Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 23.10.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za vođenje budžeta i finansija u Službi za privredu finansije/financije i razvoj poduzetništva

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Maglaj
Rok prijave:
23.10.2014.


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH ("Službene novine Federacije BiH", br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona" broj 3/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Općine Maglaj, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Maglaj

5 / 428




01. Stručni saradnik za vođenje budžeta i finansija u Službi za privredu finansije/financije i razvoj poduzetništva - 1(jedan) izvršilac
02. Stručni saradnik - matičar u Službi za boračko - invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti -1(jedan) izvršilac
03. Stručni saradnik za protivpožarnu zaštitu u Službi civilne zaštite -1(jedan) izvršilac

01.Opis poslova: radi operativni budžetski kalendar; radi poslove planiranja i donošenja budžeta za jednu fiskalnu godinu; kontira i vrši unos usvojenog Budžeta u bazu podataka informacionog sistema; prati izvršenje usvojenog budžeta i o tome dostavlja mjesečni izvještaj općinskom načelniku i rukovodiocu službe; radi mjesečne finansijske izvještaje o naplaćenim prihodima koji se izravno uplaćuju na račun Budžeta Općine Maglaj za Ministarstvo finansija Ze-do kantona, za Kantonalnu poresku upravu, kao i za općinsku poresku ispostavu; vodi operativnu vanknjigovodstvenu dnevnu evidenciju o prilivima i odlivima gotovine o stanju likvidnosti; vodi dnevni izvještaj o stanju novčanih sredstava na računima budžeta i isti dostavlja općinskom načelniku i rukovodiocima službi; prati stanje obaveza i potraživanja i predlaže mjere za njihovo optimiranje; operativno vanknjigovodstveno prati stanje namjenskih neutrošenih sredstava; radi polugodišnji izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Maglaj za Općinskog načelnika i Općinsko vijeće; radi tromjesečne izvještaje utroška sredstava tekuće budžetske rezerve za Općinskog načelnika i Općinsko vijeće; prati propise iz oblasti javnih finansija, stara se o primjeni istih, naročito u dijelu sticanja i raspodjele javnih prihoda; pruža stručnu pomoć iz oblasti javnih finansija rukovodiocima službi i općinskom načelniku u smislu što efektivnijeg i efikasnijeg donošenja konkretnih poslovnih odluka; radi periodične i godišnje konsolidovane obračune i finansijske izvještaje za Ministarstvo finansija Ze-do kantona u skladu sa Pravilnikom o finansijskom izvještaju i godišnjem obračunu Budžeta FBiH, Pravilnika o knjigovodstvu proračuna - budžeta i međunarodnih kodeksa, računovodstvenih načela i standarda; radi mjesečne izvještaje o naplaćenim prihodima Općine za Upravu za indirektno oporezivanje; prikuplja i vrši obradu zahtjeva budžetskih korisnika i općinskih službi; obavlja i druge poslove po nalogu Općinskog načelnika i rukovodioca službe.
02.Opis poslova: vodi prvostepeni upravni postupak za sva pitanja koja su prema Zakonu o matičnim knjigama u nadležnosti službe za matične knjige općine; vodi i izdaje matične knjige rođenih, vjenčanih i umrlih, te njihove duplikate; vodi bazu podataka iz matičnih knjiga; vodi knjigu državljana; izdaje izvode iz matičnih knjiga rođenih, vjenčanih, umrlih, uvjerenja o državljanstvu i uvjerenja o činjenicama upisanim u matične knjige; prisustvuje sklapanju braka i vrši upis u knjigu vjenčanih; upisuje promjene u matične knjige i o tome obavještava druge matičare i druge institucije; dostavlja smrtovnice sudovima; sastavlja zapisnike o priznavanju očinstva i materinstva i dostavlja centru za socijalni rad i druge; vrši upis JMB; prima stranke i daje razna objašnjenja i obavještenja; izdaje kućne liste za inostranstvo i ovjerava potvrde o životu; obavlja i druge poslove po nalogu rukovodioca Službe i načelnika.
03.Opis poslova: izrađuje planove zaštite od požara, pravilnike, elaborate i zapisnike iz oblasti zaštite od požara, izrađuje plan obuke i fizičke pripremljenosti vatrogasaca i vrši obuku, rukovodi radom profesionalne vatrogasne jedinice, koordinira njen rad, zastupa i predstavlja jedinicu i rukovodi upotrebom združenih jedinica civilne zaštite u akcijama zaštite spašavanja ljudi, materijalnih, kulturnih i drugih dobara, priprema izvještaje, informacije i druge materijale o stanju u oblasti zaštite od požara, predlaže mjere za rješavanje pitanja iz djelokruga organizacione jedinice, izrađuje i provodi planove osposobljavanja vatrogasaca, neposredno rukovodi akcijama gašenja i spašavanja, koordinira aktivnosti sa privrednim subjektima u vezi sa planovima i zaštitom od požara, predlaže cjenovnik usluga kontrole i punjenja vatrogasnih aparata, obavlja najsloženije poslove iz nadležnosti odjeljenja, obavlja i druge poslove po nalogu načelnika općine i rukovodioca službe, obavlja poslove i daje instrukcije preventivne zaštite od požara.

Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove, utvrđene u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i to:

Za poziciju 01:
- VSS, Ekonomski fakultet, VII stepen stručne spreme ili prvi, drugi ili treći ciklus Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 180 ECTS bodova - ekonomske struke
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci nakon sticanja visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 02:
- VSS, Pravni fakultet, VII stepen stručne spreme, odnosno prvi, drugi ili treći ciklus Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova - pravne struke
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci nakon sticanja visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja
- položen poseban stručni ispit za matičare
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 03:
- VSS, Fakultet zaštite na radu ili prvi, drugi ili treći ciklus Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 180 ECTS bodova - struka zaštita na radu
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci nakon sticanja visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja
- položen stručni vatrogasni ispit
- položen vozački ispit „B" kategorije
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton, Kučukovići broj 2., Zenica, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (orginal ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja
3. kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja (koji se vrednuje sa najmanje 180 ECTS bodova, pozicija 01. i 03. ili najmanje 240 ECTS bodova, pozicija 02.), dužni su dostaviti i:
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe, nakon položenog stručnog ispita za namještenika i
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika
4. dokaz o poznavanju rada na računaru
5. dokaz o položenom posebnom stručnom ispitu za matičare (za poziciju 02.)
6. dokaz o položenom stručnom vatrogasnom ispitu (za poziciju 03.)
7. dokaz o položenom vozačkom ispitu „B" kategorije (za poziciju 03.)
8. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu Federacije BiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton, Kučukovići broj 2., Zenica, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, koji ispunjavaju uslove konkursa, biti će obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita smatraće se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavješten.
Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH", putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton
Ul. Kučukovići br. 2
72000 Zenica
sa naznakom:
"Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Maglaj "

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.


DIREKTOR

mr.sc. Sead Maslo