Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 06.10.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za računovodstvo budžeta i trezor - Služba za privredu, finansije i društvene djelatnosti

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Konjic
Rok prijave:
06.10.2015.


Na osnovu člana 24., a u vezi sa čl.74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), te člana 1. Uredbe o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu („Službene novine HNK", broj: 1/12 i 1/14), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Općine Konjic, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Konjic
2 / 446



01. Šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti - Služba za privredu, finansije i društvene djelatnosti - 1 (jedan) izvršitelj
02. Stručni saradnik za računovodstvo budžeta i trezor - Služba za privredu, finansije i društvene djelatnosti - 1 (jedan) izvršitelj
03. Stručni saradnik za organizaciju i obuku struktura civilne zaštite i građana - Služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo - 1 (jedan) izvršitelj

01.Opis poslova: Organizuje rad i rukovodi Odsjekom; radi na izradi informacija i analiza, izvještaja i drugih stručnih materijala iz oblasti privrede; pruža stručnu pomoć službenicima i namještenicima na pravilnom obavljanju poslova iz nadležnosti Odsjeka; vrši kontrolu i stara se da izrađena rješenja - odobrenja za rad i statusne promjene budu urađene u skladu sa pozitivnom zakonskom regulativom, što ovjerava svojim potpisom prije njihovog dostavljanja rukovodiocu Službe; izrađuje propise u pitanjima iz nadležnosti Odsjeka koje donose Općinsko vijeće i Općinski načelnik; učestvuje u izradi programa rada, izvještaja o radu i drugih materijala iz nadležnosti Odsjeka; vrši prijem stranaka koje se pojavljuju sa zahtjevima za regulisanje pitanja iz djelokruga rada Odsjeka i daje odgovarajuća rješenja; ostvaruje saradnju sa kantonalnim i federalnim organima uprave koji su nadležni za poslove iz djelokruga rada Odsjeka radi rješavanja pitanja od zajedničkog interesa; obavlja korespodenciju sa fizičkim i pravnim licima po pitanjima iz oblasti djelokruga rada Odsjeka; prati propise i stara se o provođenju i izvršavanju federalnih i kantonalnih zakona, odluka Općinskog vijeća i drugih podzakonskih akata koji se odnose na poslove iz nadležnosti Odsjeka; vrši i druge poslove iz nadležnosti Odsjeka kao i poslove koje mu odredi rukovodilac Službe.

02. Opis poslova: Kontroliše i kontira realizovane dokumente-finansijsku dokumentaciju; prati analitičku evidenciju materijalnih troškova po službama i korisnicima budžeta; obavlja poslove u sistemu trezora sa ovlaštenjem u korištenju potrebnih aplikacija; učestvuje u izradi izvještaja i godišnjih obračuna; vrši usaglašavanje finansijskih kartica sa pomoćnim knjigama; vrši knjiženje rješenja i ugovora, te prati naplatu prihoda po vrstama; vrši kontiranje i knjiženje ulaznih i izlaznih faktura, vrši kontiranje obračuna i isple plaća i drugih naknada, usaglašava stanja obaveza i potraživanja; obavlja poslove iz oblasti indirektnog oporezivanja-
obračun, uplatu i povrat PDV-a, kao i sve druge aktivnosti vezano za PDV; radi na pripremi mjesečnih, tromjesečnih, polugodišnjih i godišnjih obračuna budžeta, popunjava potrebne obrasce za nadležne organe u skladu sa zakonom; vodi registar budžetskih korisnika, kao i potrebne evidencije u sistemu trezora; odgovara za primjenu zakona i propisa, blagovremenost, tačnost i ispravnost poslova koje obavlja; vrši i sve druge poslove koji se odnose na ovo radno mjesto, kao poslove koje odredi nadležni rukovodilac.

03. Opis poslova: organizuje strukture CZ /jedinice, štabove, povjerenike, Službe zaštite i spašavanja / prema Zakonu; prati izvršavanje zakona i drugih propisa i općih akata iz oblasti zaštite i spašavanja u MZ i drugim pravnim licima; učestvuje u izradi procjene ugroženosti plana zaštite i spašavanja Općine iz svog djelokruga rada, pruža stručnu pomoć nosiocima civilne zaštite i prati obavljanje tih poslova; koordinira poslove i zadatke iz oblasti obuke i organizacije JCZ, štabova, povjerenika i službi zaštite i spašavanja sa planovima obuke sa Kantonalnom i Federalnom upravom CZ; organizuje obuku struktura CZ; učestvuje u izradi elaborata za vježbe CZ i učestvuje u tim vježbama; provodi program osnovne i dopunske obuke građana; izrađuje podsjetnike, analize, izvještaje i informacije o pitanjima iz svoje nadležnosti.

Uvjeti: pored općih uvjeta utvrđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uvjete, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Konjic, i to:

Za poziciju 01:
- VII stepen stručne spreme ili I ciklus Bolonjskog sistema studija sa 240 ECTS bodova, II i III ciklus Bolonjskog sistema studija - ekonomski, pravni, poljoprivredni, veterinarski ili šumarski fakultet
- 4 (četiri) godine radnog iskustva u struci, nakon završene VSS
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 02:
- VII stepen stručne spreme, ili I ciklus Bolonjskog sistema studija sa 180 ili 240 ECTS bodova, II i III ciklus Bolonjskog sistema studija - ekonomskog smjera - ekonomski fakultet
- 1 (jedna) godina radnog iskustva u struci, nakon završene VSS
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 03:
- VII stepen stručne spreme, ili I ciklus Bolonjskog sistema studija sa 180 ili 240 ECTS bodova, II i III ciklus Bolonjskog sistema studija - fakultet političkih nauka - smjer odbrana i sigurnost, prirodno-matematički, mašinski ili hemijski fakultet
- 1 (jedna) godina radnog iskustva u struci, nakon završene VSS
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine)
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu/iskustvu u struci nakon sticanja VSS
3. kandidati za radno mjesto stručnog saradnika (pozicija 02. i 03.) koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VSS, VII stupanj stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, dužni su dostaviti i:
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet (5) godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika, izdat nakon objave javnog konkursa
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika
4. dokaz o poznavanju rada na računaru
5. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH, www.adsfbih.gov.ba).
Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uvjete konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uvjeta konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, koji ispunjavaju uvjete natječaja, biti će obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u proceduri javnog konkursa, o čemu neće biti pismeno obavješten.
Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uvjeta konkursa.
Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH", putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu FBIH
Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i
Zapadnohercegovački kanton
Ante Starčevića b.b. 88 000 Mostar
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Općini Konjic"
Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.


DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo