Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 01.06.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za opšte, personalne i kadrovske poslove

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Goradžde
Rok prijave:
01.06.2017.


Na osnovu člana 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Bosansko-podrinjskog Kantona Goražde", broj 12/11 i 13/12), a na zahtjev Ministarstva za pravosuđe, upravu i radne odnose Bosansko - podrinjskog kantona Goražde, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, objavljuje


JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u Ministarstvu za pravosuđe,
upravu i radne odnose Bosansko - podrinjskog kantona Goražde
06-927/17


-Stručni saradnik za opšte, personalne i kadrovske poslove - 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: Poduzimanje procesnih radnji i izrada nacrta rješenja u jednostavnijim upravnim stvarima u prvostepenom upravnom postupku (skraćeni upravni postupak) iz nadležnosti ministarstva koji se odnosi na upravu,vođenje postupka radi utvrđivanja činjenica o kojima se ne vodi službena evidencija i izdavanje odgovarajućih uvjerenja o tim činjenicama iz nadležnosti ministarstva koji se odnosi na upravu, sprovođenje administrativnog izvršenja rješenja i zaključaka, u skladu sa zakonom koja se odnose na upravu; stručna obrada sistemskih rješenja od značaja za upravu i organizaciju uprave i predlaganje projekata i rješenja; praćenje i istraživanje promjena i pojava u odgovarajućoj oblasti i izrada potrebne dokumentacije i drugih materijala o tim pojavama i promjenama; izrada analitičkih, informativnih i drugih materijala u okviru propisane metodologije iz oblasti uprave; uređivanje informativnih materijala; druge poslove i zadatke za koje je stručno osposobljen kao i poslove utvrđene zakonom i ovim pravilnikom u zavisnosti od potrebe i ovlaštenja rukovodioca; priprernanje dokumentacije o pitanjima koja se odnose na radne odnose državnih sluzbenika i namještenika, njihovu stručnu osposobIjenost i pripremanje nacrta rješenja i drugih pojedinačnih akata o tim pitanjima; vođenje personalne evidencije zaposlenih, izdavanje uvjerenja o podacima iz te evidencije, prijavljivanje i odjavIjivanje zaposlenih za zdravstvo,penzijsko-invalidsko osiguranje Vođenje službenih evidencija (evidencija o položenim stručnim ispitima), ažuriranje i izdavanje uvjerenja i drugih akata o činjenicama iz evidencije.

Uslovi: Pored općih uvjeta predviđenih čl. 25. Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji, i to:
- VSS - najmanje VII stepen stručne spreme, ili visoko obrazovanje prvog, drugog i trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja vrednovanog sa najmanje 180 ECTS bodova - pravnog smjera
- najmanje 1 godina radnog staža na poslovima struke nakon završene visoke stručne spreme,
- položen stručni ispit i
- poznavanje rada na računaru.

Prijavljivanje na konkurs:
a)Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski kanton, ulica Kulovića 7. ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).
b)Ostali kandidati dužni su dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je
diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992.
godine),
2. potvrda/uvjerenje o radnom stažu u struci,nakon sticanja visoke spreme,
3. kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog i trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, a koji imaju najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog ispita za namještenika u organima državne službe, dužni su dostaviti:
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet (5) godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika,
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika.
4.dokaz o poznavanju rada na računaru
5.uredno popunjen prijavni obrazac Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski Kanton, u Sarajevu ul. Kulovića 7., ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba.).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom, stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obaviješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko podrinjski kanton,
ul. Kulovića 7, 71 000 Sarajevo
sa naznakom za
„Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika u Ministarstva za pravosuđe,
upravu i radne odnose Bosansko - podrinjskog kantona Goražde"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje


V.D. DIREKTOR

Refik Begić, magistar uprave