Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 20.10.2020. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za računovodstvo

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Jablanica
Rok prijave:
20.10.2020.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 1. stav 1., člana 5. i 7. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Hercegovačko-neretvanskom kantonu („Sl. novine HNK“, broj: 4/19, 5/19 i 5/20), člana 36. stav 1. tačka 12. Pravila JU Centar za socijalni rad Jablanica broj: 37-11-1/06, 37-11-10-1/13, 37-11-27/13, 37-11-20/14, 37-11-3/15, 37-11-16/16 i 37-11-15/17, člana 13., 16. stav 1. tačka 2. i člana 17. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u JU Centar za socijalni rad Jablanica broj: 37-11-39/06, 37-11-40/11, 37-11-8/16, 37-11-16/17 i 37-11-7/20 i člana 4. Odluke Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Jablanica o potrebi zapošljavanja stručnog saradnika za računovodstvo u JU centar za socijalni rad Jablanica broj: 37-11-12/20 od 24.09.2020. godine, direktor JU Centar za socijalni rad Jablanica, raspisuje:



JAVNI OGLAS
za prijem stručnog saradnika za računovodstvo
u radni odnos na neodređeno vrijeme u
JU Centar za socijalni rad Jablanica


Kratak opis poslova:

vrši izradu finansijskog plana, knjiženje prispjelih računa i dokumenata vezanih za blagajničko poslovanje,
vrši izradu finansijskog izvještaja i plana za potrebe Upravnog odbora,
izvršava sve poslove vezane za knjigovodstvo,
usklađuje knjigovodstveno i stvarno stanje,
radi na obračunu plaće, toplog obroka i drugih davanja za zaposlenike Centra,
kontroliše izvršenje poslova iz oblasti računovodstveno-materijalnog poslovanja,
obavlja i druge poslove iz djelokruga svog rada i po nalogu direktora.


Kandidati trebaju ispunjavati:

opće uslove:
da su stariji od 18 godina
da su državljani BiH


b. posebne uslove:

VŠS (VI) ili VSS (VII) stepen ili završen I ili II ciklus Bolonjskog sistema studiranja koji je vrednuje sa najmanje 180 ETCS bodova, završena viša škola ekonomskog smjera ili ekonomski fakultet,
najmanje jednu (1) godinu radnog iskustva u struci,
položen stručni ispit (pod stručnim ispitom podrazumijeva se: položen ispit općeg znanja u nadležnim agencijama za državnu službu u BiH, stručni upravni ispit ili drugi ispit položen kod nadležnih institucija),
poznavanje rada na računaru.


Uz popunjenu i potpisanu prijavu na javni oglas, kandidati su dužni dostaviti sljedeće dokaze o ispunjavanju općih i posebnih uslova javnog oglasa (original ili ovjerena kopija):

izvod iz matične knjige rođenih,
uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest (6) mjeseci od dana izdavanja od nadležnog organa),
fakultetska diploma (nostificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine),
potvrda/uvjerenje o radnom iskustvu nakon završene više ili visoke stručne spreme,
potvrda/uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
uvjerenje/certifikat o poznavanju rada na računaru,
kraću biografiju,
ovjerenu izjavu kandidata kojom se potvrđuje da u posljednje tri (3) godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH,
ovjerenu izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX. 1. Ustava Bosne i Hercegovine.


Prioritet pri zapošljavanju pod jednakim uslovima imaju osobe iz člana 1. Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica u HNK, kao i osobe koje po drugim važećim zakonima imaju prioritet u zapošljavanju, ukoliko ispunjavaju opće i posebne uslove radnog mjesta.

Osobe iz člana 1. Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica koje imaju prioritet u zapošljavanju, kao i osobe koje po drugim važećim zakonima imaju prioritet u zapošljavanju obavezne su dostaviti dokaz da u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica u HNK i drugim važećim zakonima imaju prioritet u zapošljavanju.

Samo izabrani kandidat je obavezan dostaviti ljekarsko uvjerenje, uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak i uvjerenje da nije osuđivan u roku od osam (8) dana od dana konačnosti Odluke o izboru kandidata.

Javni oglas ostaje otvoren petnaest (15) dana računajući od prvog narednog dana od dana objave u dnevnim novinama „Dnevni avaz“ i „Dnevni list“, a isti je objavljen putem Službe za zapošljavanje HNK. Javni oglas sa obrascem za prijavu dostupan je i na službenoj web stranici Općine Jablanica www.jablanica.ba.

Neuredne, nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje. Prijavu sa dokumentacijom dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

JU Centar za socijalni rad Jablanica
ul. Omladinsko šetalište b.b.,
88420 Jablanica
sa naznakom:
„Javni oglas za prijem stručnog saradnika za računovodstvo“
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet