Ul. Alije Đerzeleza br.6, ili na web stranici Agencije: www.adsfbih.gov.ba).


Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu pred nadležnim organom u Bosni i Hercegovini ili pravosudnom ispitu, izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obaviješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji za državnu službu Federacije BiH sve dokaze o ispunjavanju općih uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente, treba dostaviti u roku od 8 dana od objave javnog konkursa na web stranici Agencije za državnu službu Federacije BiH www.adsfbih.gov.ba, putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton 10 i Unsko-sansko kanton
Ured za postavljenja u Bihaću
Ul. Alije Đerzeleza br.6
77 000 Bihać
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika
u Općinskom sudu u Bihaću: 52/16"


Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.



D I R E K T O R


mr.sc. Sead Maslo