Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 29.01.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za pravne poslove - Sektor za inspekcijski nadzor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Mostar
Rok prijave:
29.01.2015.


Na osnovu čl. 24. i 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), a u vezi sa čl. 1. Uredbe o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH u Hercegovačko-neretvanskom kantonu ("Službene novine HNK", broj: 1/12 i 1/14), na zahtjev Ministarstva finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona, Agencija za državnu službu Federacije BiH, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Ministarstvu finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona
2/426



01. Glavni budžetski inspektor - Sektor za inspekcijski nadzor - 1 (jedan) izvršilac
02. Budžetski inspektor - Sektor za inspekcijski nadzor - 1 (jedan) izvršilac
03. Stručni saradnik za pravne poslove - Sektor za inspekcijski nadzor - 1 (jedan) izvršilac

01. Opis poslova: obavlja poslove rukovođenja sektorom; predlaže godišnji program rada inspektora; izrađuje izvještaje o radu inspektorata; organizuje vršenje svih poslova iz nadležnosti inspektorata; raspoređuje poslove i daje bliže upute o načinu vršenja inspekcijskih poslova; osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti inspektorata; obavlja najsloženije poslove iz nadležnosti inspektorata; osigurava sve potrebne uslove za vršenje inspekcijskog nadzora nad korištenjem sredstava budžeta u skladu sa zakonom; prati zakone i druge propise kojim se uređuju pitanja namjenskog korištenja budžetskih sredstava, a sve u cilju da bi Vladini programi postigli namjeravane rezultate i da su programi zaštićeni od gubitka, prevare, nenamjenskog trošenja sredstava i lošeg upravljanja; vrši kontrolu ostvarenja vlastitih prihoda budžetskih korisnika; poduzima sve potrebne upravne i druge mjere, u skladu sa zakonskim propisima, a u cilju sprečavanja nastupanja štetnih posljedica zbog nedostatka i nepravilnosti u primjeni zakona i drugih propisa čije se izvršenje kontroliše; usko sarađuje sa institucijama Ureda za reviziju u FBiH, organima i institucijama FBiH nadležnim za poslove finansija; obavlja i druge poslove koje mu odredi ministar.

02. Opis poslova: obavlja poslove koji se odnose na inspekcijski nadzor, u okviru nadležnosti ministarstva, nad provođenjem Zakona o izvršenju Budžeta kantona i Zakona o budžetima u FBiH i drugih propisa, donesenih na osnovu zakona, kojim se obezbjeđuje zakonito, pravilno i efikasno korištenje sredstava Budžeta kantona; obavlja poslove nadzora finansijskih i računovodstvenih dokumenata nadležnih ministarstava i budžetskih korisnika, u skladu sa propisanim procedurama i pravilima; vrši finansijsku kontrolu osnovanosti i dokumentovanosti trošenja Budžetom odobrenih sredstava u tekućoj budžetskoj godini, a sve u cilju da bi Vladini programi postigli namjeravane rezultate i da su programi zaštićeni od gubitaka, prevare, nenamjenskog trošenja sredstava i lošeg upravljanja; vrši kontrolu ostvarenja sopstvenih prihoda budžetskih korisnika; poduzima sve potrebne upravne i druge mjere, u skladu sa zakonskim propisima, a u cilju sprečavanja nastupanja štetnih posljedica zbog nedostataka i nepravilnosti u primjeni zakona i drugih propisa čije se izvršenje kontroliše; priprema mjesečne, tromjesečne, šestomjesečne i godišnje izvještaje o urađenoj kontroli; obavlja i druge poslove po nalogu nadređenog.

03. Opis poslova: radi na rješavanju jednostavnijih upravnih stvari u prvostepenom upravnom postupku (skraćeni upravni postupak) za potrebe Sektora; vodi postupak radi utvrđivanja činjenica o kojima se ne vodi službena evidencija i izdaje odgovarajuća uvjerenja o tim činjenicama; sprovodi administrativna rješenja i zaključke, u skladu sa zakonom; prati i istražuje promjene i pojave u Sektoru; izrađuje potrebnu dokumentaciju i druge materijale o pojavama i promjenama unutar odgovarajuće oblasti nad kojom se vrši inspekcijski nadzor; obavlja i ostale poslove po nalogu i ovlaštenju nadređenog.
Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih čl. 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona, i to:

Za poziciju 01:
- VSS - VII/1 stepen stručne spreme, odnosno stečena diploma visokog obrazovanja
ekonomske struke, sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova
- najmanje 5 (pet) godina radnog staža u struci, nakon sticanja VSS
- poznavanje rada na računaru
Za poziciju 02:
- VSS - VII/1 stepen stručne spreme, odnosno stečena diploma visokog obrazovanja
ekonomske struke, sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova
- najmanje 3 (tri) godine radnog staža u struci, nakon sticanja VSS
- poznavanje rada na računaru
Za poziciju 03:
- VSS - VII/1 stepen stručne spreme, odnosno stečena diploma visokog obrazovanja pravne struke, sa ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci, nakon sticanja VSS
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Adema Buća bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetska diploma (nostrifikovana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine)
2. potvrda/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS
3. kandidati za radno mjesto stručnog saradnika (pozicija 03) koji obavljaju poslove
namještenika u organu državne službe i koji su stekli VSS - VII/1 stepen stručne spreme, odnosno diplomu visokog obrazovanja sa ostvarenih najmanje180 ECTS bodova, dužni su dostaviti i :
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika
4. dokaz o poznavanju rada na računaru
5. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Adema Buća bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu
FBiH, www.adsfbih.gov.ba).
Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita opšteg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavjesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita opšteg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita opšteg znanja ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u proceduri javnog konkursa, o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog konkursa u Službenim novinama Federacije BiH, putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu FBIH
Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton
Adema Buća bb, 88 000 Mostar
sa naznakom :
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Ministarstvu finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona - br. 2/426"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.



DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo